dzidek Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 wychodziło by ok 5000 lumenów... czy zwykła żarówka ma tyle bądź energooszczędna? do uprawiania zwyklych żarówek sie nie daje bo roslina sie spaliła natomiast energooszednosciowa żarowka daje mnie ciepła ale żeby było 5000lumenów to musiałbys dać ze 4x25watowe najlepiej to kupic 75hps i wszystko ładnie rośnie Cytuj
Kaparat Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Witam mam zamiar sklepać sobie nowy boxik czy coś takiego da rade. Chodzi o to że cfl ma długość ok 38 cm i chce dodatkowo dodać 4 światlówki,żeby było naprawde dobre światło.(Kupione mam już CFL i żarówki) Teraz mam pytanie co byście jeszcze zmienili(szerokość ,wysokość,długość )) A własnie wyłożyć go kocem czy białą farbą matową? Cytuj
Koks Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Bedzie git, i maluj farba lepiej odbija światło niż koc. Cytuj
lampa Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Witam mam zamiar sklepać sobie nowy boxik czy coś takiego da rade. Chodzi o to że cfl ma długość ok 38 cm i chce dodatkowo dodać 4 światlówki,żeby było naprawde dobre światło.(Kupione mam już CFL i żarówki) Teraz mam pytanie co byście jeszcze zmienili(szerokość ,wysokość,długość )) A własnie wyłożyć go kocem czy białą farbą matową?? Jaką masz głebokość tego boksa? i nie przesadzaj z tym oświetleniem, bo będziesz miał piekarnik konwekcyjny a nie growbox. na obrazku opisałeś, że cfl ma 13 tys lumenów. jeżeli zrobisz kwadratową podstawę, to będzie gitara. ( i tak nadmiar lm, według kalkulatora) Wentylatory lepiej daj dwa wyciągające na wysokości lampy (nie pod), ewentualnie daj szybe. A na dole poprostu zostaw dziure. Aha no i barwa światła 6400k na flo raczej średnio da rade. Cytuj
Kaparat Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Jaką masz głebokość tego boksa? i nie przesadzaj z tym oświetleniem, bo będziesz miał piekarnik konwekcyjny a nie growbox. na obrazku opisałeś, że cfl ma 13 tys lumenów. jeżeli zrobisz kwadratową podstawę, to będzie gitara. ( i tak nadmiar lm, według kalkulatora) Wentylatory lepiej daj dwa wyciągające na wysokości lampy (nie pod), ewentualnie daj szybe. A na dole poprostu zostaw dziure. Aha no i barwa światła 6400k na flo raczej średnio da rade. Tak podstawa będzie kwadratowa, 45x45 , oczywiście że wentylatory będę montował metodą prób i błędów. Wiem że barwa 6400 jest na flo ale widziałem że niektórym normalnie też rosną roślinki na tej barwie. A co polecacie do tego boxa coś porządnego bez afa czy z afem ?? Pozdrawiam Cytuj
GIBgibon Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Tak podstawa będzie kwadratowa, 45x45 , oczywiście że wentylatory będę montował metodą prób i błędów. Wiem że barwa 6400 jest na flo ale widziałem że niektórym normalnie też rosną roślinki na tej barwie. A co polecacie do tego boxa coś porządnego bez afa czy z afem ?? Pozdrawiam Wydaje mi sie ze 6400 jest na vega,a 2700 na flo Cytuj
cheton Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Tu juz ziomek musisz sam podjac decyzje.Ja tylko moge powiedziec tyle, za na pewno kupowałbym nasiona femi. Cytuj
mocko33 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Tez mysle o podobnych cfl ale ja zastanawiam sie nad barwa dual;) Cytuj
Kaparat Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Tak tak teraz tylko myśle o feminizowanych. Bardziej się opłaca. Bo ja mam pecha do menszczaków ;/ A ziemia,nawozy,woda, a tu 3 menszczaki albo jeszcze gorzej;/ A tak Feminizowane wiem prawie 99% że babka i gitara. Jak kupowałem tą to na duala mnie nie było stać Tak tak błąd mam 2700 K na kwitnienia. Dzięki że zauważyłeś mój błąd. Pozdrawiam Cytuj
mocko33 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 dual chyba 20zl wiecej, wiec moze warto dolozyc;) Cytuj
Recommended Posts