Triskele Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 Masz niedobory, azot ciągną z liści. Cytuj
michal_o Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 (edytowane) Ty nie masz tam światla za mało? 45 dzień to trochę słabo nawet jak na haze... Jak blakna od góry to może żelaza np brakować a od dołu tak jak Triskele azot. Edytowane 26 Marca 2019 przez michal_o Cytuj
Triskele Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 Wyglądają jakby blakly od połowy, a górne przytopowe liście maja końcówki lekko spalone ?? Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Opublikowano 26 Marca 2019 3 minuty temu, Triskele napisał: Wyglądają jakby blakly od połowy, a górne przytopowe liście maja końcówki lekko spalone ?? tak Cytuj
michal_o Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 (edytowane) Jaki z tego wniosek? Tylko jeden. Przenawozenie jednym pjerwiastkiem a niedobór drugiego. Tak samo mam u sibie niby nie dobor magnezu np a popalone, na drugiej żelazo i wapno a popalone, na trzeciej za mało potasu i żadnych popalen a na czwartej żadnych niedoborów a popalone ? A karmione były tak samo mniej wiecej. Najlepszy dowód na to że nie ma złotego środka a każda indywidualnie według potrzeb trzeba. Dlatego powiedziałem sobie bez pełnego sprzetu tj ec,on metrów i pełnego zestawu nawozów z każdym pjerwiastkiem jakiego tylko konopie potrzebują już więcej nie sądzę bo to h*j nie interes. Edytowane 26 Marca 2019 przez michal_o 2 Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Opublikowano 26 Marca 2019 1 minutę temu, michal_o napisał: Jaki z tego wniosek? Tylko jeden. Przenawozenie jednym pjerwiastkiem a niedobór drugiego. Tak samo mam u sibie niby nie dobor magnezu np a popalone, na drugiej żelazo i wapno a popalone, na trzeciej za mało potasu i żadnych popalen a na czwartej żadnych niedoborów a popalone ? A karmione były tak samo. Najlepszy dowód na to że nie ma złotego środka a każda indywidualnie według potrzeb trzeba. Dlatego powiedziałem sobie bez pełnego sprzetu tj ec,on metrów i pełnego zestawu nawozów z każdym pjerwiastkiem jakiego tylko konopie potrzebują już więcej nie sądzę bo to h*j nie interes. to co mam zrobic ? ? bo teraz jestem zupełnie zielony w tej sytuacji @Judaista you can help me ? Cytuj
Dzik Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 brak azotu na tym etapie mocno rzutuje na wynik końcowy na twoim miejscu jeśli miałbym pod ręką to nawet oprysk interwencyjne bym zastosował Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Opublikowano 26 Marca 2019 1 minutę temu, Dzik napisał: brak azotu na tym etapie mocno rzutuje na wynik końcowy na twoim miejscu jeśli miałbym pod ręką to nawet oprysk interwencyjne bym zastosował czym oprysk ? moze po prostu bio grow dodac ? Cytuj
Triskele Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 3 minuty temu, michal_o napisał: Jaki z tego wniosek? Tylko jeden. Przenawozenie jednym pjerwiastkiem a niedobór drugiego. Tak samo mam u sibie niby nie dobor magnezu np a popalone, na drugiej żelazo i wapno a popalone, na trzeciej za mało potasu i żadnych popalen a na czwartej żadnych niedoborów a popalone ? A karmione były tak samo mniej wiecej. Najlepszy dowód na to że nie ma złotego środka a każda indywidualnie według potrzeb trzeba. Dlatego powiedziałem sobie bez pełnego sprzetu tj ec,on metrów i pełnego zestawu nawozów z każdym pjerwiastkiem jakiego tylko konopie potrzebują już więcej nie sądzę bo to h*j nie interes. Mądrze i naukowo. Obserwować rośliny, myśleć co się robi, większy stres więcej papu, większą roślina więcej papu itd itp ? pilnować ph, ec, temp i wilgotnosc. Warto tez znać geny roślin, indica, sativa, czy oryginalnie pochodzi z Afryki czy innego zadupia. Cytuj
Dzik Opublikowano 26 Marca 2019 Opublikowano 26 Marca 2019 (edytowane) nawozy bio w glebie działają z dużym opóźnieniem w takich przypadkach stosuje się nawozy mineralne myślenie że mineralne są szkodliwe w takich przypadkach szczególnie gdy roślina choruje jest po prostu nieporozumieniem Edytowane 26 Marca 2019 przez Dzik 1 Cytuj
Recommended Posts