rafus117 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 gieta napisał(a): Mam krotkie pytanie:Jack Horror dojdzie w naszym klimacie?? pytałem ostatnio o to samo i podobno nie dojdze :neutral:
Enioj Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 2 dni temu wlozylem do 4 kubeczkow nasionka .. nasiona byly 1.5cm pod ziemia . Dzisiaj zobaczylem ze nasiona sa na powierzchni gleby ,tak jak by ziemia byla za bardzo ubita i kozen wymychal ziarno do gory .. Nie wiem o co chodz ;-/ pierwszy raz mi sie tak zdarzylo
GanjaFarmeR Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Spokojnie,nic im nie bedzie.Czesto sie zdaza,ze na powierzchnie wychodza rosliny wraz ze skorupka.NIe probuj jej czasem sam sciagac,zejdzie w ciagu kilku dni.
Kaltenn Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witam planuje w tym roku pierwsza uprawe wiec mam kilka pytan. Pierwsze jesli chodzi o nasiona lepiej zamowic mniejsza ilosc nasion f1 femi czy wieksza ilosc ale za to taniej f2 regular. Chodzi o to czy jest jakas roznica w rozwoju rosliny w przypadku nasion f1 a f2 bo ceny sa znaczaco rozne wiec moglbym zamowic np 10 nasion reg f2 albo 2 czy 3 f1 femi, na czym lepiej wyjde jako poczatkujacy? Drugie pytanie mam odnosnie gleby czy jesli posadze roslinke w miejscu troche podmoklym to nic mi sie z nia nie stanie(oczywiscie ziemie bede dawal swoja)? Czy np lepiej wykopac dol i wylozyc go folia a pozniej dac swoja ziemie tam?
Radziu Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witam! Moje pytanie (być może głupie, sam nie wiem) to: Która część butelki nadaje się na szklarnię? Górna, dolna a może obie? Słyszałem różne poglądy na ten temat. No to może jeszcze jedno: Już mógłbym w tych mini szklarniach wysadzać na dwór? Czy za zimno? Z góry dzięki za odpowiedzi i proszę o zrozumienie ;]
GanjaFarmeR Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Radziu napisał(a): Która część butelki nadaje się na szklarnię? Górna, dolna a może obie? Słyszałem różne poglądy na ten temat. Obie czesci sie nadaja. Trzeba tylko pamietac,zeby byly dziury na gorze.Wtedy cieple powietrze bedzie mialo ktoredy uciekac i rosliny sie nie ugotuja. Radziu napisał(a): Już mógłbym w tych mini szklarniach wysadzać na dwór? Tak,ale ryzykujesz stratami w razie przymrozkow.
joseph Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 a sadzić kiełkiem do dołu( tzn, że jak wkładam nasionko wykiełkowane w dołek to kiełka nie widze)?
rafus117 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 interesuje mnie zakup pokrzyw, nasion myslicie ze mozna je dostac w ogodniczych ? :roll:
Armec Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Witam Ja mam takie małe pytanko , znalazłem sobie miejsce na out'a, ale w lesie(konkretniej taki mały obszar z trawą i cierniami :Pa wokoło z drzewami) - jest on niezbyt gęsty, ale jednak trochę słoneczka będą drzewka zabierały i chciałbym się zapytać czy będzie bardzo mało plonów jeśli tam zasadzę pomidorki ? PS. Lepszego miejsca raczej nie znajdę.
TooHigh Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Opublikowano 16 Kwietnia 2009 rafus117, A po co Ci stary pokrzywy ?
Recommended Posts