paszczaty Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witam! Rozpoczynam growlog po jednym nieudanym grow, kupiłem wcześniej pestki auto jack i po 2 miesiącach planty mają po 10cm więc nie zakładałem loga nawet... W tym samym czasie zasadziłem random regular, który już powoli zaczyna kwitnąć (na szczęscie wygląda na fema) - ok. 1,5 miesiąca był 24/0 pod CFL-kami 6600lm, potem przełączony na hpsa 18/6. Niedługo wstawie wszystkie zdjęcia. Więc teraz pora na najświeższe automaty: Pestki 3x Diesel AF od Hemp Brothers + 1x White Widow AF jako gratis (dwa diesle posadzone tydzień temu, pozostałe 2 pestki obecnie kiełkują). Naświetlenie HPS 150W fotoperiod od początku 18/6 Ziemia uniwersalna pH 5,5-6,5 Donice po butelkach 5l Nawozy Biohumus na weg i Biobizz Biobloom na flo Box 50/50/100 (szerokość/długość/wysokość) Trening scrog Wentylacja 2x wtłaczające 8cm komputerowe i 1 wytłaczający 12cm komputerowy. Niedługo wstawie zdjęcia.
Macky Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witaj, czekamy na foty, a tego niewiadomego to ja bym przełączył na 12/12
paszczaty Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Też bym już go przełączył na 12/12, ale boję się o te dopiero posadzony automaty że będą miały za mało światła(no bo wszystko w jednym box), myslałem żeby podrosły tak z 3 tygodnie i wtedy zrobić 12/12.
Macky Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 To inaczej bym zrobił... fotoperiod cały czas 18/6 a tego normalnego na out po 1 maja fotki fotki...
paszczaty Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Też już rozważałem taką opcję, jeszcze trzecia opcja nad jaką myślałem to zrobić fotoperiod 12/1. Warunki klimatyczne temp. ok 18-19 noc/28-30 dzień , wilgotność noc ok 78%/dzień 60% To tak Box: Siatka założona poglądowo, jeszcze będzie miała powiększane otwory bo dopiero co kupiona i założona. Książki, ponieważ jest tam w box ten regular, który już trochę wyrósl i musiałem te nowe podnieść bliżej lampy, wydaje mi się, że troche je wyciągnęło w pierwszych dniach. Doniczki w reklamówkach, żeby światło nie dostawało się do korzeni. Tutaj 2 diesle w 8 dniu (póki co podlane 2 razy wodą i od 10 dnia leci biohumus) Random regular (ok 70 dzień nie jestem pewien), jest trochę powyginany bo robiłem mu LST. Wczoraj już zacząłem podlewać biobizzem na flo.
Harnaś Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 70 Dzień i nawet malutkich topów nie ma? Ja bym na twoim miejscu od razu to wyjebał albo na dwór dał.
bart85 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zrobił bym tak samo jak Harnaś mówi bo i tak szalu nie bedzie. Ale jak był przez poltora miecha naswietlany 24/0 to sie nie dziwie ze to tak wyglada. Roslina potrzebuje odpoczynku w naturalnych warunkach slonce nie swieci 24h, a indoor to jest zabawa w ktorej starasz sie odwzorowac jak najbardziej roslinie naturalne warunki. Moje skromne zdanie...
Scooby-Doo Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Dlaczego ludzie walą 24/0 ? Co to ma niby mieć na celu ? Czy to jest zorza polarna , że jest przez pół roku słońce a przez drugie noc ?.....Jeśli auto 18/6 non-topper jeśli fullseason 18/6 przez 2-3 tyg. później 12/12 lub system 12/1 i tyle. Po co kombinacje i komplikacje ?
paszczaty Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Poczekam aż się rozpogodzi i pomyśle nad tym outem lub 12/1 fotoperiod walne(może wypowie się ktoś kto testował taki system, ja myśle czy nie przetestować i właśnie od samego początku do końca taki fp zrobić). Był pod 24/0 tylko dlatego, ze box znajdowal sie w nieogrzewaym pomieszczeniu (a w zimie zimno, bez światła temp robiła się nawet 7-8 stopni). Zresztą on i tak jest eksperymentalny więc jakoś się nie przejmuje zbytnio =] to był test poprostu. Zauważyłem, że jak się troche nagrzeje obecnie box to spada wilgotność do 30-40%, więc od dzisiaj wkładam do boxa mokre ręczniki. Już kolejny diesel prawie wykiełkował, ww również na wacie. Prawdopodobnie będę robił testy po świętach, 2 planty potraktuje tym: /admin - link wygasł/ - z tym ze pojedyncze saszetki kupie. A 2 pozostałe BioTabs.
Harnaś Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Z niego już nic nie będzie w 70 dzień on powinien już prawie kończyć a nawet nie zaczął, wywal go od razu na dwór albo do kosza bo tylko ci miejsce zabiera i prąd
Recommended Posts