mariola Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Na wstępie chciałabym napisać, że jest to moja pierwsza uprawa. Forum przeglądam naprawdę od wielu lat. Czapki z głów dla Was, za to że tworzycie to kompendium wiedzy dla rolników. Zawsze marzyłam o indorze, aktualna sytuacja prawna w miejscu w którym mieszkam, pozwala mi na uprawę bez stresu. Zatem trzymajcie kciuki, każda rada na wagę złota Nasiona: 1x White Widow od Dina Fem 1x Papa's Candy od Eva Seeds 1 x Jack Herer produkcji lokalnego grow shopu. Wszystko feminizowane. Oświetlenie: Mars Hydro COB 100 w. Jak będzie słabo to na flo dokupię hps, ale polecam zerknąć na poniższy GL, przed pochopnym osądem potencjału światła mars hydro cob grow journal gorilla bomb tutankhamen Fotoperiod: 12/1 Box: Dark Box 80x80x160 Podłoże: Light Mix Donice: 10 L Nawozy: Atami Organics Wentylacja: Wentylator wyciągający powietrze 137 m3/h, oraz mieszający widoczny na zdjęciu Od koncowki pierwsze go miesiaca flo zmienilam na 280 m3/h. Wymarzony trening to SCROG, ale to moja pierwsza uprawa i nie chciałabym czegoś zepsuć. LST na bank, może jednak scrog - poczytam więcej, wyjdzie w trakcie. Temperatura w namiocie w okolicach 20-24 stopni. Wilgotność 60-70%. Wczoraj pestki poszły na waciki. Jest to stary szamański patent kiełkowania nasion, metoda pochodzi z tej samej szkoły, co zwyczaj zagryzania ayahuasci śledzikiem z mefedronu A poniżej fotka całego sprzętu Jak wrzucę kiełki do ziemi, to mogę od razu dać światło 12/1, czy w pierwszych dniach dlużej? Pozdrawiam i dziękuję forumowiczom za pomoc w realizacji jednego z większych życiowych marzeń
Dzik Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Siema Mariola! Pierwsze kilka dni światło non stop 24/24. Kolejne dałbym min 18h albo 12/1 jak wolisz.
mariola Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2018 26 minut temu, Dzik napisał: Siema Mariola! Pierwsze kilka dni światło non stop 24/24. Kolejne dałbym min 18h albo 12/1 jak wolisz. Dziękuję Dziku. Wie ktoś może jak zmniejszyć zdjęcia w temacie? Wydaje mi się ze troszkę za duże, w mojej ocenie czyni to GL mniej przyjemnym w czytaniu
mariola Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2018 13 godzin temu, Dzik napisał: Siema Mariola! Pierwsze kilka dni światło non stop 24/24. Kolejne dałbym min 18h albo 12/1 jak wolisz. a wiatrak mieszajacy wlaczyc od razu, czy poczekać az rośliny ciut urosna?
Dzik Opublikowano 11 Stycznia 2018 Opublikowano 11 Stycznia 2018 Poczekaj aby wierzchnia warstwa gleby nie wyschła za szybko. Ja nakładam nawet folię i ściągam jak widzę że wychodzą z ziemi. Z mieszającym czekaj bo na razie tylko warunki inkubatoryjne
mariola Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2018 11 godzin temu, Dzik napisał: Poczekaj aby wierzchnia warstwa gleby nie wyschła za szybko. Ja nakładam nawet folię i ściągam jak widzę że wychodzą z ziemi. Z mieszającym czekaj bo na razie tylko warunki inkubatoryjne bardzo dziekuje za odpowiedz, milego wieczoru i zachecam do zagladania raz w tygodniu przynajmniej
mariola Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 12 Stycznia 2018 UP. Wszystkie 3 pestki pokazaly kiełki, poczekam az beda ciut dluzsze i leca do kubkow po jogurcie Niestety nie jestem aktualnie pewna, które nasionko jest które, ale mam nadzieje ze Wasze fachowe oko rozwieje watpliwosci w trakcie growa. Milego dnia!
mariola Opublikowano 14 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2018 Witajcie, dziś 2 rośliny wyszły z ziemi. Wydaje mi się że to Papa's Candy, oraz Jack Herer. Problem w tym że było ciut zamieszania przy sadzeniu i nie wiem na dobrą sprawę która sadzonka jest z której pestki Myślicie że w trakcie growa będziecie w stanie je rozróżnić? Ja na pewno nie Aktualnie świece 24/24. Temperatura w boxie 25 stopni, wilgotność jedyne 40, więc wstawiłam do boxa patelnie, oraz szufladkę po ptasim mleczku pełne wody. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 15 Stycznia 2018 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Ja juz od kilku grow mam wilgotnosc na poziomie 40 % caly czas i nic sie nie dzieje, panny rosna zdrowe i duze wiec spokojnie. Niektore odmiany rosna w Afryce, gdzie wilgotnosci tak naprawde nie ma i jest om wiec sie tym nie przejmuj. Co do Twoich watpliwosci raczej nie bedziemy w stanie okreslic ktora roslina jest ktora, ale w pozniejszym czasie bedzie mozna sprobowac pogdybac troche
mariola Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2018 14 godzin temu, Chory Królik napisał: Ja juz od kilku grow mam wilgotnosc na poziomie 40 % caly czas i nic sie nie dzieje, panny rosna zdrowe i duze wiec spokojnie. Niektore odmiany rosna w Afryce, gdzie wilgotnosci tak naprawde nie ma i jest om wiec sie tym nie przejmuj. Co do Twoich watpliwosci raczej nie bedziemy w stanie okreslic ktora roslina jest ktora, ale w pozniejszym czasie bedzie mozna sprobowac pogdybac troche Dziekuje za odpowiedz, na dniach aktualizacja GL. Zapraszam do zagladania
Recommended Posts