Skocz do zawartości
thc-thc

darmowe nasiona marihuany

Recommended Posts

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok nigdy nie robilem 12/12 gdyz uwazalem ze to raczej nie najlepsze rozwiazanie. Roslina zeby zakwitnac potrzebuje tak czy siak byc na to gotowa. Powiedzmy ze trwa to od 2 do 3 tyg od wyjscia z ziemi. Czy nie lepiej by bylo swiecic pierwsze 2 tyg 18/6 i dopiero potem przelaczyc? Druga sprawa czemu musi byc taka wielka doniczka jezeli nie ma praktycznie zadnego vega i roslina przy flo bedzie puszczac korzenie do maxymalnie 3 tyg(przynajmniej tak jest w przypadku z vegiem i po przelaczeniu na flo)? Jezeli juz bawic sie w taka ilosc nasion to czy nie lepiej by bylo wpierw poselekcjonowac najlepsze rosliny, pobrac z kazdej klony doprowadzic uprawe do konca wybrac te ktore nam najbardzije odpowiadaja i pozbywamy sie problemu z genami. Ale przy optymalnym natezniu swiatla 40 g z jednego topa? Brzmi niezle ale chcialbym to zobaczyc :zmiazdzony: Pozdro i prosze o odpowiedzi KUMATYCH :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A co myślicie o odmianie Kali Misty w pc boxie? Po 2 tyg przełaczenia na 12/12 można sie spodziewać z 10-15 g? Dodam, że pierwszy raz zajęłem się uprawą indoor. Zawsze miałem do czynienia z outem i nie wiem czego się mam spodziewać po tej odmianie w pc poxie..Mam 2xKali Mist w 2 litrowych doniczkach.

Opublikowano

zazamota sam sobie przeczysz... 12/12 wcale nie jest powiedziane że Ci skraca czas zakwitania do minimum i ani dnia dłuzej... Krzaki od startu mniej swiatłą dostają i wolniej rosną. Gdyby tak było jak mówisz to po 2 tygodniach miałbyś już pierwsze jaja i włosy co jak wiemy nie jest możliwe... Najwczesniej krzak pokaze płec przy 12/12 juz po 3 tygodniach i to dla odmian typowo outowych co potrzebuja tygodnia na ukazanie płci, zwykle zaś płeć na 12/12 mamy po miesiącu... Proponnuje sprawdzić sobie jak krzak rośnie na 24/0 czy 20/0 przez pierwsze dwa tygodnie i dopiero przestawić na 12/12... Niedość że krzak bedzie wiekszy top jeszcze pokaże płeć w tym samym czasie...
... i żeby tym razem nie było że nie wiem o czym mówie to prosze foto...
26 dzien w litrowych doniczkach outowe rośliny pokazanie płci tą metodą po 6 dniach od przełączenia
dwie rozne ww (inne pheno) dwa tygodnie od przełączenia pokazanie płci:

Nie wprowadzaj ludzi w błąd skoro sam nie tyestowałeś :P

Opublikowano

Bebook chyba zle zrozumiales. Skraca czas do minimum nie znaczy ze go w ogole nie musi miec. Dla mlodej sadzonki ktora ma swiecone tak krotko to duzy stres bo plant ma wrazenie ze niedlugo zima nadejdzie i bedzie sie spieszyl jak tylko moze zeby zdazyc wypuscic kwiaty. To na pewno przyspieszy przejscie na kwitnienie. Zreszta to nie temat ktora metoda uzyskamy najlepszy wynik z krzaka. Bo w 12/12 z krzaka nie jest duzo ale krzakow jest duzo wiecej. Tu zaczyna sie kolejna metoda zwana SOG tylko jeszcze zauwaz ze jedna roslina wklada swoja cala moc w JEDNEGO topa dajac na pewno soczysty owoc. Co wiecej brak bocznych odgalezien powoduje zmniejszenie strat swiatla w nizsze rejony tego planta zwiekszajac zdecydowanie produkcje w tamtym rejonie. Przy zastosowaniu odpowiednio mocnego strumienia swiatla uzyskamy na pewno szybki wzrost podczas flo dajac dlugie paly. Mysle ze metoda jest na pewno warta swieczki.

Opublikowano

A ja tylko mówie z doświadczenia że lepsze rezultaty są (minimalnie ale zawsze) przy 2-3 tygodniowym wegu i dopiero przełączeniu na flo... Krzak pokazuje płeć w tym samym czasie co przy metodzie 12/12 a zdązy w tym czasie wiecej zyskać na masiez powodu dłuższego oświetlania a jak wiemy tak krzaki mogą zakwitnąć po osiągnięciu pewnej wielkości... W 12/12 chodzi wszak o ten cenny czas hehe. A skoro czas jest taki sam a rezultaty z definicji lepsze to czemu o tym nie wspomnieć. Po to jest to forum by się wymieniać spostrzeżeniami. Każdy ma swoje doświadczenia i itak zrobi jak uważa lub do wielu rzeczy dojdzie sam...

Opublikowano

Bebok zapraszam do mojego zakończonego GL tam jest uprawa 14/10 a pod koniec dałem 12/12 na początku roślinka jest mała pierwsze 2 tyg a później idzie jak burza.Zauważyłem że dla automatu to nawet spoko rozwiązanie :) Jutro wrzucę fotki moich 29 dniowych Wr na świetle 14/10

pozdro

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawa metoda. Warto w niej stosowac trening? np LST? Czy uprawiajac ta metoda odrazu nastawiamy sie na grube paly i nie ruszamy krzakow tylko walimy jak najgesciej? Faktycznie wystarcza male doniczki ok 5l, czy odbije sie to na plonie?