coolboy Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Opublikowano 28 Sierpnia 2012 prawda, filtr później wentyl Cytuj
coolboy Opublikowano 20 Października 2012 Opublikowano 20 Października 2012 Siema, który wentylator jest bardziej cichy, osiowo-kanałowy czy promieniowy? I czy można taki wentylator wsadzić do skrzyni żeby nie było go tak słychać. Nie przegrzeje się? Niby cały czas będzie przez niego leciało powietrze. Muszę jednak kupić filtr i wentyl, bo mój pomysł na zrób to sam chyba nie pociągnie powietrze przez węgiel, z wentylatorem komputerowym.Chciałem zrobić tak Od spodu wycięta ścianka, i założona siatką drobną. Do środka warstwa węgla aktywnego, i to zamocowane do sufitu boxa, w suficie dziura na wentyl.A może jak wsadzę w skrzynię taki zwykły kanałowy Wentylator osiowo-kanałowy 280m3/h fi 150mm Dospel to będzie cicho, no i taniej. Tylko trzeba by redukować z tego 150.---editWentylator osiowo-kanałowy 145/187m3/h fi 100mmFiltr węglowy 133-190m3/h 100/300Taki secik będzie dobry? Filtr odorsoka, dobre są?Znalazłem na forum ze do kupczych filtrów lepszy jest filtr promieniowy, czy taki też da radę? Cytuj
coolboy Opublikowano 12 Listopada 2012 Opublikowano 12 Listopada 2012 Halo halo:) będzie ten wentyl dostatecznie wysysal powietrze przez ten filtr z boxa 60x50 wys 180? Cytuj
Kebab Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 witam mam pytanie, czy taki uklad hps da rade? czy lampa bedzie odpowiednio chlodzona? Cytuj
George W. Bush Opublikowano 16 Lutego 2013 Opublikowano 16 Lutego 2013 Ten wentylator podłączony do CT jest niepotrzebny. Główny przez filtr będzie zasysal powietrze przez cool tube. Cytuj
uciulanygiecik Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 co toza filtr ma byc? bo jak taki normalny z grow shopu a nie samorobka to widze ze nie miales go jeszcze w rekach. taki filtr mozna podlaczyc tylko z jednej strony, nie da sie tego zrobic tak jak narysowales. laczysz to filtr -> cooltube -> wentylator. innej opcji nie ma. ale czy Ci to uciagnie to tez zalezy jaki filtr i jaki wentyl. wszystko trzeba do siebie dobrac Cytuj
Kebab Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 filtr ma przepustowosc 150m3 i wentyl kanalowy 150m3 to zrobie tak ze zestaw wyciagajacy poowietrze z boxa osobno i uklad cooltube rowniez osobno, tak jak na obrazku ponizej, mam jeszcze pytanie co do wentylatora moze byc blisko lampy na wyciag? czy sie spali od ciepla zarówy? Prostszym dla mnie montazem byloby tak ajk mi doradziles Uciulany. Mam dwa wentylatory i PYTANIE czy moglbym to tak zamontowac, z gory wielki dzieki (drugi obrazek) Cytuj
uciulanygiecik Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 musisz pokazac jakie to wentyle bo podejrzewam ze takie zwykle lazienkowe. a takie nie maja prawa bycia nawet jak dasz 2. do filtra potrzebujesz konkretny wentylator takiego rodzaju. Wentylator Prima klima fi160mm 2bieg co do Twojego pytania to jesli dobrze rozumiem tam sa narysowane 2 wentyle jeden kolo drugiego? calkowicie bez sensu Cytuj
Jędrzej_Jestem Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 co toza filtr ma byc? bo jak taki normalny z grow shopu a nie samorobka to widze ze nie miales go jeszcze w rekach. taki filtr mozna podlaczyc tylko z jednej strony, nie da sie tego zrobic tak jak narysowales. laczysz to filtr -> cooltube -> wentylator. innej opcji nie ma. ale czy Ci to uciagnie to tez zalezy jaki filtr i jaki wentyl. wszystko trzeba do siebie dobrac ja mam filtr > went > ct> out a dokładniej filtr > went > przewód > ct >przewód > out więc się da inaczej Cytuj
uciulanygiecik Opublikowano 17 Lutego 2013 Opublikowano 17 Lutego 2013 ja mam filtr > went > ct> out a dokładniejfiltr > went > przewód > ct >przewód > out więc się da inaczej jakbys sie przyjrzal rysunkowi to ogarnałbys ze mowie o tym ze filtr musi byc na poczatku a nie na koncu Cytuj
Recommended Posts