greenmouse Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 ale masz na glebie- a nie na roślinie (póki co)"pelargoniowe" forum mówi- wybrać parchatkową glebę, podlewać antygrzybem, podsypać piaskiem, bo w piasku pleśń zdycha z biedy... ma to jakiś sens?
PanikaGoryla Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 mozesz sie starac lecz gdy plesn zaatakuje rosline to konmiec mysle ze masz szanse w tym pojedynku lecz marne plesn to zmora growera
Macky Opublikowano 6 Marca 2015 Opublikowano 6 Marca 2015 A ja bym zwiększył wentylacje, delikatnie zebrał tą zainfekowaną glebę i się nie przejmował, parę razy takie coś miałem na glebie i nic złego się nie działo, nie przechodziło na roślinę. Poza tym, pisz w growlogu
extreme Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Witam, mam problem. Mianowicie kupiłem 2 typy nawozu firmy "agrecol" i nawet po dokładnym przestudiowaniu naklejki, wciąż nie mam bladego pojęcia ile wynosi zalecana dawka... Są podane tylko informacje o tym jak rozcieńczać (7ml na 2l wody) ale ile już tego lać to ani słowa. Więc czy juz ktoś używał i wie? Drugie pytanie - czy naprawdę trzeba wydawać najpierw miliard mamony na wszystkie boxy nie boxy i pierdoły? Nie starczy ziemia, doniczka dobre żarówki(3x[65W=325W] = 975 W i widmo 5000 czyli słońca dziennego), folia aluminiowa, nawozy i trochę serca? Bo im dłużej czytam to tym bardziej mi się wydaje to kompletną bzdurą.
Miś Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Pytanie pierwsze: Boże.... Pytanie drugie: Już lepiej HPS 100w, niż te 3 żarówki, albo jeszcze lepiej HPS 150w , nie mówię nawet o poborze prądu. Boxa nie musisz kupować, możesz z czegoś złożyć ale nie wyklejać go folią aluminiową, bo się nie nadaje. Bez boxa światło ucieka, i się marnuje.
Scooby-Doo Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Opublikowano 7 Marca 2015 @1. wtf ? @2.Nie , nie trzeba. Można to wszystko zrobić mniejszym nakładem. Ale nie zerowym. Musisz dać coś żeby coś wziąść w zamian. Ale musisz "coś" zainwestować. I najważniejsze dużo serca (troche nie wystarczy) i przede wszystkim LEKTURA.
extreme Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Pytanie pierwsze: Boże.... Pytanie drugie: Już lepiej HPS 100w, niż te 3 żarówki, albo jeszcze lepiej HPS 150w , nie mówię nawet o poborze prądu. Boxa nie musisz kupować, możesz z czegoś złożyć ale nie wyklejać go folią aluminiową, bo się nie nadaje. Bez boxa światło ucieka, i się marnuje. Nie trzeba Boże wystarczy Rysiek. Serio nie wiem i nie kumam tego więc proszę o pomoc. Co do drugiej opcji to może potem bo te już zakupiłem i nie mam teraz kasy. Nazstępnym razem napewno rady posłucham. P.S. Dlaczego folia jest zła? Przecież odbija światło.
Miś Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Dajesz 7ml na 2l wody i tą wodą podlewasz,tak jak zawsze tylko z nawozem. Zrób fotorelke na tych żarówkach, bo ciekawy jestem
extreme Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Dajesz 7ml na 2l wody i tą wodą podlewasz,tak jak zawsze tylko z nawozem. Zrób fotorelke na tych żarówkach, bo ciekawy jestem Dziękować Wrzucę jak będzie gotowa. Wyślę Ci link na PW
ziginaj Opublikowano 7 Marca 2015 Opublikowano 7 Marca 2015 Witam. Chciałbym wam zadać pytanie na temat zbioru, sytuacja ma się następująco: w terminie gdy powinienem zacząć harvest mam wyjazd na 2 tygodnie, problem jest następujący - lepiej ścinać o tydzień za wcześnie czy o tydzień za późno w stosunku do optymalnego czasu żniw? Dziękuję i Pozdrawiam
Recommended Posts