excalibur Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 Siema! Planuje wykonać box 100x100x180-200 i mam pyania gdyż to mój 1-szy indoor : 1. ile i jakie wiatraki bedę potrzebował 2. co z zapachem gdyż nie mogę znaleźć na forum instrukcji funkcjonowania filtra węglowego (jak to podłączyć itd) 3. ile pomidorków wejdzie do boxa o takich wymiarach Dzięki za pomoc Cytuj
metalfan Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 SpoKo! i ziben, dziękuję za pomoc. A lampa przy 5-6 AF 150W styknie ? Cytuj
SpoKo! Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 Czaisz ziben jesteśmy fajni . A tak na serio. ziben napisał no ale wychodzi na to, że 45x65 będzie ok Jeżeli takie wymiary jak kolega podał to powinno styknąć na lajcie Cytuj
zetdoen Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 metalfan, nie ma za co SpoKo! napisał(a): Czaisz ziben jesteśmy fajni . metalfan napisał(a): A lampa przy 5-6 AF 150W styknie ? tutaj nie chodzi o jakie i ilość roślin, a raczej o powierzchnię przy tej co podałem 45x65 będzie spoko, choć dorzuciłbym jeszcze jakąś świetlówkę Cytuj
Cybuuch Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 Witam właśnie skończyłem malować mojego growboxa i teraz mam pytanie co o nim sądzicie i chciałem zadać parę pytań, ale to zaraz ;p Mój growbox ma wymiary 62x30x40(dlugość,szerokość,wysokość) mam zamiar zamontować w nim docelowo około 5 żarówek energo oszczędnych, wentylacje dwa wentylatorki choć i tak nie jest szczelny więc może nie będzie potrzebna, mają w nim rosnąć 6xak47 auto regular więc liczę że zostaną trzy babki ;p.A teraz macie fote boxa<dopiero zacząłem budować):A teraz pytania do Was :1. czy nie jest za mały jak na tyle roślinek2. czy jest dobry a może mam coś w nim zmienić albo go zmienić na np. większy3. wystarczy 5 zarówek łącznie dają one około 12000 lumów.P.S.Jutro będę go kończył chyba że mi radzicie dać sobie z nim spokuj czekam no odpowidzi Cytuj
SpoKo! Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 mcgaver, boxik jest dobry, możesz spróbować z Big Bud x White Widow . Cytuj
TeHaCjusz Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 mcgaver, jeśli masz z 70 cm na rosline, dobre warunki i zastosujesz dobre LST to każda odmiana bez AF da ci około 50g. Zależy "jak leży".. Cytuj
Gość Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 2 panny mozesz smiało trzymac w takim boxieco do swiatła to taki mały box na swietlówkach polecisz.wstaw ze 2 poluxy po 20-25W i bedzie giteswww.trawka.org/kalkulatror do obliczenia lumenów. zawsze lepiej dac wiecej niz pokazuje Cytuj
Gość Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 daj tyle ile kalkulator pokazuje a najlepiej wiecej. na 0.1 metra potrzeba 5000lum. 2 poluzy 40W dadza rade albo sodóweczka 70W Cytuj
Gość Byndzek Opublikowano 18 Października 2009 Opublikowano 18 Października 2009 mulen napisał(a): A te świetlówki 40w potrzebują statecznika i zapłonnika? System zapłonowy, to one już mają zintegrowany z oprawką Cytuj
Recommended Posts