Skocz do zawartości
nasiona marihuany w sklepie thc-thc

darmowe nasiona marihuany rozdawane na forum

Recommended Posts

Opublikowano

Siema jest to moj pierwszy indoor wiec postanowilem poprowadzic growloga. Wiec jedziemy :

box: 59x58x125
wentylacja: 1 wlot komputerowy i wylot komputerowy + pasywny na gorze
oswietlenie: hps 150w
ziemia: uniwersalna z ogrodniczego
fotoperiod: 24/0 caly czas
temperatura: 27-30oC
wilgotnosc: 35% ciagle z tym walcze narazie bez skutkow
nawozy: biohumus + planton K + burza kwiatow jak bedzie w sklepie.
pestki:
-2xAuto Ak female seeds
-1x Russian Auto Sensi Genetics
-1x Auto Blue Berry Bulk feminised seeds
pestki sa pomieszane mam w zanadrzu jeszcze 3x auto ak

3 dzien

Zdjęcie0023 (Medium)

Zdjęcie0025 (Medium)

Zdjęcie0021 (Medium)

Zdjęcie0020 (Medium)

Planty troche sie wyciagnely na parapecie wiec dzis poszly z malych do docelowych mam nadzieje ze juz nie pojda w gore
prosze o ocene zjebki doswiadczonych mile widziane pozdro
Opublikowano

aby wrzucic miniatury z galeri robisz tak

prziciskasz przycisk Moje media koło :) następnie wybierasz Gallery Images i wciskasz które mają się pojawić. Będziesz widział że się pojawiają, za jednym razem możesz dodać wiele zdjęć. Jak już wszystko jest dodane wciskasz Zakończ.

Uwaga - w edytorze nie będziesz widział zdjęć tylko coś takeigo sharedmedia=gallery:images:123 jednak jak dodasz posta normalnie będzie go widać.

Planty się jeszcze pewnie trochę wyciągną ale to nic takiego bo i tak box jest dość wysoki. Ja bym jedynie zmienił ten fotoperiod jak nie spada temperatura ponizej 15stopni gdy jest wyłączona na 20/4.

Jeżeli chodzi o wilgotność to chcesz wyższą ?? bo ja walczę u siebie aby mieć niższa bo mam 70%. Aby mieć wyższa to możesz zrobić coś takiego że zamist tych podstawek dać pojemnik na żywoość tak aby wsadzić taką gąbke do kompania w wodzie. Wtedy powinno szybciej barować. Jak nie tak to podlej rośliny ale blisko krawędzi to będzie parować.

• Upvote 1
Opublikowano

thx za pomoc igor.

edit rozstawiam tam co moge na dnie boxa sloiki sloiki ze szmatkami mokre szmaty no i jeszcze sprobuje z ta gabka i podlac po krawedziach a jak nic nie zdzialam to chyba szykuje sie kolejna inwestycja

a 24/0 dlatego ze niska temp pozaboxem i nie idzie zrobic nocy roslinka bo temp spada do 10oC

Opublikowano

powiem szczerze ze nie wierze ze masz nawet te 35%wilgotnosci :) sreberko ktorym obiles boksa skutecznie zmniejszy ci wilgotnosc przy dzialajacym hpsie. kup nawilzacz bo inaczej przy 24/0 nie wygrasz z suchotami.

Opublikowano

Dzien 8

Zdjęcie0027 (Large)

Zdjęcie0031 (Medium)

jedna chyba sie przypalila ale nie jestem pewien sami ocencie :

Zdjęcie0035 (Large)

Zdjęcie0034 (Large)

wydaje mi sie ze idzie wporzadku temp spadla o 5 stopni wilgotnosc skoczyla prawie do 50%
tylko ta jedna (chyba przypalona) mnie martwi ... co myslicie ? dodam ze jest w troche w tyle w rozwoju za innymi
Opublikowano

Cieżko powiedzieć co jej dolega bo zdjęcie niewyraźne. Dodaj nowe foto info poniżej.

