spokojnaglowa Opublikowano 4 Października 2014 Opublikowano 4 Października 2014 Siema wszystkim! do rzeczy: box 1x1 wys2m pestki to 3xsuper critical+ od GHS, aktualnie kiełkują, jutro lecą do gleby gleba 100% spod pokrzyw będzie ok? najpierw małe doniczki, jakieś 0,7L, a potem do docelowych (jak największe, nie umiem teraz podać objętości, mysle ze jakos z 25L) lampa HPS400W cały cykl 18/6 na wegetację myślałem nad zmianą żarówki na MH, co sądzicie? czy przy automatach nie ma większej różnicy? trening: myślałem nad scrogiem, ale nigdy go nie robiłem nawozy plagron chcę też ogarnąć jakieś automatyczne podlewanie pozdrówka
Vuko987 Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Doniczki 10l starszą, zadbaj aby korzenie miały jak oddychać. W reszcie pomogą Ci bardziej doświadczone osoby :-)
Gość joker Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Hps wystarczy Doniczki nawet 7 litrów starcza Do ziemi dosyp perlitu 30 procent objętości donicy Na box 1m2 nie zamalo roślin szkoda miejsca jak i prądu
spokojnaglowa Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 Dziena za rady. Racja, bardzo mało roślin i zawsze byłem zwolennikiem wykorzystania powierzchni w 100% (kiedyś bym nie pomyślał o automacie w boxie 2m). Mam parę powodów, dla których teraz nie chcę atakować z większą ilością. Moim celem za to jest wykorzystać ich potencjał i wydobyć z nich jak najwięcej (hehe kto tak nie ma?) dlatego zamierzam iść na rekord To ma być szybki strzał, następna akcja będzie grubsza i myślę, że już z normalnymi damami. Mam w domu donicznki ok 12L i docelowo do nich będą wjeżdzały. Zaraz idę ogarniać perlit i glebę spod pokrzyw, jak wrócę to wymieszam i wrzucam glebę do małych doniczek i wrzucam do boxa z włączonym wentylatorem i bez światła. Foty powrzucam jak już się coś pokaże.
Macky Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Witaj Cytat gleba 100% spod pokrzyw będzie ok? najpierw małe doniczki, jakieś 0,7L, a potem do docelowych (jak największe, nie umiem teraz podać objętości, mysle ze jakos z 25L) Będzie dobra, tylko oczyść ją z korzeni i innych śmieci. Cytat lampa HPS400W cały cykl 18/6 na wegetację myślałem nad zmianą żarówki na MH, co sądzicie? czy przy automatach nie ma większej różnicy? HPS wystarczy, MH jest słuszna gdy robisz klony, matki itd. Cytat trening: myślałem nad scrogiem, ale nigdy go nie robiłem Automatycznych roślin się nie trenuje. Cytat chcę też ogarnąć jakieś automatyczne podlewanie AUTOPOT 1POT 4 DONICE + ZBIORNIK 47L - nie ma nic lepszego Wrzuć fotkę boxa
SmakMaroca999 Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Jesli to automaty nowej generacji to mozna trening lst robic ale czy on zwiekszy plon to nie sadze,lepiej pusc wolno.
spokojnaglowa Opublikowano 5 Października 2014 Autor Opublikowano 5 Października 2014 kurde nie wiem czy mi nie spleśniały kiełki, ładnie wyglądają i są długie, ale miały trochę dziwnych włosków... jak coś to mam jeszcze 3 zapasowe nasiona w kolekcji: 2 takie same i jeden big bud af. wszystkie pestki mam femi
jojojoziomalos Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 nie splesnialy to tak wyglada tez tak mialem jak za dlugie urosly to sa poprosto male korzonki co beda na boki sie rozrastac i tak wyglada jak plesn wiec do ziemi wrzucj i w max 2 dni powinny wyskoczyc
spokojnaglowa Opublikowano 6 Października 2014 Autor Opublikowano 6 Października 2014 tak tak, nie wyrzuciłem ich, wczoraj wieczorem poszły do ziemii, zobaczymy co z tego wyjdzie
spokojnaglowa Opublikowano 9 Października 2014 Autor Opublikowano 9 Października 2014 kurde głupi zrobiłem im błoto przy wsadzaniu i teraz jak to wyschło to jest twarde jak glina... brałem tę glebę w sumie raczej z wierzchu spod pokrzyw, może trzeba było kopać głębiej? i chyba mam lapme za wysoko bo sie troche wyciagnely. ogare aparat i wrzuce foty
Recommended Posts