Triskele Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 Mierz temp na wysokości najwyższego topa to będziesz wiedział. Ja mam czujnik wiszący nad roślinami i ustawiam lampę wg tego. Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Opublikowano 18 Lutego 2019 jednak jednej coś dolega , na dolnych dwóch liściach , przenawożenie ? Cytuj
Dzik Opublikowano 18 Lutego 2019 Opublikowano 18 Lutego 2019 Cytuj Podłoże: zwykła ziemia z dodatkiem obornika bydlęcego i styropianu ;-D są dziury w donicy? sprawdzasz pH? wygląda jak niedobór fosforu. ciężko ocenić tak przez jedną średnio zrobioną fotkę Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Opublikowano 18 Lutego 2019 8 minut temu, Dzik napisał: ;-D są dziury w donicy? sprawdzasz pH? wygląda jak niedobór fosforu. ciężko ocenić tak przez jedną średnio zrobioną fotkę Tak ph 6.5 wody z nawozami dziś właśnie dałem 2l wody z bloomem I top maxem. Tak są dziury Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Opublikowano 18 Lutego 2019 19 minut temu, Dzik napisał: ;-D są dziury w donicy? sprawdzasz pH? wygląda jak niedobór fosforu. ciężko ocenić tak przez jedną średnio zrobioną fotkę @Dzik tutaj lepsza fotka jak myślisz ? Cytuj
Esned Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 mi się wydaje ze to niedobór fosforu zaczyna kwitnąć i brakuje jej pożywienia proponował bym wlać podwójna dawkę blooma i podowjna dawkę grow ( 4ml grrow i 8 blooma 4 top maxa ) ? zobacz ich rekacje na drugi dzień coś już powinno byc widać np. nierozprzestrzeniające się plamy ? jak teraz nie zareagujesz to wywali ci niedobór potasu a potem zablokuje roślinę i opóźni to kwitnienie i wzrost ? Niech wypowie się jeszcze ktoś bardziej doświadczony ? Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Opublikowano 19 Lutego 2019 9 minut temu, Esned napisał: mi się wydaje ze to niedobór fosforu zaczyna kwitnąć i brakuje jej pożywienia proponował bym wlać podwójna dawkę blooma i podowjna dawkę grow ( 4ml grrow i 8 blooma 4 top maxa ) ? zobacz ich rekacje na drugi dzień coś już powinno byc widać np. nierozprzestrzeniające się plamy ? jak teraz nie zareagujesz to wywali ci niedobór potasu a potem zablokuje roślinę i opóźni to kwitnienie i wzrost ? Niech wypowie się jeszcze ktoś bardziej doświadczony ? Wczoraj dałem na 2l wody 8ml top Max I 8 blooma Cytuj
Esned Opublikowano 19 Lutego 2019 Opublikowano 19 Lutego 2019 Czekaj na rekacje takie dawki to na ja 1l wody leje na donice 6l ? a dużo jest plam na liściach ? Top max moim zdaniem nie jest wskazany w takich ilościach na tym etapie na zawiera npk tylko papu dla bakteri w ziemi i dużo składników na zwiększenie masy topów ? Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Opublikowano 19 Lutego 2019 @Esned nie tylko na dwóch liściach z tego co widziałem i tyle co na zdj Cytuj
PolskiHERO Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor Opublikowano 26 Lutego 2019 mlodym coś chyba się nie podoba dziś zebrałem z nich te liście oraz u jednej panienki jedna para liści która wcześniej wykazywała jakieś braki poprzez rdzawe plamki robi się żółte .Help Cytuj
Recommended Posts