Furion Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 Siema jest to moj pierwszy indoor wiec postanowilem poprowadzic growloga. Wiec jedziemy :box: 59x58x125 wentylacja: 1 wlot komputerowy i wylot komputerowy + pasywny na gorzeoswietlenie: hps 150wziemia: uniwersalna z ogrodniczegofotoperiod: 24/0 caly czastemperatura: 27-30oCwilgotnosc: 35% ciagle z tym walcze narazie bez skutkownawozy: biohumus + planton K + burza kwiatow jak bedzie w sklepie.pestki:-2xAuto Ak female seeds-1x Russian Auto Sensi Genetics-1x Auto Blue Berry Bulk feminised seedspestki sa pomieszane mam w zanadrzu jeszcze 3x auto ak3 dzien Planty troche sie wyciagnely na parapecie wiec dzis poszly z malych do docelowych mam nadzieje ze juz nie pojda w goreprosze o ocene zjebki doswiadczonych mile widziane pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
lgorek Posted November 10, 2012 Share Posted November 10, 2012 aby wrzucic miniatury z galeri robisz tak prziciskasz przycisk Moje media koło następnie wybierasz Gallery Images i wciskasz które mają się pojawić. Będziesz widział że się pojawiają, za jednym razem możesz dodać wiele zdjęć. Jak już wszystko jest dodane wciskasz Zakończ. Uwaga - w edytorze nie będziesz widział zdjęć tylko coś takeigo sharedmedia=gallery:images:123 jednak jak dodasz posta normalnie będzie go widać. Planty się jeszcze pewnie trochę wyciągną ale to nic takiego bo i tak box jest dość wysoki. Ja bym jedynie zmienił ten fotoperiod jak nie spada temperatura ponizej 15stopni gdy jest wyłączona na 20/4. Jeżeli chodzi o wilgotność to chcesz wyższą ?? bo ja walczę u siebie aby mieć niższa bo mam 70%. Aby mieć wyższa to możesz zrobić coś takiego że zamist tych podstawek dać pojemnik na żywoość tak aby wsadzić taką gąbke do kompania w wodzie. Wtedy powinno szybciej barować. Jak nie tak to podlej rośliny ale blisko krawędzi to będzie parować. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furion Posted November 10, 2012 Author Share Posted November 10, 2012 thx za pomoc igor. edit rozstawiam tam co moge na dnie boxa sloiki sloiki ze szmatkami mokre szmaty no i jeszcze sprobuje z ta gabka i podlac po krawedziach a jak nic nie zdzialam to chyba szykuje sie kolejna inwestycja a 24/0 dlatego ze niska temp pozaboxem i nie idzie zrobic nocy roslinka bo temp spada do 10oC Link to comment Share on other sites More sharing options...
lubieplacki Posted November 11, 2012 Share Posted November 11, 2012 powiem szczerze ze nie wierze ze masz nawet te 35%wilgotnosci sreberko ktorym obiles boksa skutecznie zmniejszy ci wilgotnosc przy dzialajacym hpsie. kup nawilzacz bo inaczej przy 24/0 nie wygrasz z suchotami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furion Posted November 11, 2012 Author Share Posted November 11, 2012 box stoi w pomieszczeniu gdzie wilgotnosc jest 80% teraz dobija do 40 ze szmatami Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furion Posted November 15, 2012 Author Share Posted November 15, 2012 Dzien 8 jedna chyba sie przypalila ale nie jestem pewien sami ocencie : wydaje mi sie ze idzie wporzadku temp spadla o 5 stopni wilgotnosc skoczyla prawie do 50%tylko ta jedna (chyba przypalona) mnie martwi ... co myslicie ? dodam ze jest w troche w tyle w rozwoju za innymi Link to comment Share on other sites More sharing options...
lgorek Posted November 15, 2012 Share Posted November 15, 2012 Cieżko powiedzieć co jej dolega bo zdjęcie niewyraźne. Dodaj nowe foto info poniżej. PS. na przyszłość nie pisz że spadała o 5*C bo nie wiadomo jaka była wcześniej. Lepiej napisać spadała o 5*C teraz jest 22*C. Co do wilgotności to spoko. Ja bym minimalnie podniósł lampę tak o 10-15cm. Dodatkowo jak robisz zdjęcia korzystaj z funkcji macro każdy apart ma taką funkcję. Zazwyczaj jest to ikonka kwiatka, gdy ta opcja jest włączona AF (AutoFocus) działa w przedziale 0-30cm. Normalnie AF ustawiony jest właśnie od 30-nieskończoność. Jak ustawisz tak aparat to przy dobrym ujęciu możesz złapać bardzo drobne szczegóły. Dodatkowo polecam robić zdjęcia z lampą nawet gdy jest jasno. Dzięki lampie zdjęcia nie wyjdą rozmazane. To chyba z mojej strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furion Posted November 15, 2012 Author Share Posted November 15, 2012 heh zdiecia sa robione telefonem i raczej aparatu nie skrece a lampe podwyze jutro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furion Posted November 24, 2012 Author Share Posted November 24, 2012 Dzien 17temp 21wilgotonosc 50-60%rosliny ida ale nie obylo sie bez problemow ten 1 plant co zolknal spisalem go juz na zmarnowanie i wrzucilem kolejna pestke to ten mi z kolei odzyl i mam teraz 2w1 donicy oraz dzis przy lst pekla mi 1 lodyga zabandarzowalem ja i mam nadzieje ze odzyje. Dziewczyny sa juz po 1 dawce biohumusa (te dwie wieksze dostaly juz 1.5 dawki) leje kranowka odstana reguluje kwaskiem do 6.5 ph teraz kilka fotek :calosc: 2w1: kurs pierwszej pomocy: 2 ladniejsze pod zwyklym swiatlem : wiem ze kolorowo nie jest ale chyba nie jest tez najgorzej jakos to idzie na bledach sie czlowiek uczy w koncu to 1 in i mam prawo troche tych bledow popelnic nastepnym razem napewno bedzie juz lepiej hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furion Posted December 1, 2012 Author Share Posted December 1, 2012 24 Dzienfotki z telefony wiec lipa :niemrawa 2w1 polamana rosnie bez treningu praktycznie trzecia pewnie ak : czwarta : liscie sa troche takie suche i szorstkie moze to od zimna ? jest troche zimno pewnie do 20 oC spada przy wiatraku to calkiem pizga wilg 50-60 wie ktos co to moze byc z tymi liscmi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts