mrtomasz Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 Dzień: 20 Tryb: FLO (kwitnienie) Wilgotnosc: 40-50% Temperatura: 24-28 (dzień) 20-22 (noc) Czy liście nie są za blisko lampy ? Nie ma efektów przypalenia...Które liście wyciąc i ile, by zmaxymalizowac puchniecie topow, co by pobieraly wystarczajaco slonca ?
Macky Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Możesz trochę podnieść lampę. Które liście wyciąc i ile, by zmaxymalizowac puchniecie topow, co by pobieraly wystarczajaco slonca ? Załóżmy że liście to takie panele słoneczne, jak chcesz zwiększyć przypływ mocy obcinając panele ? Ale pod siatką możesz posprzątać i wszystkie stare liście które nie wyglądają zdrowo.
Dzik Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Czy liście nie są za blisko lampy ? - Wyglądają że są za blisko ale to ty wiesz najlepiej. Przytrzymaj mokrą rękę na wysokości szczytów przez minutę. Które liście wyciąc i ile, by zmaxymalizowac puchniecie topow co by pobieraly wystarczajaco slonca ? - -Moje zdanie jest takie że liścia który ma mniej niż 50% śladów zniszczeń powinno się pozbyć tylko w ostateczności. Innymi słowy nie wycinać w ogóle. Widać ze szczyty uciekły ci z siatki i idą nierówno. W razie potrzeby możesz użyć drutów żeby korzystniej poukładać szczyty.
mrtomasz Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 Czy kilka "wiatraków", które zasłaniają topy mogę wyciąc?
SmakMaroca999 Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Ja bym troche powycinal bo busz jest Bardzo fajna uprawa!
Scooby-Doo Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Wiatraki nawet jeśli "zasłaniają" topy to nic nie szkodzi. Sam "top" nie przekazuje sobie sam energii. To wszystko bierze z liści. Gdy zaczniesz obcinać zdrowe liście to energia którą roślina wykorzystała by na przekazanie w szczyty zacznie puszczać w ponowny odrost liści których się pozbyłeś. I spowolni się przez kilka dni. Kiedys robiłem ten sam błąd sądząc , że liście zasłaniają topy.....bla bla. G...prawda im więcej światła dociera do liści tym lepiej. Pozdrawiam
SmakMaroca999 Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 a moje zdanie jest troche inne ze warto czasem obcinac bo to co idzie w rozwoj lisci pomaga w rozwoj innych czesci roslin.Ja obcinam czesc lisci gdy topy sa ladnie uksztaltowane a nie w pierwszych 2 tygodniach flo tylko w 3 i 4tygodniu i nie widzialem zadnych plecow wrecz odwrotnie oczywiscie przy indykach bo przy af tylko obcinam te ktore zolkna bo auto to inna bajka.
Scooby-Doo Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 @Smaku - po części się zgodzę Nie napisałem powyżej , że to odnośnie auto Bo głównie w auto się bawię Pzdr
Recommended Posts