Skocz do zawartości
nasiona marihuany w sklepie thc-thc

darmowe nasiona marihuany rozdawane na forum

Recommended Posts

Opublikowano

Fajny i bardzo przydatny temacik, ale dla kogo :?: Czy jest jakaś określona kategoria wiekowa? Czy te biuro pomaga dorosłym jak i zarówno nieletnim :?: Być może pytanie padło ale naprawdę już nie chce mi się czytać 16 stron :? :peace:

• Replies 1.4 tys.
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano

Zobaczcie ten temat: /admin - link wygasł/ myślę, że informacje zawarte w tym filmie mogą być przydatne dla każdego palacza .

Kyuss napisał(a):
Barry Cooper to były policjant z Texasu szkolony w zwalczaniu narkotyków, głownie marihuany, przez swojego szefa nazwany "prawdopodobnie najlepszym oficerem antynarkotykowym w stanie, może nawet w kraju". Dokonał ponad 800 aresztowań, skonfiskował 50 samochodów i 500 tyś dolarów.

Po opuszczeniu policji świadomy, że wojna z narkotykami nie działa zajął się walką z systemem i wyprodukował filmy Never Get Busted Again vol1 i Never Get Raided Again vol2.

Tutaj 8-częściowy wywiad z Barrym: /admin - link wygasł/

Film Never Get Busted Again informuje o:

Technikach walki z narkotykami.

Jak unikać profilowania.

Jak ukrywać swój towar.

Czy maskowanie marihuany kawą działa.

Jak policjant daje psu wykrywającemu narkotyki znaki aby fałszywie alarmował.

Przydatnych prawach przy przeszukaniu i zatrzymaniu.

Jak policjant może poznać kiedy kłamiesz.

Błędach popełnianych przez posiadaczy marihuany, analiza zatrzymań.

Pełna lista odtwarzania:

/admin - link wygasł/

Kanał Never Get Busted na YouTube

Film Never Get Raided Again vol2 nie dostępny jak dotąd na tubie, ale na pewno w sieci gdzieś jest. Warto się zapoznać. ;)

Opublikowano

profanacja palić z fai zioło/hasz z tyteksem. masakra. fifa po czymś takim je**e ziemniakami i weź to opalaj. :o

edyta: a co do tematu to zależy czy trafiają się tajniaki czy krawężniki w wypadku tych pierwszysch jest szansa i najlepiej im fifę po prostu pokazać, wtedy psy są pewne że już nic nie masz przy sobie (a ewentualnie masz w naszkach), a oni szukają raczej 100% dowodów i w większości wypadków karzą zbić. Jeden z wielu przykładów z życia jak mnie kiedyś z gibonami i fifą w kielni , sikającego w bramie o 3 w nocy dorwali to lewą ręką odwróciłem ich uwagę pokazując fifę a drugą wsadziłem ziółko w naszki. powiem wam że to był chyba największy fart mojego życia, pamiętam że miałem boksery, zioło ledwo się trzymało gumy od majtek i tak mnie przetrzepali jak nigdy, mówiąc "wiemy że to masz", sprawdzili wszystko i nic. myślałem już że jadę na psiarnie w celu przeszukania szczegółowego tj miejsc intymnych, ale tylko kazali zbić zajebaną lufę i dali spokój. po chwili spaliłem gibona ciesząc się z wolności i wychujania psów. a krawężniki to szmaty chcą się wykazać i przypierdalają się do wszystkiego.

Opublikowano

Dokładnie profanacja, jakie by to zioło nie było dla mnie to jest największa głupota palących zioło.

Co do tego posiadania fifki zajebanej to u mnie jest z tym różnie, bo ziomek miał przypał za to, a inny pokazał i mu oddali. Ja tam wolę nie ryzykować i ostatnio miałem zajebistego farta, bo szedłem z kolegą na piwo, wcześniej jarałem no i miałem fifkę. Podczas drogi przejeżdżał koło nas radiowóz i pomyślałem sobie, że przez głupią fifkę nie będę się stresował i ją zbiłem. Jakieś pół godziny później mieliśmy trzepanie, co prawda mało szczegółowe, ale fifkę by znaleźli, bo bym pewnie trzymał w kieszeni.

