BA+ON Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 xpe cree red dla 645nm wez top bin (ja mam 62lum/wat) ostatnio byly na maritex.pl osramy 660nm oslony trzeba zamontowac na plytke mcpcb dla odprowadzania ciepla z chipu a potem na radiator. ciezko mysle ze bedzie ci znalesc te oslony na mcpcb. ale jak bys chcial to mam jeszcze troche w orgialnym opakowaniu hyper red osram na sprzedaz LH W5AM-1T3T-1 te jak by co to pw do mnie pozatym juz zrobilem diy panel led wiec pisz jak masz pytania
Maniakst Opublikowano 29 Sierpnia 2013 Opublikowano 29 Sierpnia 2013 oslony na mcpcb Od wyboru do koloru 😜 Thermal Substrates - MCPCB
BA+ON Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 moze tam sa, niewidzialem. widze same mcpcb ktore sa faktycznie do oslonow. takze zycze powodzenia w monowaniu ich na mcpcb i prosze o tutoriala. ponoc opalarkami (taki co jak wiertara wyglada) lacza gwiazdki z chip ami.
lgorek Opublikowano 4 Września 2013 Opublikowano 4 Września 2013 mcpcb jest łatwo połączyć np gdy posiadamy płyte grzewczą w kuchni wtedy przesuwamy i gotowe. Tylko należy zastosować bardzo dobrej jakości topnik najlepiej żelowy. Co do osram to wg mnie mają słabsze światło niż cree, do tego nie należy światła czerwonego i niebieskiego badać w lumenach bo to inny rodzaj światła.
Recommended Posts