Nowy84 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2018 (edytowane) Przymiarke robię do podlania. Lać sama wodę czy z nawozem. Dla przypomnienia - użyłem podłoża LightMix z BioBizz. Maleństwo w ziemi jest od 6 dni. I w jakie pH całować? Około 6.0? Gdzieś znalazłem info, że na wegu dba się o niższe pH, a na flo trochę wyższe. Nawiasem mówiąc - rośnie w oczach. Ps. Na jednym panelu wymieniłem wentylator na taki od procesora komputerowego. Może zbije trochę temperaturę. Jak pomoże, to na drugim założę identyczny. Edytowane 10 Sierpnia 2018 przez Nowy84
Pasjonista Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Ja bym nie lał nawozów , nawet na light glebie można dłużej jak ustawowy tydzień . @Vito dawno temu mówił ,że kiedyś pokaże jak na light glebie można do flo dociągnąć.
Początkujący420 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Opublikowano 10 Sierpnia 2018 Godzinę temu, Pasjonista napisał: Ja bym nie lał nawozów , nawet na light glebie można dłużej jak ustawowy tydzień . @Vito dawno temu mówił ,że kiedyś pokaże jak na light glebie można do flo dociągnąć. Święta racja !
Nowy84 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Dostała dziś samej odstanej wody. Na tyle dużo, że poszło dołem.
Macky Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Z drugiej strony komplet nawozów Hesi też dobrze brzmi. Miałbyś dwie to byś podał jednej a drugą na samej wodzie, było by fajne porównanie.
Nowy84 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 11 Sierpnia 2018 @Vito, już niedługo... Jak z tą mi się w miarę uda, będę zaczynał inny projekt (o ile żonę przekonam). Będą toppingi, fimmingi, Scrogingi, sogingi i inne -ingi. Na razie skupiam się na tym projekcie i rozglądam się za nasionami.
Nowy84 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Maleństwo ma już dwa tygodnie i jeden dzień. Kilka cyferek: Rozpiętość 17cm Wysokość 6,5cm Temperatura 29st. Wilgotność 35% Dostaje aktualnie sama wodę. Korci mnie strasznie, aby rozpocząć trening LST (sznureczek).
Dobry Człowiek Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 3 minuty temu, Nowy84 napisał: Korci mnie strasznie, aby rozpocząć trening LST (sznureczek). No to Działaj delikatnie na glebę ją tak by liście odsłoniły młode pędy
Pomidorek Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Wygląda zdrowo, widać że się starasz... oby w zdrowiu do samego końca, będę zaglądał
Nowy84 Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2018 Zaskoczyła mnie dziś dość pozytywnie. Wczoraj wyglądała tak: A dziś już się wyprostowala.
Recommended Posts