VapPaw Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Kurde zjebał mi sie jeden wiatraczek wciągający powietrze do boxa i zamiast niego dałem większy ale położyłem go w środku boxa i oparłem przed tym otworem z starego może tak być? Cytuj
Wladek Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 VapPaw, wiadomo coś tam będzie wiało ale nie zapominaj że stały dopływ świeżego powietrza to dla roślin kluczowa sprawa, zależy jeszcze gdzie stoi box bo jak w jakimś przewiewnym pomieszczeniu to luz wymiana gazowa zachodzi samoistnie ale jak jest gdzieś głęboko schowany to wentylacja musi być wydajna żeby pociechy się nie udusiły pozdro Cytuj
Pentax Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 Szukałem na forum ale nie znalazłem. Czym wyłożyć boxa ? Na razie mam wyłożonego grubym białym brystolem (^^). Koc ratunkowy jest podobno za cienki. A mylar za drogi (30 zł - bida w kieszeni ) . Co polecacie ? Cytuj
SpoKo! Opublikowano 9 Października 2009 Opublikowano 9 Października 2009 Pentax napisał/a Szukałem na forum ale nie znalazłem. Czym wyłożyć boxa ? Na razie mam wyłożonego grubym białym brystolem (^^). Koc ratunkowy jest podobno za cienki. A mylar za drogi (30 zł - bida w kieszeni ) . Co polecacie ? Widocznie nie szukałeś dobrze Cytuj
Pentax Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 Teraz inne. Jak nazywają się te kamyczki co wrzucacie do doniczki na samą górę. Co one dają ? Zatrzymują wilgoć ? Cytuj
skun91 Opublikowano 10 Października 2009 Opublikowano 10 Października 2009 to się nazywa keramzyt daje się go bo utrzymuję on wilgoć i tak szybko ziemia nie wysycha w doniczkach Cytuj
metalfan Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 Zastanawiam się nad budową boxa dla 10 roślin AF, jakie wymiary powinien mieć box (najlepiej, żeby nie był za duży i nie za ciasny) i jakie oświetlenie? Cytuj
SpoKo! Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 100x80x170 powinno styknać do tego lampa HPS 400w Cytuj
metalfan Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 a na ewentualnie 5 roślin? Cytuj
zetdoen Opublikowano 12 Października 2009 Opublikowano 12 Października 2009 RAFAŁ, sylikonem metalfan, zależy czy automaty czy nie jak automaty no to myślę, że doniczki do niego z 7litrowe (20x20x27 kwadratowe). no to policzmy. jedna obok drugiej z małą przerwą hmm (ciężko tak do 5 dopasować, 4 to o niebo łatwiej). no ale wychodzi na to, że 45x65 będzie ok zmieśćisz 5 takich donic. w sumie co do odmian bez af to box taki sam, z tym, że doniczki wyższe=większa poj.A wysokość ? jak tylko chcesz, ale myślę, że 120-150 będzie w sam raz Cytuj
Recommended Posts