PS.

na przyszłość nie pisz że spadała o 5*C bo nie wiadomo jaka była wcześniej. Lepiej napisać spadała o 5*C teraz jest 22*C. Co do wilgotności to spoko. Ja bym minimalnie podniósł lampę tak o 10-15cm. Dodatkowo jak robisz zdjęcia korzystaj z funkcji macro każdy apart ma taką funkcję. Zazwyczaj jest to ikonka kwiatka, gdy ta opcja jest włączona AF (AutoFocus) działa w przedziale 0-30cm. Normalnie AF ustawiony jest właśnie od 30-nieskończoność. Jak ustawisz tak aparat to przy dobrym ujęciu możesz złapać bardzo drobne szczegóły. Dodatkowo polecam robić zdjęcia z lampą nawet gdy jest jasno. Dzięki lampie zdjęcia nie wyjdą rozmazane.

To chyba z mojej strony.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzien 17
temp 21
wilgotonosc 50-60%
rosliny ida ale nie obylo sie bez problemow ten 1 plant co zolknal spisalem go juz na zmarnowanie i wrzucilem kolejna pestke to ten mi z kolei odzyl i mam teraz 2w1 donicy oraz dzis przy lst pekla mi 1 lodyga zabandarzowalem ja i mam nadzieje ze odzyje. Dziewczyny sa juz po 1 dawce biohumusa (te dwie wieksze dostaly juz 1.5 dawki) leje kranowka odstana reguluje kwaskiem do 6.5 ph teraz kilka fotek :

calosc:

S5002002 (Medium)

2w1:

S5002001 (Medium)

kurs pierwszej pomocy:

S5002006 (Medium)

2 ladniejsze pod zwyklym swiatlem :

S5002007 (Medium)

wiem ze kolorowo nie jest ale chyba nie jest tez najgorzej jakos to idzie na bledach sie czlowiek uczy w koncu to 1 in i mam prawo troche tych bledow popelnic nastepnym razem napewno bedzie juz lepiej hehe
Opublikowano

24 Dzien

fotki z telefony wiec lipa :

niemrawa 2w1

large.27413530f40a0c246903d41393faf042.jpg.78804e53612fcdd660a4b8ae09dd1913.jpg

polamana rosnie bez treningu praktycznie

large.fa1ae511fbce8affb856bd807f9e3737.jpg.73874942abb8b1b071efaf58379f969b.jpg

trzecia pewnie ak :

large.fc558db666c5efcc6dfae9097a733d65.jpg.791abd79897d7f1336143fa977993c7d.jpg

czwarta :

large.adf2a47f8a535b7c0f2dc7adba1a119a.jpg.e70d70cba1875f508e3a5bc47f8626ec.jpg

liscie sa troche takie suche i szorstkie moze to od zimna ? jest troche zimno pewnie do 20 oC spada przy wiatraku to calkiem pizga wilg 50-60 wie ktos co to moze byc z tymi liscmi ?