Ogólnie to na szczęście bardzo rzadko mi się zdarza być trzepanym, ale też rzadko coś noszę przy sobie. Jedynie jak idę sam to jestem pewny, że nie będą mnie trzepać, zresztą nie słyszałem, żeby przynajmniej u mnie w mieście trzepali kogoś kto szedł sam. Trochę ich głupie myślenie, że jak ktoś idzie sam, to pewnie nic nie ma, ale to lepiej dla nas.

Gość NiePowiemNic
Opublikowano

Dodam, ze jesli nie masz ukonczonych 18 lat to mozesz dostac jeszcze cos takiego jak "odpowiedzialny (kuratorski) nadzór rodzicielski" polega to na tym, że co miesiac twoi starzy musza pisac sprawozdane z twojego zachowani o ile sie na takie cos zgodza, bo oczywiscie jesli wpadles przed ukonczeniem lat 17 to sprawe masz w sadzie dla nieletnich.

Opublikowano

To zależy tylko i wyłącznie od psa , bo ja równiez miałem taki przypadek ze znalezli przy mnie fifke i zawineli mnie na komende, grozili sprawą pytali sie kto diiluje.Fifka bylo po okolo 3-4 gramach dobrego tematu , to i zapach miała nie kiepski.Pieski wąchały i się smieją mówiać szyderczo Jeden do Drugiego Gandzia hehe.Posiedziałęm z 30-40 minut na komendzie przetrzepali mi skarpety , buty itp i wypuścili. Ale trzeba uważac jak znajdą przy Tobie fifke , bo mnie 2 dni pózniej te same psy trzepały jak wracałem do domu .Pewnie w większych miastach trudno jest juz im Nas spotkać ale w mniejszych bądzcie czujni , bo nawet przez głupią lufe mozna miec przypał , niekoniecznie z prawem ale siedzenie na psach nie jest miłe Z FARTEM !

Opublikowano

:elo:

Mam obecnie umorzoną sprawę za zakłócanie. Jeżeli będę miał przypał z np. 1 g to czy pogorszy to moją sytuację?

I co to znaczy dokładnie "sprawa umorzona"?

:peace:

edit:

Druga sprawa, to czy mogą zarządać hasła od odszyfrowania dysku w kompie na podstawie logów od providera (wejścia na trawka.org)? Co grozi mi za nie udostępnienie zawartości?

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Reply to this topic...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Wpisy na blogu

