Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Generalnie z każdym podlewaniem ( podlewamy co 3 dni )podnosimy EC o kilka dziesiatych jednostki i obserwujemy rośliny. Wszystkie dane zapisujemy w zeszycie. Jeśli na drugi dzień po podaniu rośliny nie wykazują przenawożenia następne podlewanie podnosimy ponownie EC. I tak do bólu:) to znaczy pierwszych oznak przenawożenia. Czyli obniżamy EC do poziomu przy którym rośliny wyglądały optymalnie.

Zapraszam do częstych odwiedzin, będę na bieżąco podawać poziom EC i nawozy jakie używamy. 

Opublikowano

Ja tez zawsze sobie notuje jakie ec i tak dalej. Glownie mi chodzilo czy lecieliscie z tymi nawozami tak jak wedlug tabeli od producenta. Kiedys chcialem sprobowac z tymi nawozami dlatego pytam. z farcikiem

Opublikowano (edytowane)

Polecam tę nawozy, są tanie i wydajne. A przerabialiśmy już chyba większość znanych marek. 

Oczywiście nie nawozimy tylko pudrami, w pierwszym poście masz cały zestaw nawozów z których korzystamy. Big Bud i Green Sensation w zasadzie nie podnoszą EC, jeśli mnie pamięć nie myli są to jednostki rzędu 0,1/0,2 a są świetnymi boosterami. 

Zielone opakowanie, to nawóz na grow, z podwyższoną zawartością azotu. Nie musisz już niczego innego używać. Jeden nawóz, jedno opakowanie a nie osobno azot, osobno potas i człowiek głupi z tego. Dopiero w fazie kwitnienia zaczynamy dodawać boostery, które minimalnie zmieniaja EC (  przy nawozeniu boosterami trzymamy się dawek producenta - dlatego że drogie ) I ponownie - jest tylko jeden nawóz, booster to tylko mój kaprys, ile chcesz wydać kasy :)

Edytowane przez Triskele
Opublikowano

Ja jade od jakiegos czasu na nawozach odAN i jestem zadowolony tylko troche ich jest i zabawa z mieszaniem kiedys znowu robilem na biotabs jak wykoncze te co mam planuje cos zmienic dlatego sie informuje mysle tez nad remo nutrients. A big bud jest naprawde ok i faktycznie ec minimalnie podskakuje

Opublikowano (edytowane)

No właśnie to mam na myśli, nie muszę mieszać, mam jeden podstawowy nawóz a reszta to boostery których w zasadzie nie muszę dodawać. Te nawozy są dla mnie po prostu wygodne i łatwe u użyciu. 

Edytowane przez Triskele
Opublikowano (edytowane)

19 dzień vega 

Panny wypiły wszystko, doniczki suche.

Woda temp 25 stopni, EC 1,3 ( nawóz Feeding Grow od Geen Howse, Power Roots, super vit, moonshine ), ph 6,0

Poza tym doniczki już są postawione na wiaderkach, trzeba powoli szykować się do scroga. Mój Pan i Władca zastanawia się czy zamiast stawiać doniczki na wiaderkach może podbija z kilku desek coś w rodzaju podwyzszenia/podestu na doniczki, wtedy cały spód szafy miałby pusty, było by miejsce na wiadro wody, nawilżacz...

Siatkę mamy już gotowa, czeka tylko na zamontowanie w szafie. Oczka 5x5 cm.20190202_093316.thumb.jpg.6535838e9f90ae5f85ad6028ebba5545.jpg20190202_093749.thumb.jpg.6c6d9530fb5e642668afe8c28eb1568b.jpg

20190201_214348.jpg

20190202_093214.jpg

20190202_094740.jpg

20190202_094731.jpg

20190201_214259.jpg

20190202_093107.jpg

20190202_093336.jpg

20190201_213923.jpg

20190201_213913.jpg

20190201_214039_001.jpg

Edytowane przez Triskele
Opublikowano

Wiadra z woda nie podniosą wilgotności, są przykryte pokrywkami żeby można na nie postawić doniczki.:) ale mamy nawilżacz powietrza. Jest podłączony pod ten sam timer co lampy. Czyli nawilżacz działa tylko gdy lampy są włączone. 

Opublikowano

Ta biała rura po obu stronach przy podłodze w boxie to co to? Można zbudować coś na zasadzie skrzynki 4sciany i 2deski na górę żeby doniczki na czymś podstawić, rozumiem że doniczki stawiasz wyżej żeby nie pracować przy nich na leżąco? Ja zrobiłem u siebie z 2 standardowych skrzynek na jabłka i kawałka OSB podest na którym stoi cały namiot doniczki nie są podstawiane dodatkowo a ja działam sobie siedząc

Opublikowano

Dokładnie, masz rację. Doniczki na podłodze stoją za nisko i gdy chce się odcinać, naginać wszystko w zasadzie robi się na leżąco :)

Białe rury na podłodze to są grzejniki. 

Grzejniki, nawilżacz i lampy są podłączone pod ten sam timer. Wszystkie kontrolki, diody są zaklejone, żeby na fazie ciemnej nie było światła w namiocie. W przeszłości kilka razy nam się już zdarzyło mieć panny shermione. Przypuszczam, że powodem moglo byc swiatlo kontrolek.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+