Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

HPS 250W | White Widow, Big Bud

beginer

Recommended Posts

Co poradzić,błędy początkującego. Z resztą nie pierwszy.

wczoraj podlałem nawozem więc poradź czy płukać dziś czy jutro.

Dziachnąłem też liście pod siatką bo zasłaniały topy. Pewnie przeżyją szok i troszkę się opóźnią.

Jak mnie troszkę upalenie puści to wstawię foty.

W dniu 5.07.2014 o 13:03, Vito napisał(a):

Zaraz ale wapno powinno podnieść pH, masz pH metr do gleby czy mierzyłeś wylatującą wodę z podstawki ? Bez fotki się nie obejdzie bo to wróżenie z fusów, tak czy inaczej roślina będzie żyć jeżeli będziesz podlewał dobrą wodą :)

Mam Ph metr do gleby w płynie z podziałką na kolory i wczoraj pokazało mocno pomarańczowy kolor co daje Ph 4.

Jest to moja pierwsza uprawa i pierwsza styczność z ogrodnictwem :D i nie wiem czy ten Ph tester jest chu***y czy nie. Jak na moje oko oprócz kilku zauważonych muszek i ubitych nic złego się z nimi nie dzieje.Wczoraj podlałem trzeci raz nawozem,co łącznie dało jakieś 3 litry roztworu na 62 L ziemi.

Czy aby nie za mało?

Co do wody to mogę się tylko domyślać bo w Norwegi ogólnie jest ok i ludziska piją z kranu.

Zdjęcia wrzuciłem do galerii.

Pozdro

galeria: https://trawka.org/gallery/album/703-big-budwhite-widow/

Błędem jest wspólna doniczka. Tym testerem się nie przejmuj, ich dokładność jest daleka od ideału. Najlepszym rozwiązaniem jest zwykły pH test w płynie do wody typu GHE pH Test - koszt 25zł. One mają dopiero drugi tydzień kwitnienia, spokojnie jeszcze 6 tygodni ;)

Może być trudno, ale szukaj growshopu w okolicy, jak nie ma to jakieś OBI / Castorama itp. szukaj gleby do warzyw, dlatego że są nawożone naturalnie, mieszanki kwiatowe mają samą chemię. Dobrze jak mieszanka jest wzbogacona w torf i nie jest w przecenie, nie kupuj najtańszych ;). Jeżeli w składzie nie ma perlitu można 1L na 10L ziemi dodać (koszt perlitu 1L - 1,5zł).

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+