• Nowe tematy

• Nowe posty

• Jak dobrze pójdzie to będą dwie pieczenie na jednym ogniu 😁👌
    • Jutro podleję wodą, ostatni raz też był już woda więc spoko. No i myślę że przyszły weken będę miał pracę z ciachaniem, nie wiem czy Sherbet Queen też nie dojdzie bo ona widać że dużo szybciej leci. Jednak 2 tyg różnic wedug producenta pasuje mniej wiecej
    • Tak to bya moja pierwsza panika jak mikroskop dostałem, nie dość że na cukrowych to jeszcze lampą prześwietlone   
    • Streszczenie Artykuł wyjaśnia neurobiologiczne i genetyczne podstawy zjawiska, w którym różni ludzie reagują na tę samą dawkę THC w diametralnie odmienny sposób. Część osób doświadcza silnych, lecz krótkotrwałych efektów po minimalnej dawce (fenotyp wysokowrażliwy), podczas gdy inni potrzebują większych dawek, aby osiągnąć porównywalny efekt, który utrzymuje się u nich dłużej (fenotyp wysokotolerancyjny). Tekst omawia rolę receptorów CB1, procesy desensytyzacji i internalizacji, farmakogenetykę (geny CYP2C9, FAAH, CNR1) oraz praktyczne implikacje tych różnic, oferując wskazówki dla bezpieczniejszego i bardziej świadomego użytkowania. Wprowadzenie: Dwa światy – jedna roślina W społecznościach użytkowników konopi często powtarza się pewna historia: jedna osoba po jednym niewielkim buchu doświadcza intensywnego, ale krótkotrwałego „haju”, podczas gdy jej znajomy musi spożyć znacznie więcej, aby w ogóle coś poczuć, a efekt utrzymuje się u niego godzinami. To zjawisko nie jest jedynie wytworem wyobraźni ani „słabej głowy”. Ma ono solidne podstawy w biologii naszych organizmów. Niniejszy artykuł łączy wiedzę naukową z praktycznym doświadczeniem, by wyjaśnić, dlaczego tak się dzieje.   1. Podstawowy mechanizm działania THC Głównym psychoaktywnym kannabinoidem w konopiach jest Δ9-tetrahydrokannabinol (THC). Jego podstawowym celem w mózgu są receptory kannabinoidowe typu 1 (CB1), znajdujące się obficie w korze mózgowej, ciele migdałowatym (ośrodek emocji i lęku) i hipokampie (pamięć). Aktywacja tych receptorów przez THC moduluje uwalnianie neuroprzekaźników, prowadząc do subiektywnego odczucia euforii, zmiany percepcji czasu i bodźców zmysłowych. Jednocześnie THC wywiera bezpośredni wpływ na organizm, ostro zwiększając tętno i aktywując układ współczulny („walka lub ucieczka”). Dla osób podatnych na lęk, te somatyczne sygnały – takie jak przyspieszone bicie serca – mogą zostać zinterpretowane przez mózg jako oznaka zagrożenia, zapoczątkowując spiralę lęku i paniki, potocznie zwaną „spinem”. Źródło: PMC6461323 – Wpływ THC na układ sercowo-naczyniowy i autonomiczny.   2. Dwa fenotypy odpowiedzi na THC Klucz do zrozumienia różnic leży w koncepcji fenotypów odpowiedzi. Poniższa tabela porównuje dwa skrajne profile: Cecha Fenotyp Wysokowrażliwy Fenotyp Wysokotolerancyjny Reakcja na małą dawkę Silna i szybka Słaba lub brak Czas trwania efektu Krótki („góra i zjazd”) Długi Gęstość/wrażliwość CB1 Wysoka Niska/umiarkowana Szybkość desensytyzacji Bardzo szybka Wolna Ryzyko lęku/tachykardii Wysokie Niskie Zalecana strategia Mikrodozowanie, profile CBD/THC Wyższe dawki Źródło: PMC7855189 – Różnice indywidualne w odpowiedzi na kannabinoidy.   3. Kluczowy mechanizm: Szybka desensytyzacja i internalizacja receptora CB1 Dlaczego u osób wysokowrażliwych efekt tak szybko mija, skoro THC wciąż krąży w krwiobiegu? Odpowiedzią są procesy neuroadaptacji. Desensytyzacja: Po intensywnej aktywacji przez THC, receptory CB1 stają się „głuche” – tymczasowo tracą zdolność do przekazywania sygnału do wnętrza komórki. Internalizacja: To bardziej radykalny krok. Receptory są fizycznie wciągane z powierzchni komórki do jej wnętrza, gdzie nie mogą już kontaktować się z THC. U fenotypu wysokowrażliwego organizm, chroniąc się przed nadmierną stymulacją, uruchamia te mechanizmy wyjątkowo szybko. W rezultacie subiektywne odczucie działania THC znika, mimo że jego stężenie we krwi jest wciąż znaczące. Mózg po prostu „odcina” się od bodźca. Źródła: PMC2277473 – Mechanizmy desensytyzacji CB1. PMC3423230 – Regulacja internalizacji receptora CB1. PubMed17986216 – Różnice w działaniu poszczególnych agonistów.   