Macky Opublikowano 13 Grudnia 2014 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Witam Nasiona: 5x Super Silver Haze, 5x Super Lemon Haze, 5x Critical+, 1x Kush Special. Oświetlenie: HPS 600W - Zasilacz Lumatek 600W, żarówka Philips Green Power, odbłyśnik Wing Large White. Fotoperiod: weg-12/1, flo-11/13 i skracam czas świecenia co dwa tygodnie o 30 min. Box: HomeBox Evolution R240 - 240x120x200. Podłoże: BioBizz LightMix + Perlit w mieszance 50/50. Nawozy: BioTabs + BioTabs Boom Boom - booster nowość Wentylacja: TD Silent 405/555m3/h, tłumik miękki, przewód wentylacyjny izolowany, filtr Prima Klima Eco 475/620m3/h. Nawadnianie: System automatycznego nawadniania AutoPot 12 donic po 15 litrów, zbiornik 225L. Dodatkowe info: napowietrzanie korzeni AirDome, dodatkowe Co2 w torbie na okres kwitnienia Boost Buddy. Specjalne podziękowania dla thc-thc - profesjonaliści w swoim fachu. 3 Criticale i Kush Special niestety nie w autopotach, będą w zwykłych doniczkach gdzieś na uboczu jako dodatek Zapraszam do obserwowania i komentowania Pozdrawiam 1
Scooby-Doo Opublikowano 13 Grudnia 2014 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Pełna profeska się zapowiada Powodzonka
Toksyna Opublikowano 13 Grudnia 2014 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Będę uważnie obserwował powodzenia!
silveriusz Opublikowano 14 Grudnia 2014 Opublikowano 14 Grudnia 2014 wszystko ładnie pięknie, ale nie masz najwazniejszego MIERNIKOW i po 2 nie za duzy box na ta lampe ? mam taki sam zestaw ale w 120x120 i na SL daje rade, ale sadze ze wieksze boxy nie mialyby sensu. Druga rada wpierdalajac tyle juz klopsu to kup max 2 odmiany bo ciezko Ci bedzie ogarnac 3 odmiany, kazda odmiana ma inne potrzeby i ciezko znormalizowac warunki a zeby kazda odmiana miala to co chce wiem ze wtedy zostaje sie z duzo iloscia tego samego sortu, ale taki sposob daje maksymalizacje plonu, tak przynajmniej z doswiadczenia wywnioskowałem fajna opcja z napowietrzaniem, koleszka miał jeden krzak na probe to 30% wiecej plonu od innych.
Macky Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2014 nie masz najwazniejszego MIERNIKOW Bo nie muszę, przy nawozach BioTabs nie regulujesz pH ani Ec, lejesz odstaną kranówę. po 2 nie za duzy box na ta lampe ? Za duży, ale wykorzystując najnowszy box z PAR+ do tego duży wing biały powinno dać radę, na przyszłość planuje wstawić szynę więc po problemie kup max 2 odmiany bo ciezko Ci bedzie ogarnac 3 odmiany, kazda odmiana ma inne potrzeby i ciezko znormalizowac warunki a zeby kazda odmiana miala to co chce Dobry grower da radę nawet i 10 różnych odmian. Nie jest to pierwszy mój grow, mam jakieś 10 lat doświadczenia 1
StaryWyga Opublikowano 16 Grudnia 2014 Opublikowano 16 Grudnia 2014 Nie no rakieta z tego wyjdzie ... zaczyna siłe ślicznie będę zaglądał :0
Rolnik Yoda Opublikowano 17 Grudnia 2014 Opublikowano 17 Grudnia 2014 zasiadam do lektury:) a na jakiej zasadzie te doniczki działają?
Macky Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2014 AutoPoty - system automatycznego nawadniania. Nie korzysta z żadnych pomp, działa na zasadzie ciśnienia a w doniczkach masz coś al'a rezerwuar jak w toalecie Gdy roślina wypije całą wodę z podstawki dopiero wtedy system znów ją napełni. W połączeniu z nawozami BioTabs zapominasz o czymś takim jak nawożenie czy podlewanie
silveriusz Opublikowano 18 Grudnia 2014 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Tych tabsow nie znałem ale na reszcie Twojego sprzętu pracuje od 2 lat, tylko ze na powierzchni 120x120 i uważam ze to max. Odnośnie odmian mam także wieloletnie doświadczenie i masz racje dobry ogarnia ale będzie spędzał tam sporo czasu, dlatego Ja wybieram 2-3
Macky Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2014 Dziś zostały wsadzone i lampa odpalona, malutkie bo nie mam jeszcze żadnego inkubatora. Niestety dwa SSH się spóźniają z zrzuceniem skorupki więc są dwa puste miejsca dla nich. Fotoperiod weg: 12/1 Czas wegetacji: planuje je trzymać około 2 tygodni/14 dni.
Recommended Posts