Jakatora Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 Witam wszystkich, Poniewaz jestem zielony w growingu a chcialbym zaczerpnac wiedzy otworzylem ten temat, mam nadzieje ze wasze doswiadczenie pomoze mi w tej uprawie. Nasiona: 5x exodus cheese, 4 royal haze automatic, 3 cheese automatic. Lampa: 300w led. Box: 1m / 70 cm. Ziemia: do pomidorów. Temperatura: 23-29 stopni. Tutaj macie pare zdjec uprawy. Rosliny na zdjeciach maja 7 dni Mam tez pare pytan Jakie nawozy stosowac na moja uprawe? Czy ledy według was sa dobre do uprawy? Czy rosliny na zdjeciach dobrze rosna czy wolno jak na 7 dzien?
Gość hi2per Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 1. Nawozy to BioBizz (któryś z growerów co je używają dokładnie ci podpowie jakie) żebyś nie musiał nic przy plantach robić (ja używam mineralne gdzie musisz wszystkiego pomiar robić - nie rekomenduje tego jeżeli jesteś początkującym growerem). 2. Ludzie uprawiają pod LED'ami więc o ile to nie jest jakiś szrot, to spoko. 3. Twoje rośliny właśnie budują masę korzeniową, dlatego są takie małe po 7 dniach, ale za tydzień zobaczysz jak wystrzelą w góre. Pozdro i z fartem btw. temperatura w nocy niech nie spada poniżej 18 stopni, a za dnia trzymaj ją pomiędzy 26-29 stopni, no i wilgotność też jest ważna. Jedziesz na automatach, więc przez pierwsze 4 tygodnie powinna wynosić jakieś 65-70% po czym zmniejsz ją do 50% do końca uprawy.
Jakatora Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 temperature mam dobra w dzien i w nocy tylko mam problem z wilgotnoscia, bo nie mam jeszcze miernika a podejrzewam, ze mam tam za malą, dlatego polozylem na donicach mokre chusteczki mam nadzieje ze to troche pomoze.
Gość hi2per Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 kup sobie stacje pogodowa - koszt 15-20pln w supermarketach (30pln bezprzewodowa w biedrze) i nawilżacz powietrza. taki powinien starczyć ci : Ultradzwiekowy nawilzacz powietrza hum 282
Jakatora Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 z tym bede mial problem bo nie jestem w Polsce i trudno mi znalezc tutaj cos takiego, ale bede kombinowal
Gość hi2per Opublikowano 19 Lutego 2015 Opublikowano 19 Lutego 2015 stacje pogodowe i nawilżacze są wszędzie... no chyba że mieszkasz w jakiejś zapomnianej przez boga wiosce w Afryce Centralnej
Jakatora Opublikowano 19 Lutego 2015 Autor Opublikowano 19 Lutego 2015 mozna tak powiedziec poszukam moze znajde cos takiego
Macky Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 Witaj, zdjęcia proszę wrzucaj do galerii, tutaj masz instrukcje jak wrzucać do galerii a potem do posta Nawozy to najprościej będzie taki zestaw: BIOBIZZ TRY-PACK INDOOR ZESTAW BOOSTERÓW I NAWOZÓW 3x250ML
Jakatora Opublikowano 20 Lutego 2015 Autor Opublikowano 20 Lutego 2015 Ok przestudiuje to A ten nawoz da rade kupic w sklepie ogrodniczym ?
Macky Opublikowano 20 Lutego 2015 Opublikowano 20 Lutego 2015 W sklepach ogrodniczych nie ma nawozów do konopi. Szukaj growshopu.
Recommended Posts