Macky Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 Niepotrzebnie sypałeś wapno Jedyna rada to wypłukanie gleby, także porządny flush i po problemie, masz dobre nawozy BioCanna to po co kombinujesz ? Wrzucaj fotki
beginer Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Opublikowano 5 Lipca 2014 Co poradzić,błędy początkującego. Z resztą nie pierwszy. wczoraj podlałem nawozem więc poradź czy płukać dziś czy jutro. Dziachnąłem też liście pod siatką bo zasłaniały topy. Pewnie przeżyją szok i troszkę się opóźnią. Jak mnie troszkę upalenie puści to wstawię foty.
Macky Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 Zaraz ale wapno powinno podnieść pH, masz pH metr do gleby czy mierzyłeś wylatującą wodę z podstawki ? Bez fotki się nie obejdzie bo to wróżenie z fusów, tak czy inaczej roślina będzie żyć jeżeli będziesz podlewał dobrą wodą
beginer Opublikowano 5 Lipca 2014 Autor Opublikowano 5 Lipca 2014 W dniu 5.07.2014 o 13:03, Vito napisał(a): Zaraz ale wapno powinno podnieść pH, masz pH metr do gleby czy mierzyłeś wylatującą wodę z podstawki ? Bez fotki się nie obejdzie bo to wróżenie z fusów, tak czy inaczej roślina będzie żyć jeżeli będziesz podlewał dobrą wodą Mam Ph metr do gleby w płynie z podziałką na kolory i wczoraj pokazało mocno pomarańczowy kolor co daje Ph 4. Jest to moja pierwsza uprawa i pierwsza styczność z ogrodnictwem i nie wiem czy ten Ph tester jest chu***y czy nie. Jak na moje oko oprócz kilku zauważonych muszek i ubitych nic złego się z nimi nie dzieje.Wczoraj podlałem trzeci raz nawozem,co łącznie dało jakieś 3 litry roztworu na 62 L ziemi. Czy aby nie za mało? Co do wody to mogę się tylko domyślać bo w Norwegi ogólnie jest ok i ludziska piją z kranu. Zdjęcia wrzuciłem do galerii. Pozdro galeria: https://trawka.org/gallery/album/703-big-budwhite-widow/
Macky Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 Błędem jest wspólna doniczka. Tym testerem się nie przejmuj, ich dokładność jest daleka od ideału. Najlepszym rozwiązaniem jest zwykły pH test w płynie do wody typu GHE pH Test - koszt 25zł. One mają dopiero drugi tydzień kwitnienia, spokojnie jeszcze 6 tygodni
Macky Opublikowano 5 Lipca 2014 Opublikowano 5 Lipca 2014 Może być trudno, ale szukaj growshopu w okolicy, jak nie ma to jakieś OBI / Castorama itp. szukaj gleby do warzyw, dlatego że są nawożone naturalnie, mieszanki kwiatowe mają samą chemię. Dobrze jak mieszanka jest wzbogacona w torf i nie jest w przecenie, nie kupuj najtańszych . Jeżeli w składzie nie ma perlitu można 1L na 10L ziemi dodać (koszt perlitu 1L - 1,5zł).
beginer Opublikowano 6 Lipca 2014 Autor Opublikowano 6 Lipca 2014 Dzięks. Następna będzie ziemia do warzyw nic lepszego nie kupię.
beginer Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Opublikowano 14 Lipca 2014 Hej. Ano sam jestem ciekaw bo jestem na urlopie w Polsce. Wracam po jutrze i zdam relację. Mam nadzieję że wszystko gra
Recommended Posts