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Wpisy na blogu

• Nowe tematy

• Nowe posty

• Elo👊 to że go brzuch bolał bo zjadł go w całości to bankowo bo nawet nasz małe polskie grzybki teraz musisz dobrze pogryźć albo posiekać bo może być właśnie niestrawność. A ten typ ludzi co wpiepszą wszystko co im dasz a do tego jeszcze wypiją też to znam😉 zero hamulców a później zdziwieni że hujowa faza i obrzygany i osrany po uszy🤣🤣🤣 dzięki za cynk i pozdrawiam 👊
    • @kolober Znalazłem 3 króliczki i ogólnie efekty pozytywne. Dwóch z nich zjadło jedynkę i mówili że było idealnie, bez jakiś halun tylko przyjemne myśli. Jeden z nich miał ból brzucha przez godzinę, ale myślę że mogło to być związane z tym że zjadł całego trzona zamiast rozdrobnić. Trzeci króliczek był tak napalony że wypił 3 piwa, potem zjadł dwójkę i jeszcze sępił o połówkę, ale mu nie dałem. Na końcu jeszcze przepił ćwiartką smakowej pomimo że mówiłem że kapelusze nie lubią się z % i gdy zaczęło mi wchodził to chłopa 3 razy darło na pawia. Ogólnie to miał konkretną jazdę pomimo bez halunów, bo mówił że się czuł jakby umarł. Takie uczucie miał, ale myślę że rzyganie go wymęczyło, bo to był ten typ człowieka że jakbym miał trawę i białe to by jeszcze by to zajebał... Także myślę że jedynka tak fajnie jest, a sam zacznę od połówki tylko troszkę zregeneruję sobie żołądek, bo znowu choroba się odzywa i stan zapalny, a kapelusze surowe jednak ciężkostrawne. Tak po za tym to czekam na 4 rzut. Szczerze chyba nie będzie, bo nawet bag nie paruje. Jedynie to pozbieram w wolnej chwili te pół cm mikrusy co zostawiłem z poprzedniego rzutu.
    • OK jeden top z Scherbett Queen poszedł do wycięcia bo na dole zasłoniety. Mogłem lepiej trychomy sfotografować  Proszę o opinie😁
    • Zamówiłem trzeci namiot, taki do ciemni, bo mnie to intryguje. Ostatecznie na dojść w sobotę, a roślina już domaga 🤣🤣 Zbudowana ciemnia improwizowana z dużego, sztywnego kartonu po panelu LED (nic się nie marnuje 🧐). Całość wzmocniona i uszczelniona czarną taśmą wzmacnianą, co eliminuje przebicia światła na łączeniach. Gąbki oklejone czarną taśmą izolują dodatkowe bardziej narażone ściany na światło.    Zaznaczę, że budowałem jedną ręką ... Pisałem jednym palcem 🤣🤣    1. Podest i izolacja od spodu Roślina stoi na stabilnym podeście (plastikowe taborety), który: unosi całość od podłogi +20cm, tworzy naturalną strefę wlotu powietrza, zasłonięte są czarną grubą koszulką/ materiałem, działającą jako filtr światła i jednocześnie spowalniacz przepływu.   Pod kartonem jest kilka wlotów wyciętych nieregularnie, co rozprasza światło, ale umożliwia zasys powietrza. Możliwe dodatkowe chłodzenie lodem w misce – również pod osłoną materiału.   2. Główna komora (duży karton)   Duży karton działa jako komora ciemniowa:   wnętrze matowe → brak odbić światła, temperatura i wilgotność kontrolowane przez hygrometr w środku, do którego mam wgląd .    W górnej części komory wycięte są małe otwory wentylacyjne, które umożliwiają powolny wyrzut powietrza, nie przepuszczając żadnego światła.   3. Komin wylotowy Na górze ustawiony jest drugi, mniejszy karton pełniący funkcję komina: otwory wentylacyjne skierowane w stronę ściany → zero ryzyka światła z zewnątrz, między kartonami ułożona pianka/gąbka stanowiąca dodatkowy „ciemny labirynt” → przepływ powietrza jest, światła brak, konstrukcja działa jak pasyfny filtr światła. E tam pierdu pierdu, działa jak jebana tuba basowa !!!!! Robiłem ich kilka 🤣 Powietrze wciągane od spodu → przechodzi przez komorę → ucieka górą poprzez komin w pełnej ciemności.   4. Wentylacja Zewnętrzny wentylator ustawiony tak, żeby: dmuchał delikatnie w stronę dolnych otworów, zwiększał wymianę powietrza, NIE dmuchał bezpośrednio w roślinę (brak wysuszania topów, brak stresu), zapewniał minimalny ruch powietrza w ciemni bez ryzyka wprowadzenia światła.     5. Lokalizacja konstrukcji Całość jest: dociśnięta do ściany, ustawiona w najciemniejszym punkcie pokoju, szczelinowo zabezpieczona tak, że nawet przy latarce nie ma przecieków.   6. Kontrola klimatu Hygrometr ustawiony w środku pozwala monitorować: temperaturę ~20°C wilgotność ~50–60%   Czyli idealne parametry dla ostatnich godzin ciemni dla rośliny niskiej, o dużej masie korzeniowej i zbitych topach. --- Podsumowanie (krótkie) Improwizowana ciemnia z dwóch kartonów, labiryntową wentylacją, filtrem z gąbki i pasywnym wyciągiem przez komin. Zero światła, stabilne warunki, opcja chłodzeni a lodem, minimalna cyrkulacja powietrza, pełna kontrola temperatury i wilgotności.  
  • Gallery Statistics

• Images
      65.1 tys.
    • Comments
      1.3 tys.
    • Albums
      1.9 tys.

Latest Image
    Przez ZielonyKazek,
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+