4. Rola tolerancji (krótko- i długoterminowej) Historia używania konopi jest kolejnym criticalznym czynnikiem. Osoby używające regularnie rozwijają tolerancję. Ich receptory CB1 są chroniczne desensytyzowane i zinternalizowane, przez co potrzeba większej dawki THC, aby wywołać jakikolwiek efekt, a sama krzywa działania jest u nich spłaszczona i wydłużona. Z kolei użytkownicy okazjonalni lub nowi, zwłaszcza ci o fenotypie wysokowrażliwym, doświadczają pełnej, nieosłabionej i gwałtownej odpowiedzi organizmu. Źródło: PubMed30056176 – Przegląd badań nad tolerancją na THC.   5. Farmakogenetyka: Dlaczego „ta sama dawka” to inne stężenia we krwi Genetyka decyduje o tym, jak szybko metabolizujemy THC i jak wrażliwy jest nasz układ nerwowy. CYP2C9: Gen kodujący kluczowy enzym metabolizujący THC. Osoby z wariantem *3/*3 metabolizują THC 3 razy wolniej. Oznacza to, że po tej samej dawce stężenie THC w ich krwi jest znacznie wyższe i utrzymuje się dłużej, co skutkuje silniejszymi i dłuższymi efektami, w tym sedacją. To bezpośrednia przyczyna „nadwrażliwości” farmakokinetycznej. Źródło: PubMed19005461 oraz PMC10137111 – Rola polimorfizmów CYP2C9. FAAH (rs324420): Gen kodujący enzym rozkładający anandamid (endogenny kannabinoid). Określone warianty tego genu prowadzą do podwyższonego poziomu anandamidu, co wpływa na wrażliwość na lęk i podatność na traumatyczne reakcje. Osoby z takimi wariantami mogą być bardziej reaktywne na somatyczne sygnały wywołane przez THC (np. tachykardię). Źródło: PMC11526235 – Wariant FAAH a lęk i plastyczność neuronalna. CNR1: Gen kodujący sam receptor CB1. Jego polimorfizmy mogą wpływać na gęstość i funkcję receptorów, bezpośrednio modyfikując siłę sygnału kannabinoidowego.   6. Rola CBD w modulowaniu efektu Kannabidiol (CBD) jest niepsychoaktywnym kannabinoidem o udowodnionym działaniu przeciwlękowym. Działa jako antagonista receptora CB1, co oznacza, że może „łagodzić” psychoaktywne działanie THC. Badania pokazują, że CBD w dawce około 300 mg skutecznie redukuje lęk wywołany np. publicznym przemawianiem, zgodnie z krzywą w kształcie odwróconej litery U (zbyt niskie i zbyt wysokie dawki są mniej skuteczne). Źródło: PMC3079847 – Przeciwlękowe działanie CBD u ludzi.   Podsumowanie praktyczne: Co zrobić, jeśli jesteś osobą wysokowrażliwą? Jeśli rozpoznajesz u siebie fenotyp wysokowrażliwy, oto kilka zasad, które pomogą Ci kontrolować doświadczenie: Zaakceptuj swój fenotyp: To nie „słaba głowa”, a biologia. Zrozumienie tego usuwa dodatkowy, generowany lęk. Mikrodozuj: Zacznij od 1-2 bardzo małych inhalacji. Odczekaj 10-15 minut, aby w pełni ocenić efekt, zanim dostosujesz dawkę. Wybieraj odpowiednie produkty: Szukaj odmian i produktów o niskiej zawartości THC i wysokiej CBD. CBD jest Twoim sojusznikiem w kontrolowaniu niepożądanych efektów THC. Kontroluj temperaturę: Vaporyzacja w niższych temperaturach (<185°C) uwalnia mniej THC, co pozwala na łagodniejsze wejście. Zadbaj o kontekst (set & setting): Używaj w bezpiecznym, spokojnym otoczeniu, będąc w stanie relaksu. Unikaj sytuacji stresujących. Gdy pojawi się lęk/kołatanie: PRZERWIJ dalsze używanie. Skup się na wolnym, głębokim oddechu (np. 4 sekundy wdech, 6 sekund wydech). Jeśli masz pod ręką, przyjmij kilka kropel olejku CBD. Pamiętaj, że fizyczne odczucia są tymczasowe i miną. Konsultacja lekarska: Jeśli masz zdiagnozowane schorzenia sercowo-naczyniowe lub inne poważne choroby, konsultacja z lekarzem przed użyciem konopi jest obowiązkowa. Wnioski końcowe Różnica w odpowiedzi na THC między osobami nie jest defektem, lecz odzwierciedleniem złożonej gry biologii: genów, neurochemii i historii ekspozycji. Zjawisko „mocno i krótko” versus „słabo i długo” ma konkretne nazwy w literaturze naukowej: szybka desensytyzacja CB1, farmakogenetyczna zmienność (CYP2C9, FAAH) i ostra tolerancja (tachyfilaksja). Świadomość tych mechanizmów pozwala odejść od stygmatyzujących określeń na rzecz zrozumienia i dostosowania strategii użytkowania do własnego, unikalnego profilu neurobiologicznego.
  • Gallery Statistics

• Images
      65.1 tys.
    • Comments
      1.3 tys.
    • Albums
      1.9 tys.

Latest Image
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+