lolo Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Stary temat, zamknięty Nowy tutaj: Budowa growboxu - offtop, pytaj bez zakładania tematu chcesz się pochwalić swoim boxem chcesz uzyskac jakieś rady na temat jego wykonania itp pisz w tym temacie a nie zakładaj osobnego tematumyślę że temat się przyjmie Cytuj
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Siemano planuje zrobic boxa o wymiarach 24szer 34głb 38wys z pudełka kartonowego,wyloze go Folią lub kocem ratunkowym mam jedna swietlowke energo polux 40W z seed boxa. jaki wentylatorek dac to nowego boxa,oby jak najcichszy,zakupic jeszzce jednego poluxa? i ile lr femi zmieszcze w tym boxsie.Najlepiej jak najwiecej :D Cytuj
Pila Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Quinn, z oswietleniem to slabiutko... dokup jeszcze jednego :wink: co ro wylozenia boxa to lepiej zastosuj koc... Wentylator 12x12cz styknie no chyba ze bedziesz go mial pod mniejszym napieciem to wtedy dokup jeszcze jeden 80x80cm. W 3-5 litrowych donicach, zmiescisz 2-4 roslinki Cytuj
2cz@rny Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 24szer/34głb = 0.0816 potrzebujesz 4080 lumenów,dokup jeszcze jedną żarówkę i będzie luz.Wyłóż go kocem ratunkowym,albo możesz go pomalować farba białą,ja mam wentylatorki 0.18 Ampera , Zawiesisz je na sznurku,podłączysz go do zasilacza 5V-4V i będzie git.Z lr to ktoś inny Ci doradzi heh. Ja kupiłem se jonizator+olejki zapachowe,pachnie olejkami w całym domu he he a jak nie jonizator to nie wiem. Cytuj
Pila Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 2cz@rny skad masz ten jonizator ?? sorrki za Cytuj
2cz@rny Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Pila ----> allegro do wyboru do koloru,ja dostałem od kumpla he heallien12345 nice Boxik, ja dopiero będę budował Cytuj
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 Albo kupie LR#2 femi mowia ze az tak nieczuc go Cytuj
ganjaMEN Opublikowano 29 Czerwca 2008 Opublikowano 29 Czerwca 2008 jak myslicie zaczynam budowac boxa 45x45x170 bede tam sadził jakeis fajne odmianki ale problem jest taki zaczne chodowac to we wrzesniu box bedzie stał w pomieszczeniu gdzie w zime jest ok 3-6 stopni na + czy np jeslibym posadził tam lr naświetlał je 24/24 to przy takim hps-ie temperatura by sie znormalizowała w takich wymiarach boxa w lato planuje jakies wyższe odmanki bez AF ale w zime nie chcem przerywac uprawy . Cytuj
lolo Opublikowano 30 Czerwca 2008 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2008 lepjej już tą farbą pomalować a box o takich wymiarach jak podał allien12345, dobry będzie na pierwszą uprawę LR i nie tylko LR tam wsadzisz już taki bardziej uniwersalny box Cytuj
ganjaMEN Opublikowano 30 Czerwca 2008 Opublikowano 30 Czerwca 2008 ak myslicie zaczynam budowac boxa 45x45x170 bede tam sadził jakeis fajne odmianki ale problem jest taki zaczne chodowac to we wrzesniu box bedzie stał w pomieszczeniu gdzie w zime jest ok 3-6 stopni na + czy np jeslibym posadził tam lr naświetlał je 24/24 to przy takim hps-ie temperatura by sie znormalizowała w takich wymiarach boxa w lato planuje jakies wyższe odmanki bez AF ale w zime nie chcem przerywac uprawy Cytuj
Recommended Posts