Plantator Opublikowano 25 Listopada 2015 Autor Opublikowano 25 Listopada 2015 Toksyna powiem tak na lumatekach 2x600w na panelach 2x300 i 2 x200 czyli 1200w hps-a i 1000w leda . Pod ledem bardziej równomiernie rozprowadzi światło przy tych ustawieniach co opisuje bo na ledach masz 4 źródła fakt że pojedynczy panel pokryje mniejszą powierzchnie ale suma sumarum led wygrywa. Przy panelu jest mniej roboty bo dziewuchy równiej rosną mniej piją temeratura i wilgotność bardziej stała(mniejsze wachania), bardziej się krzaczą?. Rachunki mniejsze o około 20%. Na powierzchnie 2.4/3m wstawiłbym Twilight grup (bo takie pośadam i się sprawdzają)4x spider9 810w zużycie 450w i taki sprzęt podłączyłbym pod autopot system nawozy AN ph perfeckt full zestaw i by była bają?. Bez problemu z temp. z wilg. miodzio taki zestawik. Pozdro?
Toksyna Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 Satysfakcjonuje mnie ta odpowiedź. To że rośliny wola LED widać to u ciebie. Dzięki za pomoc.
PanFarmer Opublikowano 25 Listopada 2015 Opublikowano 25 Listopada 2015 Na prawdę ładne ci rosną dziewuszki oby widać ze maja tam u CB jak w raju hehheh i na pewno odpłaca sie obfitym zbiorem ) i oby bez problemów do kosy
Plantator Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Opublikowano 27 Listopada 2015 Panienki wczoraj dostały pić woda ph 6.4 po litrze na krzaka. Troszke poustawiałem rośliny względem wielkości tak żeby można było optymalnie dostosowywać wysokość każdego panela z osobno (na 6 roślin) do czubka roślin .
MJ_Mouse Opublikowano 27 Listopada 2015 Opublikowano 27 Listopada 2015 To ja czekam na następny post z fotkami
Plantator Opublikowano 28 Listopada 2015 Autor Opublikowano 28 Listopada 2015 Witam i odrazu przechodze do sedna. Dziewuchy mają się dobrze po za jedną która pokazała moim zdaniem niedobór potasu. Troszke je rozszeżyłem znaczy oddaliłem od siebie donicy chociaż na zdjęciach nie widać bo zrobiłem to po sesji?. WEG 27/28 FLOW No i liść z rośliny która moim zdaniem pokazuje postępujący niedobór potasu. Może ktoś ma inne zdanie bo nie jestem pewien bo wszystkie ten sam program żywieniowy przechodzą. Pozdro? 2
Toksyna Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 Eleganckie pałki tam rosną u ciebie zdecydowanie lepiej niż pod hpsem. Ależ musi tam pięknie pachnie w tym lesie. Pozdro
Scooby-Doo Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 @Plantator - LED i wszystko jasne LED o mniejszej mocy daje w du*e HPS' owi Musisz sporo masła kupić bo jak Ci te pałki kukurydzy dojdą to będzie się działo
PanFarmer Opublikowano 28 Listopada 2015 Opublikowano 28 Listopada 2015 jeju ale ona sa slincze ) az slinka cieknie hehehe nie moge sie doczekac juz ofektu koncowego )
Recommended Posts