Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Siema jest to moj pierwszy indoor wiec postanowilem poprowadzic growloga. Wiec jedziemy :

box: 59x58x125
wentylacja: 1 wlot komputerowy i wylot komputerowy + pasywny na gorze
oswietlenie: hps 150w
ziemia: uniwersalna z ogrodniczego
fotoperiod: 24/0 caly czas
temperatura: 27-30oC
wilgotnosc: 35% ciagle z tym walcze narazie bez skutkow
nawozy: biohumus + planton K + burza kwiatow jak bedzie w sklepie.
pestki:
-2xAuto Ak female seeds
-1x Russian Auto Sensi Genetics
-1x Auto Blue Berry Bulk feminised seeds
pestki sa pomieszane mam w zanadrzu jeszcze 3x auto ak

3 dzien

Zdjęcie0023 (Medium)

Zdjęcie0025 (Medium)

Zdjęcie0021 (Medium)

Zdjęcie0020 (Medium)

Planty troche sie wyciagnely na parapecie wiec dzis poszly z malych do docelowych mam nadzieje ze juz nie pojda w gore
prosze o ocene zjebki doswiadczonych mile widziane pozdro
Opublikowano

aby wrzucic miniatury z galeri robisz tak

prziciskasz przycisk Moje media koło :) następnie wybierasz Gallery Images i wciskasz które mają się pojawić. Będziesz widział że się pojawiają, za jednym razem możesz dodać wiele zdjęć. Jak już wszystko jest dodane wciskasz Zakończ.

Uwaga - w edytorze nie będziesz widział zdjęć tylko coś takeigo sharedmedia=gallery:images:123 jednak jak dodasz posta normalnie będzie go widać.

Planty się jeszcze pewnie trochę wyciągną ale to nic takiego bo i tak box jest dość wysoki. Ja bym jedynie zmienił ten fotoperiod jak nie spada temperatura ponizej 15stopni gdy jest wyłączona na 20/4.

Jeżeli chodzi o wilgotność to chcesz wyższą ?? bo ja walczę u siebie aby mieć niższa bo mam 70%. Aby mieć wyższa to możesz zrobić coś takiego że zamist tych podstawek dać pojemnik na żywoość tak aby wsadzić taką gąbke do kompania w wodzie. Wtedy powinno szybciej barować. Jak nie tak to podlej rośliny ale blisko krawędzi to będzie parować.

• Upvote 1
Opublikowano

thx za pomoc igor.

edit rozstawiam tam co moge na dnie boxa sloiki sloiki ze szmatkami mokre szmaty no i jeszcze sprobuje z ta gabka i podlac po krawedziach a jak nic nie zdzialam to chyba szykuje sie kolejna inwestycja

a 24/0 dlatego ze niska temp pozaboxem i nie idzie zrobic nocy roslinka bo temp spada do 10oC

Opublikowano

powiem szczerze ze nie wierze ze masz nawet te 35%wilgotnosci :) sreberko ktorym obiles boksa skutecznie zmniejszy ci wilgotnosc przy dzialajacym hpsie. kup nawilzacz bo inaczej przy 24/0 nie wygrasz z suchotami.

Opublikowano

Dzien 8

Zdjęcie0027 (Large)

Zdjęcie0031 (Medium)

jedna chyba sie przypalila ale nie jestem pewien sami ocencie :

Zdjęcie0035 (Large)

Zdjęcie0034 (Large)

wydaje mi sie ze idzie wporzadku temp spadla o 5 stopni wilgotnosc skoczyla prawie do 50%
tylko ta jedna (chyba przypalona) mnie martwi ... co myslicie ? dodam ze jest w troche w tyle w rozwoju za innymi
Opublikowano

Cieżko powiedzieć co jej dolega bo zdjęcie niewyraźne. Dodaj nowe foto info poniżej.

PS.

na przyszłość nie pisz że spadała o 5*C bo nie wiadomo jaka była wcześniej. Lepiej napisać spadała o 5*C teraz jest 22*C. Co do wilgotności to spoko. Ja bym minimalnie podniósł lampę tak o 10-15cm. Dodatkowo jak robisz zdjęcia korzystaj z funkcji macro każdy apart ma taką funkcję. Zazwyczaj jest to ikonka kwiatka, gdy ta opcja jest włączona AF (AutoFocus) działa w przedziale 0-30cm. Normalnie AF ustawiony jest właśnie od 30-nieskończoność. Jak ustawisz tak aparat to przy dobrym ujęciu możesz złapać bardzo drobne szczegóły. Dodatkowo polecam robić zdjęcia z lampą nawet gdy jest jasno. Dzięki lampie zdjęcia nie wyjdą rozmazane.

To chyba z mojej strony.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzien 17
temp 21
wilgotonosc 50-60%
rosliny ida ale nie obylo sie bez problemow ten 1 plant co zolknal spisalem go juz na zmarnowanie i wrzucilem kolejna pestke to ten mi z kolei odzyl i mam teraz 2w1 donicy oraz dzis przy lst pekla mi 1 lodyga zabandarzowalem ja i mam nadzieje ze odzyje. Dziewczyny sa juz po 1 dawce biohumusa (te dwie wieksze dostaly juz 1.5 dawki) leje kranowka odstana reguluje kwaskiem do 6.5 ph teraz kilka fotek :

calosc:

S5002002 (Medium)

2w1:

S5002001 (Medium)

kurs pierwszej pomocy:

S5002006 (Medium)

2 ladniejsze pod zwyklym swiatlem :

S5002007 (Medium)

wiem ze kolorowo nie jest ale chyba nie jest tez najgorzej jakos to idzie na bledach sie czlowiek uczy w koncu to 1 in i mam prawo troche tych bledow popelnic nastepnym razem napewno bedzie juz lepiej hehe
Opublikowano

24 Dzien

fotki z telefony wiec lipa :

niemrawa 2w1

Zdjęcie0397 (Large)

polamana rosnie bez treningu praktycznie

Zdjęcie0399 (Large)

trzecia pewnie ak :

Zdjęcie0400 (Large)

czwarta :

Zdjęcie0402 (Large)

liscie sa troche takie suche i szorstkie moze to od zimna ? jest troche zimno pewnie do 20 oC spada przy wiatraku to calkiem pizga wilg 50-60 wie ktos co to moze byc z tymi liscmi ?
Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+