Kebab Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Witam, mam pytanko jak zasłaniacie otwory wentylacyjne. Tak żeby byl przewiew oraz zeby nie bylo widac swiatla?? Cytuj
lolo Opublikowano 6 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2010 proste i szybkie rozwiązanie to kartony po soku z otworami po jednym na dole i na górze kartonu po przeciwnych jego stronach jedną dziurą zakładasz na wentylator a na druga zakładasz pończochęprzedstawię ci to na rysunku można też kupić filtr węglowy do okapów wycinasz z niego kwadraty większe od otworów wentylacyjnych i przykleić można np taśmą klejącąsposób ten ogranicza jednak wydajność wentylatorów sposób z kartonami nie ogranicza jej wcale Cytuj
Kebab Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 proste i szybkie rozwiązanie to kartony po soku z otworami po jednym na dole i na górze kartonu po przeciwnych jego stronach jedną dziurą zakładasz na wentylator a na druga zakładasz pończochę przedstawię ci to na rysunku można też kupić filtr węglowy do okapów wycinasz z niego kwadraty większe od otworów wentylacyjnych i przykleić można np taśmą klejącą sposób ten ogranicza jednak wydajność wentylatorów sposób z kartonami nie ogranicza jej wcale yhym, ze ja na to nie wpadlem. a mógłbym zrobic tak ze te kartoniki byly by wewnatrz niczego to niezmieni? dzieki wielki Cytuj
greenwave Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Witam Tak się zastanawiam nad wymianą mojego PC-Boxa na coś większego. Krótko mówiąc potrzebuję boxa o małej powierzchni podstawy, z przeznaczeniem do uprawy jednej roślinki pod HPS'em. Jako, że odbłyśnik takiej lampy ma długość około 40 cm i szerokości 42 cm, to dobrze by było, gdyby box miał podstawę o wymiarach 50x50 cm. Na takiej powierzchni zmieściłbym chyba więcej niż jedną roślinkę. Prawdopodobnie zrobię mniejszy box, o wymiarach podstawy 30x30 i wysokości 100 cm. Co sądzicie? Czy taka powierzchnia podstawy wystarczy do komfortowej uprawy jednej rośliny? Pozdro. Cytuj
Kaparat Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Witam chciałem się zapytać jaki box polecacie do cfl 150W z barwą na kwitnienie,chodzi mi o wymiary. Cytuj
greenwave Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Ile roślinek chcesz tam uprawiać? Cytuj
knujjjf Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 witajcie... jestem początkującym growerem i zamierzam sadzić na oucie, jednak chciałbym potrzymać roslinki z tydzien w jakimś prowizorycznym boxie, chodzi tylko o to by roślinki się wyciągły (ak47 femi) jakie macie sposoby na taki "tygodniowy box" oraz co by było potrzebne.. zastanawiałem się nad "torbą" szkolną (3 kubki się zmieszczą spokojnie) i na górze jakaś lampa energooszczędna czy cuś, w gre wchodzi też karton po starej konsoli... napiszcie co bym potrzebował (zalezy mi jak naj maksmalnie tanio-to box tylko na tydzien potem bedzie rozmontowany) i jak to zrobić.. byłbym wdzieczny wszystkim za pomoc:D Cytuj
jondrko Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 ten karton, do niego świetlówka, 1 wiatrak wtłaczający i jazda kubki menelki starczą na 12/14 dni. W sumie możesz go tylko malnąć raz farbą, tak sobie chyba, że masz w miarę lumenów na taką skrzynkę... ale piszesz, że chcesz by się wyciągnęły? jak tak to możesz mieć trochę mniej, ale bez przesady, bo się badyle zrobia Cytuj
knujjjf Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 wychodziło by ok 5000 lumenów... czy zwykła żarówka ma tyle bądź energooszczędna? Cytuj
BOB MARLEY Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Opublikowano 25 Kwietnia 2010 Siema, co proponujecie na absolutnie bezprzypałowego boxa w pokoju? Bo już przez przypał 12 krzaczków na outa poszło sie je**ć... Chodzi mi o jakiś sprzęt elektroniczny. Mam kolumnę ale po włożeniu głośnika jest pizda i mało miejsca, jedna świetlówka weszła i ogólnie chu***a... czekam na ciekawe pomysły ;d Cytuj
Recommended Posts