Wierzę w te waty podobnie jak wierzę w wysokość tenta który miał mieć 120cm a ma 110. W każdym razie mierzyłem PPFD i jest bardzo ok, na tą powierzchnię za dużo nawet. Jest też tryb bloom, który odpala diody czerwone/fioletowe.
A dziękuję, z tym zadowoleniem to jeszcze zobaczymy czy niczego nie spieprzę, mam rękę do roślin koślawą.
Lampa od mojego ulubionego chinczyka - płakał jak oddawał w tej cenie z Temu za 240zł, ze zniżkami 200.
Poniżej masz zdjęcie z lampy.
Dzień 10 (sznurek mistrz drugiego planu):
Lampa:
Widzę, że juz kwiaty zaczynają się tworzyć 🙂 Ja korzystałem kiedys z canna cure na robactwo. Nawet pomagało. Nie mogę powiedzieć, że zwalczyło szkodniki w 100%, ame mocno je ograniczyło.
Chyba trochę światła ogranicza ten materiał z którego szklarnia jest zrobiona. Wydaje się taki mało transparentny.
Update dzień 37
Wczoraj wieczorem zrobiłem oprysk mydlany z szarego mydła. 20g mydła na 1l wody. Faktycznie nie udało mi się dokładnie opryskac roślin z powodu późnej pory i ograniczonej widoczności ale po pierwszym strzale od razu widac różnicę. Nie ma co się zabardzo rozpisywać, dodaje zdjęcia przed i po oprysku (opryskalem wszystkie rosliny dookola nie tylko moje Panie ale tych dookola raczej nie będę pokazywać 🤣) .
Jeszcze jakby mi ktoś doradził, jak te zdjęcia wstawiać w miniaturkach byłbym dziwięczny 😅😅
No ciekawy pomysł.
Kiedy ty je wrzuciłeś do tej palety? 6.02.25??? Chyba jakis błąd.
Mogłeś od razu wrzucać w light mixa. Z tymi ziemiami marketowymi ogrodniczymi różnie bywa. Potrafią mieć jakieś robactwo w sobie.
Box spoko. Tez używałem szafy. 6 roslin to już max na taką powierzchnię. Ja bym nawet przy 2 obstawiał. Ładnie się wtedy rozrosną.
Lampę bym od razu ustawiał na 18/6. Klasyczny system dla auto.
Doniczki polecam gorąco materiałowe. Jest różnica w stosunku do plastikowych. Jak masz worek 50l to bys musiał kupić 6 takich po 7-8 litrów.
Co to za lampa?
No i fajnie. Dobrze, że nie wciskałeś więcej roslin w taki mały namiot. Z ta ziemią i biotabsami będziesz pan zadowolony.
Co to za lampa? 200W w takim namiocie to będzie piekarnik jak cholera. Daj jakies foto z danymi tej lampy, co tam ona ma na naklejce nadrukowane.
Recommended Posts