BA+ON Opublikowano 11 Lutego 2013 Opublikowano 11 Lutego 2013 nie pali ci koncowek? jakby przenawozona? w sumie takie zolte sa a nie popalone.
Gość hi2per Opublikowano 11 Lutego 2013 Opublikowano 11 Lutego 2013 Brak fosforu... to samo miałem ja. Po zastosowaniu P-20, wszystkie nowe liście powychodziły bez popalonych końcówek
lgorek Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Opublikowano 12 Lutego 2013 Dzień 70 - 33 Flo Końcówki zostały przypalone już jakiś czas temu i obecnie nie pojawiają się nowe, jadę na medi oraz massive. Więc obecnie nic nie będę kombinował. 1
lgorek Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Opublikowano 13 Lutego 2013 Z uwagi na zapach który cały czas był coraz mocniejszy, podczas gdy chodziła lampa nie mogłem sobie z nim już poradzić, poprostu nie było miejsca aby coś zrobić. Okna też nie dało się otworzyć i byłem zmuszony przenieść box na strych, dlatego chciałbym aby już było ciepło aby nie było -10*C. Dodatkowo pod doniczkę położyłem przewód grzewczy który ogrzewa doniczkę od dołu aby korzenie nie zamarzły gdyby było zimno. Planuje zrobić jeszcze jakąs grzałkę ale zobaczymy jak to będzie. Ważne aby roślina przetrwała jeszcze kilka tygodniu lub aby już zrobiło się bardziej wiosenniej bo w dniu przeniesienia na strych miała 39 dzień flo. Dzień 71 - 34 Flo Dzień 72 - 35 Flo Dzień 73 - 36 Flo Dzień 74 - 37 Flo Dzień 75 - 38 Flo
lgorek Opublikowano 13 Lutego 2013 Autor Opublikowano 13 Lutego 2013 Szukam obecnie grzałki bo box znajduje się w większym boxie, o wymiarach 30x50x100 postaram się wrzucić do niego farelke z termostatem aby temperatura była w granicy 20-25*C. Zobaczyć musze ile przez kilka dni zużyje taka farelka prądu. Są 1000w lub 2000w ale przez cały czas działać nie będzie tylko przez chwile jak temperatura spadnie. Jutro pewnie ją zamówie tak aby zamontować przed weekendem. Dam znać co i jak bo bardzo chciałbym dokończyć pamiętnik w kontrolowanych warunkach.
lgorek Opublikowano 15 Lutego 2013 Autor Opublikowano 15 Lutego 2013 Jak narazie przewód grzejny 25W na powierzchni 20x20cm działa dość dobrze jednak są różnice temperatur między topami a doniczką, ponieważ przewód jest umieszczony pod doniczką. Ale temperatura jest powyżej 20*C przez co jest ok. Dodatkowo zamówiłem termowentylator 1000W, ustawie mu 25*C i sam będzie utrzymywał zadaną temperaturę oraz podam jakie będzie zużycie prądu z termowentylatorem po ukończeniu. Bo wg mnie na godzine 1000W będzie działał może 5-10min. Ale aby to wykonać muszę poczekać na kuriera. Czyli wszystkimi siłami próbuje dokończyć uprawę. Dzień 78 - 41 Flo
uciulanygiecik Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 dzialaj dzialaj z ta temperatura zeby sie kobietki czasem nie zamulily bo jak na razie ida wzorcowo. linia szczytow utrzymana wlasciwie, zaczynaja sie robic konkretne szyszki 1000 w to juz troche ciagnie, zajebiscie ze to pomierzysz wszystko i wyjdzie jak to wyglada na rachunkach. robisz dobra robote! btw - nie ma to jak prowadzic gl dla siebie co? hehehe zycie forum cos ostatnimi czasy skupia sie na sb
rollnik Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 Jak to dla siebie? A cisi czytacze? Dobrze lecisz, keep it up!
Recommended Posts