Kolesio Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2015 Dzien 32 [2 flo] Witam wszystkich. Po dlugiej nieobecnosci melduje sie na gl (brak czasu :/ ) A wiec warunki za duzo sie niezmienily: Box: 60x60x160Lampa: 150W HPS (na weg MH 150W)Wentylacja: Ssący+filtr weglowy 185m3/h + mieszajacy komputerowyNawozy: BIOBIZZ TRY-PACK INDOORDoniczki: Docelowe 25x25 Ziemia: Do pomidorow wysokiej jakosciNasiona: 4x AK47 Trening: bez Temperatura: Dzien 25-28 C, noc 19-21 C Wilgotnosc: 50%-60% Odl. lampy: 20 cm Jedna z roslin rosnie ladnie dwie pozostale tak sobie a ostatnia raczej slabo :/ niewiem czym to jest spowodowane gdyz wszystkie maja takie same warunki. W 26 dniu najlepsza roslina zaczela wypuszczac wloski ale z powodu wyjazdu przeciagnalem je do zmiany fotoperiodu i lampy z MH na HPS do 30 dnia. W 31 dniu dostaly pol dawki biobizz na kwitnienie. Ogolnie ziemia trzyma wilgoc i tak na dobra sprawe to wydaje sie byc wilgotna ponad tydzien. Lampe trzymalem caly czas jak najblizej szczytow okolo 20 cm, po zmianie na HPS podnioslem troszke wyzej i wydaje mi sie jakby bardziej poszly w gore a zalezalo mi zeby rozwijaly sie wszystkie lodygi a nie wyciagala sie glowna. Ocencie sami i oczywiscie spodziewam sie pomocnych opini Na tych zdjeciach widac jaka jest roznica pomiedzy roslinami :/ Najlepsza Najslabsza Kolejne Jezeli chodzi o kwasowosc wody to podlewam zawsze o ph 6. Zachecam do oceny i dobrych wskazowek Pozdrawiam
Macky Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ładne i zdrowe prócz tej najmniejszej, przenawoziłeś ją i się po blokowała, ale świeże listki zdrowe więc będzie dobrze
Kolesio Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2015 Vito ona od poczatku cos kuleje (to jest ta taka sina co wczesniej o niej pisalem) a nawoz dalem pierwszy raz :/ Czyli myslisz ze odbija jeszcze? jaka odleglosc od lampy zafundowac tej najnizszej ? Ogolnie to niewiem czy dac wyzej bo to jest 150-tka i obawiam sie ze boczne pedy nie rozwina sie prawidlowo tylko glowna pojdzie do gory. Dzieki za zainteresowanie
Macky Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Wybryk natury ta najmniejsza hehe Lampę trzymaj 20/30 cm od najwyższego szczytu, najważniejsze są te największe, najmniejsza jak się wyciągnie to nic jej nie będzie. Skoro dopiero pierwszy raz poleciały nawozy to kontynuuj nawożenie według zaleceń producenta, ale... czy ta ziemia co ją użyłeś nie miała w składzie przypadkiem jakiś nawozów ? Nie ma co się przejmować puki rosną
Kolesio Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2015 Jezeli chodzi o nawozy w ziemi to bylo raczej sporo tyle ze przy pierwszym podlaniu troche je przeplukalem bo podlalem po litrze na lebka i mega duzo wody wyplynelo z doniczek. Teraz starem sie lac powoli i tak zeby zaduzo nie wycieklo (jezeli na glebokosc 5 cm jest sucho) Jak mozesz to zobacz na dodane przeze mnie zdjecia opakowania ziemi tam jest napisane co i jak. Z gory dzieki
Macky Opublikowano 23 Stycznia 2015 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Przepłukanie/flush to przelanie 10 litrów a nie litra Nawożone sporo, aż nie jestem pewien czy nie powinieneś się wstrzymać jeszcze z tydzień/dwa z nawożeniem. Na przyszły raz bierz jakieś light-mixy, im mniej nawożona tym lepiej
Dzik Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 te co są mniejsze będą już mniejsze w realu też są odcienia jasnozielonego żółtego?, na ile tygodni były nawozy w ziemi i w jakiej proporcji NPK?
Kolesio Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2015 Z ta ziemia to niewiem, wrzuciłem fotki opakowania ziemi i tam sa zawartosci skladnikow ogolnie jest to wysokiej jakosci ziemia do pomidorow. Przedwczoraj podlalem pierwszy raz polowa dawki biobizz bloom NPK 2-7-4(2ml na litr) Kolor maja taki wlasnie jasnozielony.
Dzik Opublikowano 24 Stycznia 2015 Opublikowano 24 Stycznia 2015 myślę że to znak że za mało nawożone były tzreba brać tez pod uwagę że nawozy bio nie działają natychmiastowo
Recommended Posts