r011 Opublikowano 30 Marca 2019 Autor Opublikowano 30 Marca 2019 (edytowane) UPDATE Dzień 14 dla 2x Autoultimate i AutoCinderellaJack; Think Different dzień 12 (przyblokowała się po przesadzeniu i stoi w miejscu) Od kilku dni na jednym z AU mam listek z jakimś dziwnym żółtym przebarwieniem. Roślina rośnie normalnie, nie widzę żeby cokolwiek złego działo się na innych listkach. Jak myślicie, co to może być? Podlewane wczoraj wodą z power roots 1ml/1l, pH 6,1. ; wcześniej 2 razy były podlewane z nawozem, ale na 1l wody dawałem 2ml alga grow plagron Tutaj Think Different (wyszła na powierzchnię 2 dni poźniej od reszty), która od jakiś 5-6 dni w ogóle się nie ruszyła. Ktoś z growshopu doradził mi zrobienie treningu LST (podobno nie jest trudny i mało stresujący dla roślinki, a można trochę zwiększyć plony)Kiedy jest odpowiedni okres żeby zacząć go robić? Edytowane 30 Marca 2019 przez r011
Triskele Opublikowano 30 Marca 2019 Opublikowano 30 Marca 2019 1 godzinę temu, Dzik napisał: Zgnilizna korzeni prawdopodobnie. Te białe plamy na liściach, ppdwiniente liście w dół. Przelane korzenie, zablokowane pobieranie nawozów i dlatego nie rosną. 1
r011 Opublikowano 31 Marca 2019 Autor Opublikowano 31 Marca 2019 14 godzin temu, Triskele napisał: Te białe plamy na liściach, ppdwiniente liście w dół. Przelane korzenie, zablokowane pobieranie nawozów i dlatego nie rosną. Co powinienem zrobić teraz? Czy przelać roślinkę wodą? Czy już za poźno żeby uratować?
Triskele Opublikowano 31 Marca 2019 Opublikowano 31 Marca 2019 Przesuszyć a nie przelać:) Sprawdź dół doniczek, czy jest tam biały osad. Dwie przypuszczalne przyczyny, albo masz zbyt wysoka wilgotność w boxie, albo podlewasz zbyt dużo lub zbyt często. Przez to albo gniją Ci korzenie ( za dużo wody ) albo masz zablokowane pobieranie nawozów ( wilgotność w boxie, za dużo wody w doniczce ). Chyba, że ktoś masz jeszcze inny pomysł ? 1
Triskele Opublikowano 31 Marca 2019 Opublikowano 31 Marca 2019 Flush później chyba nie będzie potrzebny, masz młode rośliny nie przypuszczam, żeby zdażyło się skumulować aż tak dużo nawozów.
Triskele Opublikowano 31 Marca 2019 Opublikowano 31 Marca 2019 (edytowane) I dlatego nie lubię automatów:) jak coś źle pójdzie nie przedłużysz vega. Tak sobie jeszcze myślę, inny powód przebarwień na liściach to problem z ph, ale piszesz że sprawdzasz. Edytowane 31 Marca 2019 przez Triskele
r011 Opublikowano 31 Marca 2019 Autor Opublikowano 31 Marca 2019 2 godziny temu, Triskele napisał: I dlatego nie lubię automatów:) jak coś źle pójdzie nie przedłużysz vega. Tak sobie jeszcze myślę, inny powód przebarwień na liściach to problem z ph, ale piszesz że sprawdzasz. Tak, za każdym razem reguluję za pomocą preparatu od plagronu i mam w okolicach 6-6.2. No nic, poczekam narazie kilka dni, zobaczymy czy ruszy.
r011 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Spróbowałem po raz pierwszy LST. Proszę o rady i sugestie co poprawić.
r011 Opublikowano 7 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 7 Kwietnia 2019 (edytowane) UPDATE 21 dzień dla 3 roślinek, dla 1 dzień 19, wysokość lampy 30cm Edytowane 7 Kwietnia 2019 przez r011 1
Recommended Posts