Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

// SF1000 // 4AF-RQS: Sherbet/Diesel/Cheese/NL // Biotabs // Autopot 4x8,5l //

Recommended Posts

Opublikowano
4 minuty temu, AligatorOzi napisał:

Czytałeś o tym produkcie zanim napisales post?

po co mam czytać o produkcie którego używałem?? Tylko mi niemów, ze próbujesz zasugerować ze ten produkt jest organiczny ...

Opublikowano

Czy Green Sensation jest produktem organicznym?

"Green Sensation nie jest produktem organicznym, ale również nie zakłóci życia w glebie. Można go bezpiecznie używać podczas upraw organicznych."

przeczytaj jeszcze raz. 

Opublikowano

Czytaj ze zrozumieniem, jeszcze raz napisze i zakoduj to proszę, nie musze czytać, bardzo dobrze znam ten produkt, na tyle ze zdecydowałbym się na zastosowanie go do uprawy organicznej. Tak w ogóle to gratuluje, wiary w marketingowy bełkot producentów. Tak czy inaczej, co kto lubi, moim zdaniem to już nie jest organiczna uprawa i szkoda marnować biotabsow bo robią robotę jeżeli chodzi o jakość materiału. Żeby nie było, również je przerabiałem, można zobaczyć w moich relacjach.

pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

nie zauważyłem by złe wpłynęło to na dziewczyny.

ogolnie to automaty, zrobiłem tak jak producent polecił i wsadziłem po jednej tabsie. Wszystko ładnie pięknie ale przy tworzeniu bobow brzuszek rośnie i chcą więcej. I teraz występują braki stad zdecydowałem się na GS.

mozesz mieć racje, ale chciałem spróbować, mam nadzieje ze nie zawiodę się 😉 

moze cię zadziwie głupota ale dokupiłem tez od Biobizz na Bloom nawóz mała buteleczkę 😄 bo ogarnalem ze to nie tylko braki Cal a również podstawowych które zawarte są w takich nawozach. 
w najgorszym wypadku moja woda z bio nie współgra przez co (niby pH nie trzeba mierzyć) ale wydaje się Zbyt duże pH stad blok i nie przyswaja.

zrezygnowalem od dłuższego czasu z autopotow, w sensie sam włączał i wyłączam bo niestety nie blokuje mi się woda i ciagle zalewało, tez mogło to sprawić blok bo za mokro. 

lecz obecnie sadze ze wszystko naprawiłem bo liscie ucieszone i boby znów rosną także bez stresu 😄

wode obecnie będę jednak zmniejszał trochę pH przy podlaniu choć nie wiem czy to zrobi różnice. 
w planach woda pH 6.x +calmag + Bloom.

Jeśli używałeś biotabsy to byłbym wdzieczny gdybys podzielił się doświadczeniem jeśli używałeś je przy auto. Bo z tego co widziałem to tylko ja byłem na tyle mądry by auto z biotabsami połączyć hah 😄

Używałeś tylko starter paka i zdanych problemów?

Edytowane przez AligatorOzi
Opublikowano

Nie pisałem tego w kontekście ze będzie miało to zły wpływ na rośliny, tylko ze to już nie będzie materiał organiczny a przynajmniej ja używałem pod tym katem tych nawozów. A jeszcze lać to na koniec uprawy... 

Co do Bloom od biobizz to przynajmniej jest organiczny, poza tym niedobory PK można uzupełnić organicznie w parę innych sposobów 

Woda do biotabsow ma być tylko odstana, ph nie jest tam istotne. 

Godzinę temu, AligatorOzi napisał:

zrezygnowalem od dłuższego czasu z autopotow, w sensie sam włączał i wyłączam bo niestety nie blokuje mi się woda i ciagle zalewało, tez mogło to sprawić blok bo za mokro

Chodzi o to ze w podstawkach cały czas jest woda?

Od biotabs miałem właśnie ten starter i na tym robiłem sezownowki, o ile dobrze pamiętam to były problemy w fazie kwitnienia ale poszedł pk boost od biotabs w proszku i poszło dobrze. 

Opublikowano (edytowane)

Myślisz ze zepsuje aż tak smak i różnice? Pierwszy raz bio wiec zagadka. Jeśli nie zabija mi życia to myslalem ze 95% bio i wciaz Ok. Lalem GS od 2i pół tyg z 2 razy tyg bo włączałem ręcznie autopota zapominając ze leje sama wode 😄 ale to nawet i lepiej + plus opryski z calmaga. 

Woda odstana nawet i tydzień czasem wiec w tym nie problem. Aczkolwiek 8.0 pH z kranu myśle ze robiło swoje, niby filter zbijał do 7 ale to tez zagadka.

tak, jakby zawsze chciały pic tyle ze ziemia wyglądała na przelana. Rozumiem ze ciagle mokro w bio ale bez przesady, wyciągałem te gąbeczki, wsadzone dobrze wszystko, grawitacja wszystko ok. Jedyne co to możliwe ze za dużo pebli na spod? Ale szczerze wątpię. Skończę moje kobietki i potem pobawię się i zobaczę co jest nie tak, przypomniałem sobie ze lubię je podlewać 😄

który to w proszku? Ten banan? Myslalem nad tym bananem ale lipa z dostawa i zdecydowałem się na plagrona. Chciałem tez tea ale za dużo roboty i sadze ze za bardzo już chciałbym spróbować hydro jak bym miał pompy itp kupywać 😄

Edytowane przez AligatorOzi
I to nie koniec uprawy, śmiało jeszcze miesiąc reszta, dopiero jeden za nimi. Cheese tylko taka gwiazda
Opublikowano

jak dla mnie to jeżeli chodzi o smak i zapach to organik rozwala system, chociaż w moim otoczeniu sporo ludzi którzy nie czują za bardzo różnicy. 

używałem biotabs pk booster compost tea. Nawozy z bananów tez są spoko, samemu robiłem z suszonych skór.

Autopot to bardzo dobry system, sam używam i jak dla mnie wygrywa bo najmniej nakładów. Następnym razem jak będziesz cos robił to w coco a nie w ziemi, zobaczysz moc systemu   

• Upvote 1
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+