prezesku Posted October 1, 2015 Share Posted October 1, 2015 Witajcie. Jestem tu nowy i bardzo mi miło dołączyć do tego zacnego grona Jakiś czasu temu zacząłem przygodę z indorem White Widow, wszystko było super esktra do 2 dni temu. Liście zaczęły jakby się zsychać/brązowieć/wypalać. Głównie w dole roślinki, góra jest ok, więc to nie kwestia lampy. 1. Temperatura 22-26. 2. Wysokość 45-50cm. 3. Wilgotność 60-70%. 4. Posadzone w ziemię 24.08. 5. Growbox 80/80/160. 6. Lampa 250W. 7. Doniczki 26 szer x 20wys 7 L. 8. Odmiana White Widow, feminizowane. 9. Jako nawóz użyłem z nirvanashopu kitu: https://www.nirvanashop.com/pl/nawozy-i-odzywki/824-ultimate-grow-kit.html 10. Roślinek w boxie jest 5. Czy potrzebuje już dodać jakiś nawóż? Może doniczki za małe? Pomóżcie, bo szkoda piękności Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Plant Posted October 1, 2015 Share Posted October 1, 2015 Hej, wyglądają na przelane i przenawożone. Nie podlewaj przez jakiś czas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prezesku Posted October 1, 2015 Author Share Posted October 1, 2015 Hej, wyglądają na przelane i przenawożone. Nie podlewaj przez jakiś czas. Jedyny nawóz to ten z zestawu... Szklanka wody co 2 dni to za dużo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
X_Zieleniak_X Posted October 1, 2015 Share Posted October 1, 2015 odstaw nawóz , przelej czystą wodą . nie liczy sie czy dasz szklanke nawozu cyz dwie . Liczy sie stęrzenie nawozu w wodzie. I moze dajesz nawóz na flo gdy ona ma jeszcze weg , to moze byc przyczyna. Wiem to z doświadczenia niestety , Odstaw nawóz i bedzie dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miś Posted October 1, 2015 Share Posted October 1, 2015 Chodzi pewnie o ogólnie, że dostaję szklankę wody co 2 dni, bo Big Plant sugerował przelanie. Ściągnij ten keramzyt z powierzchni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prezesku Posted October 1, 2015 Author Share Posted October 1, 2015 odstaw nawóz , przelej czystą wodą . nie liczy sie czy dasz szklanke nawozu cyz dwie . Liczy sie stęrzenie nawozu w wodzie. I moze dajesz nawóz na flo gdy ona ma jeszcze weg , to moze byc przyczyna. Wiem to z doświadczenia niestety , Odstaw nawóz i bedzie dobrzeNawóz wsadzilem w glebę w postaci tabletek z nirvany. Tak jak było w instrukcji - pod korzeń przy przesadzeniu w donice. Żadnych dodatkowych nawozów nie było. Szklanka na 2 dni chodziło o samą wodę. Kermazyt zdjęty. Mogę jej jeszcze jakoś pomóc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
X_Zieleniak_X Posted October 2, 2015 Share Posted October 2, 2015 tak , nie podlewaj narazie do monentu az bedzie miala susze na głębokości ok 2-3 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
prezesku Posted October 4, 2015 Author Share Posted October 4, 2015 Dzięki. Dam znać czy pomogło. Kiedy wjechać z nawozem przeznwczonym do kwitnienia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
itaka Posted October 5, 2015 Share Posted October 5, 2015 A co to za rośliny,af czy pełnosezonowe ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
prezesku Posted October 11, 2015 Author Share Posted October 11, 2015 Pełnosezonowe. Kiedy wrzucić je na inne światło i flowering? 26.10 będą miały 2 miechy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.