Plantator Opublikowano 9 Listopada 2016 Opublikowano 9 Listopada 2016 Siemka Bart piknie roślina idzie a to że mała to nic mi też Big Kush idzie coś jak twoja tylko że jej siatką pomogłem przy ledzie za wysokie to niedobrze. Jak zobaczyłem Bb u Scoobiego to też tak chciałem hehe. Moje wyglądają tak. Sorki za zaśmiecanie , tak dla porównania małe pod ledem jest fajniutkie. Pozdro
Scooby-Doo Opublikowano 9 Listopada 2016 Opublikowano 9 Listopada 2016 @Plantator - no pikne Ziomek te Twoje panny - zakładaj GJ będzie na co popatrzeć Jeden grow HPS , drugi LEDzik mandolina @bart85 - sorry że tak offujemy
bart85 Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Opublikowano 10 Listopada 2016 Spoko nie ma problemacji @Plantator ladna dzungla i dzieki za dobre slowo
bart85 Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Opublikowano 10 Listopada 2016 Wiecie nad czym mysle? Zeby zakupic zarowke UVB I odpalac ja dodatkowo na jakies 60minut dziennie. Czytalem ze niesamowicie wplywa to na produkcje zywicy. Ponoc po zastosowaniu takiego zabiegu planty wrecz zalewaja sie zywica. Co myslicie warto wywalic 60zl? A moze ktos kiedys stosowal?
Scooby-Doo Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 Jak wolisz Owszem to działa - no może nie niesamowicie ale bardziej przy HPSie gdzie masz jedno spektrum - prze LEDzie z full nie wydaje mi się żeby była potrzeba. Przy LEDach i tak roślina bardziej się "lukruje" Choć to też zależy od odmiany. Dajmy na to moja BB rzuca lukier głównie na kielichy kwiatowe a CS wali już po liściach
bart85 Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Opublikowano 10 Listopada 2016 A co mi tam chyba wyprobuje wkoncu caly czas staramy sie cos ulepszac i dazyc do jak najlepszych plantow w naszych domowych ogrodkach wiec czemu nie swoja droga myslisz @Scooby-Doo ze w naszych panelach jest dioda uv? bo ja nie sadze...
Scooby-Doo Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 @bart85 - jasne , że są - sprawdzane na spektrofotometrze w lab. Są też IR. Pisałem o tym kilka upraw wcześniej. Inaczej nie miał byś pełnego spektrum. Jak chcesz , dla mnie to strata pieniędzy , ale to Twoja kasa
bart85 Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Opublikowano 10 Listopada 2016 Dobra w tym projekcie odpuszcze bo i tak juz doinwestowalem w boostera wiec zarowke odloze sobie na nastepny grow
Scooby-Doo Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 @bart85 - też mi się wydaje , że to mija się z celem I tak będą spore zmiany u Ciebie w następnym Grow A propos diód UV i IR nie pytaj się mnie tylko które są za to odp. bo nie mam pojęcia - i kompletnie się na tym nie znam. Kobieta robiła pomiary spektrum tego LEDa i była naprawdę pod sporym wrażeniem zakresu fal - a biorąc pod uwagę , że panel nawet nie ma włącznika to tym bardziej
Killerontheroad Opublikowano 10 Listopada 2016 Opublikowano 10 Listopada 2016 W ogóle dlaczego zdecydowałeś się na diody?
Recommended Posts