Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

@Pomidorek konstruktywna uwaga, poprawię jakość aktualizacji. 

Dzisiaj mija mniej więcej miesiąc od włożenia nasion w ziemię. Dominuje Cheese, jednocześnie drugi cheese jest najsłabszy z ekipy. (rośliny na górze zdjęć). Ten największy przechodzi kolejny etap, czyli naginanie ale o piętro wyżej od pozostałych. Nie będzie to jakiś mocny main lining, bo później puszcze rośliny wolno żeby odbiły do góry.  Nie lubię za bardzo niskich roślin. 

Podlewam litr na roślinę, wody z ukorzeniaczem biobizz. Ziemia jest mocna, liście sa dosyć ciemne. Wylewam również litr wody na dno boxa podczas podlewania. Tak sobie trochę stoją w tej wodzie. 

IMG_20190102_202240_3.jpg

IMG_20190102_202247_8.jpg

IMG_20190102_202254_8.jpg

IMG_20190102_202300_6.jpg

IMG_20190102_202306_9.jpg

  • Upvote 1
Opublikowano

Elo, zadam taki luźny temat - co pijecie do sesji z gibonem. Oczywiście to Polska, tu się pije  :piwo:

Ale ja chciałem o czymś innym, próbuję poznać świat yerba mate :czeko: Uwielbiam do gibona herbatę wieczorem lub kakao, rano :smoking_big: do kawy w dzień wolny. Ale jako że jestem wielkim fanem Wojtka Cejrowskiego to zawsze mnie kusiło do yerby. Tego wyszukanego sposobu jej spożywania, wręcz celebrowania. Raczkuje w temacie i chętnie wymienię poglądy z kimś kto pije dłużej, jakie ma ulubione odmiany itp. 

 

IMG_20190107_204437_9.jpg

  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Moją ulubioną marką była nobleza gaucha, świetna yerba ma delikatny kakaowy posmak. Z racji tego że najczęściej piłem terere czyli yerbe na zimno kupowałem często pipore terere, ona jest dobra tez do zaparzania na gorąco, jest grubo cięta i nie zapycha sitka tak łatwo jak normalna. Dodatkowo jedna z moich ulubionych była colon compuesta z ziołami(wygooglowałem sobie żeby się nie jebnąć: Boldo, Burrito, Koper, Rumianek, Płatki wiecznika). Da większości pijących yerbe jest to trochę ekstrawagancja, ale jako terere z sokiem porzeczkowym albo pomaranczowym jest przezajebista. Zasadniczo już nie pijam, bo odstawiłem kofeinę całkowicie.

  • Thanks 1
Opublikowano

właśnie sam teraz szukam bardziej łagodnych np z mięta, czy o smaku pomarańczy żeby się bardziej z tym posmakiem yerby polubić. pierwsze wrażenia były kiepskie bo mi pełno fusów przez bombille wpada do buzi. ale zamówiłem sobie filterki. ja narazie myślę o wymianie codziennej kawy na yerbe jako że bardziej wolę zielone używki. może jak będę miał czysty haze albo dziką sative do palenia rano to też kofeinę odstawie. :zajebiscie:

 

Opublikowano

No to niezle , ja bede tu sie doszkalac bo wlasnie bede lecialz regularnymi i podobnie chce je trenowac tylko u mnie box 80x80 i ja chce 2-3 .

Co do yerba to polecam Rosamonte.

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, lolaszek napisał:

No to niezle , ja bede tu sie doszkalac bo wlasnie bede lecialz regularnymi i podobnie chce je trenowac tylko u mnie box 80x80 i ja chce 2-3 .

właśnie lepiej mieć trochę więcej miejsca bo jak widać już ciasno się robi. jedna roślina drugi raz topping przeszła reszta zostanie tak na Y bo za mało miejsca. fajna metoda, daje satysfakcję. przed nimi jeszcze 2 tyg weg a potem hulaj dusza na flow.

IMG_20190108_152956_1.jpg

IMG_20190108_153001_3.jpg

IMG_20190108_153006_6.jpg

IMG_20190108_153019_9.jpg

IMG_20190108_153042_6.jpg

IMG_20190108_153056_6.jpg

Edytowane przez Dr Greenthumb
  • Upvote 2
Opublikowano

O widzę że robiłeś na dwa razy to zapytam bo też chce u siebie na dwa razy topping. Drugie cięcie wykonuje się po prostu na dwóch szczytach po prostu które się ciepło wcześniej Tak? I jak tak to kiedy cieles na dwa razy, w sensie jak te odrosty ile miały pieter? Wygląda fajnie i zdrowe. Byle tak dalej. 

Gość
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+