Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Na moje to poprostu głodne i możliwe że przez pewien okres za mokro miały bo tak jakoś wyglądają niemrawo.

Azotu nie podawaj na flow ale możesz temu zaradzić zwiększając EC w pożywce. W bazie NPK zapsze masz pewną część azotu albo podaj go ręcznie na rośline z roztworem tylko to operacja bardzo delikatna żeby flow nie zblokować. Podobnie z MG też powinien występować w małej ilości w odżywce której zwiekszasz ec (baza NPK) podczas budowy kwiatostanu roślina zużywa więcej mg z tego co pamiętam . To że kłopoty się pokazały po wejściu rośliny w flow to chyba oznacza że niedobory  jak warunki w boxe były niezmienne. Szkoda że Ec nie możesz sprawdzić bo to by dało pełne spektrum informacji o tej sytuacji pytanie na koniec a jaką temp masz w nocy?

Pozdro

Opublikowano

Temp w nocy to 20 stopni. Miś z calym szacunkiem ale z tabeli deficytow ktora dodal Joker wynika ze to niedobor Azotu a nie Magnezu.. Dzisiaj wiekszosc lisci jest żółta a lodyggi prawie wszystkie fioletowe. Plantator nie bardzo rozumuem na czym polega zwiekszanie Ec w pozywce.. Wieksza dawka nawozu ? Myslalem zeby podlac ja jeszcze raz dawka nawozu na Veg zeby uzupelnic troche te niedobory ale nie wiem czy to pomoze..

Opublikowano

Canna Terra Pro - i mógłbym napisać, że wszystko jasne. Robiłem na niej dwa growy i zawsze po drodze coś wynikało. Ona jest chyba tylko kompatybilna z nawozami Canna, bo jak ma działać samodzielnie z innymi nawozami, innych prodecentów - to nie działa. A do tematu podszedłem pro, pH sprawdzane co podlanie i w ogóle.

Ja u siebie miałem czerwone łodygi i pomógł mi nawóz mineralny, z leroy merlin. Fajne miał NPK, biała buteka z jasnozieloną nakrętką, 500ml - nie mam pod ręką, więc Ci nazwy nie podam teraz. Generalnie, na Twoim miejscu to przelałbym ją ostro wodą, o wyregulowanym pH - na poziomie 6.3-6.5. Oaza z biedry się nadaje, dobry wybór. Ale zanim przelejesz przez nią z te 5 - 10 litrów, to najpierw zbadaj sobie pH w podstawce, po wlaniu powiedzmy 1l - jak zacznie już wyciekać woda. Bo jak będzie dużo poniżej 6.3-6.5 - to sobie regulujesz powiedzmy na te 7 z hakiem i dopiero przelewasz i analogicznie w drugą stronę. Po tym zabiegu dałbym jej kilka dni wolnego - stan się pewnie pogorszy, bo pożywka wyjedzie w jakimś stopniu z gleby, a potem nakarmił tym mineralnym co pisałem wyżej. I powinno być dobrze.

Opublikowano

Użyj tego preparatu do zwiększenia EC bo zwiększanie azotu na flow może zatrzymać kwitnienie a tak podasz azot który jest już podany w preparacie którym podwyższasz ec. Jak zwiększasz ec?

Opublikowano (edytowane)

No właśnie poczytaj o EC a tymczasem daj jej żryć prościej mówiąc bo jest głodna.

Co jej wlewałeś do donicy? Tylko wode?

Ps.Daj jej terra flores w dawce  jak producent każe

Edytowane przez Plantator
Opublikowano

Dawalem jej 1 raz pol dawki terra canna vega i zaczela kwitnąć po 2 dniach bo wyczytalem na forum ze ziemia terra canna pro nie potrzebuje nawozow na Veg.. Pozniej dostala 2 razy ( co trzy dni podlewam ) po pol dawki zalecanej przez producenta Terra Canna Flores i po kolejnych 3 dniach podlalem sama wodą.  Dzieki za pomoc, mam nadzieje ze jak dostanie jeść to problem minie. Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale obciąłem kilka najbardziej żółtych liści . i jeszcze takie pytanie.. Co podlanie stosować nawóz Terra Can Flores w dawce zalecanej przez producenta ?  Mam jeszcze oprysk Cannacure ale nie stosowalem go.. Oraz pk 13/14 tez z Canny.

Opublikowano

14 dzien FLO. Moge tez robic raz na tydzien oprysk CannaCure ?

Jaka wode o ph 6,2 polecasz ? Muszynianka sie do tego nada ? W necie znalazlem ze ma ph 6.2-6.3

Opublikowano

Tak cannacure to profilaktyka przed szkodnikami a więc jak najbardziej możesz.

Ja używam kranówy o ec 0.4  i ph 7.5 do8.5 . Ph zbijam canna ph- do poziomu rządanego a więc w moim przymadku 6.2(zalecenia producenta Aptus każdy ma swoje specyficzne wymogi akurat z tego co pamiętam to canna ma też coś koło5.8-6.2). No spróbuj z tą muszynianką☺. Pisz tu co ,kiedy i ile jej dałeś albo najlepiej załóż growlog  i wtedy na chillu dostaniesz tysiące hihi podpowiedzi.Podaj jej flores z ph6.2 full dawka następnie sama woda ph6.2 potem znowu florres full dawka z ph6.2 i znowu woda ph6.2 i powinno być dobrze po takiej kuracji roślina powinna zacząć się śmiać?

Rada. Poczytaj na stronie canna-pl.com o produktach 

Pozdro

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+