Scooby-Doo Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Po chudych dniach musza nadejsc tluste plony Tym razem bedzie gicior Powodzenia
Miś Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Dzień 52 / 18 Flo 4 dni od przesadzenia korzenie zaczynają wyrastać dołem w nowych doniczkach. Mam dalej problem z usychającymi liśćmi (foty poniżej).W sumie to pojawia się w każdej uprawie już na początku. Pogorszyło im się ostatnio po podlaniu, dostały root juice+bio bloom+top max. Wygląda to jak niedobór wapnia, ale jeśli pojawia się to u roślin 1 albo 2 tyg to raczej jest od zblokowany czymś innym, Podlewam wodą o pH 6++, więc to nie pH.Obstawiam jeszcze zbitą i za mokrą ziemię. Full moonowi zrobiłem dzisiaj flusha, zobaczę czy to coś da, postaram się też dorwać dolomit, i podsypie któregoś planta. Od ostatniego upa ledwo co urosły, ale może to przez przesadzenie. Auto i główny moon pokazały płeć, klon i haze na razie nic Haze Klon Auto 1
SmakMaroca999 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Michu magnez musisz koniecznie podac nie wiem czy sam dolomit wystarczy jakis oprysk by sie tez zdal.Pozdr 1
Miś Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Też tak właśnie myślę, postaram się dzisiaj ogarnąć dolomit. Po wczorajszym flushu moonowi nic nie pomogło a nawet jakby się pogorszyło. Ziemia nie jest zbita i błotnista, mam miernik wilgotności gleby i wgłąb błota też nie ma, jest ok, więc to też nie to. To mi się zawsze pojawia u praktycznie każdej rośliny. Także obstawiam że ziemia, którą zawsze kupuje, ta sama uniwersalna, jest o kant dupy potłuc.
Scooby-Doo Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Nastepnym razem zapodaj LightMix'a i bedzie git. Ja tez za pare dni jak Pandora nie zmartwych wstanie zapodaje LightMix'a i jade z nowym tematem. Powodzenia
Miś Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Na następny myślałem o 2x ziemia i 2x kokos i obczaić różnicę. U mnie już by było szkoda startować teraz od nowa , jutro dolomit będzie ogarnięty, mam nadzieje że im pomoże.
genesis19 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Leci dobrze, będzie co nieco, powodzenia mistrzu, niech tyją panie
Miś Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Dzisiaj dostały dolomit, także teraz patrze co się będzie działo
Evilumsek Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Mis ja bym się sklanial do tego ze ziemia jest za bardzo zbita i za mało napowietrzona Ale i tak kibicuje ciągle
Dzik Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Tak jak przedmówca. Nie ma co szukać niedoborów skoro samo podłoże blokuje odżywianie. Dolomit mieszam dokładnie z podłożem przed sadzeniem, nawet kilka tygodni/miesięcy wcześniej ( w przypadku outdoor) Dodawanie go na szybko pewnie nie jest najlepszym rozwiązaniem. Zrobiłeś te dodatkowe otwory w donicach? Zawsze możesz rozważyć przesadzanie, bo szkoda wyrzucać i szkoda męczyć się do końca Takie podłoże to same problemy łatwo się zbija, dusi korzenie. Innym razem za bardzo przesuszone traci swoje i tak lipne właściwości. zawsze dodawaj "spulchniaczy" kokos, perlt, wermikulit etc 3mam kciuki :-)
Recommended Posts