Soulfood Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Dzieki za pochwalki hehe co do autoXtreme ma dwa odrosty boczne bialo zoltawe a od topka glownego dalej wyrzuca kolorowe liście. Miałem straszną jungle wyrzucilem jednego planta, i przestawiłem położenie cooltuby na wertykalne. Rośliny odstawily jakis tydzien temu canne i teraz posilkuja się głównie biobloomem i bio bloombasticiem dolewam też małe ilości root-c od atami. To chyba na tyle narazie pogubilem się ile to już ma dni ale coś około 35 Jutro montuje siatke, temperatura w bosksie przez ulozenie wertykalne troche się podniosła. Jeśli ktoś miał do czynienia z td silent to jak to jest z tymi kablami i biegami mam N LA i LB n to jeden kabel a drugi leci do a lub b ale nie wiem ktory to ten słabszy a który mocniejszy ?
Soulfood Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Slabiutko, w sumie od kąd zaczełem to gotować wątpilem w koncu to 4 tygodniwoy automat .... Ale nie zjadlem też jakos wiele
Soulfood Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Nie nie mam problemu narazie, temperatura 5 cm od ct jest okolo 28 `. Jestem miło zaskoczony tym co zrobiłem chociaż troche wątpiłem czy warto. Można temperature takiego systemu wertykalnego porownać do temperatury pracy cfl, kilka liści prawie dotyka cooltuby ale nie dzieje się z nimi nic zlego, od dołu dmucha mieszający a TD silent przestawiłem na wyższy bieg. Rośliny mają dużo większe natężenie światła, a ja je lepiej wykorzystuje bo 250 W to jednak troche mało na o.64m2. Jedyna co muszę jeszcze poprawić to odwrócić CT żeby żarówka była od góry, bo oprawka kable i sam gwint żarówki robi mi pod nią martwą strefe.
Plantator Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 No to pięknie jak nie przypala tylko zamień tą żarówke do góry nogami ja z 600w nie mogę sie zbliżyć na taką odległość bo wszystko się pali?. Szacun dla experymentatorów?.
Soulfood Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Też chciał bym nie móc zbliżać się do 600, ale rachunki.... Żarówke zmienie dzisiaj w nocy bo nie chce im tam migatać światłem znowu, a chyba za jednym zamachem zamontuje też jakąś siatke żeby sobie to wszystko porozkladać rozsądnie. Dla experymentatorow i plantatorów Czarna dziura- zdjęcię edukacyjne jak ustawiacie lampe wertykalnie zawsze starajcie się zrobić odwrotnie niż na tej fotce
SmakMaroca999 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 zamiast montowac siatke zrob linki ze sznurka np.konopnego umocuj go do slupkow boxa na kilku pietrach i pusc poprzecznie kolejne linki bedziesz mogl latwiej rozchylic je do bokow .Pozdro i obserwuje co z teg Vertica wyniknie.
Recommended Posts