kampan Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 To juz moj trzeci growblog od pazdziernika tamtego roku. Bylo duzo atrakcji i niespodzianek , ale konczylo sie sukcesem. Tym razem w doniczki poszly dwie ekstra pestki po zamowieniu do poprzedniej uprawy. Dwie sativy od Atomik Seeds. Obecnie sa w 20 dniu weg. Jako , ze citizeny dogrzewaly poprzednie , to 16 dni staly pod 6400K od Sol-Digital. Od 4 dni juz w wiekszym boxie ( 60 x 60 ) w 10L airpotach z kokosem , perlitem i pod citizenami. Przy szczytach miernik na telefonie pokazuje ok 30 tysiecy luksow. Coby ida teraz na ok 1300A , zmniejszylem troche jak male. Jednak i tak mam wtedy ok 170W i ok 24 tysiecy lumenow. Radiatory utrzymaja diody na pelnej mocy bez spalenia ale i tak je chlodze. Lepsza jakosc swiatla i dluzsza zywotnosc chipa. Gdy troche podrosna to podlacze blumaty. Tym razem dam po 2 sztuki na doniczke. Bedzie lapczywie Nawozy jak podczas pierwszej czyli zestaw od Gold Label z dodatkami Enzyme , Roots , MG+ , UltraPK oraz zakupiony Batboost na kwitnienie . PH reguluje PH- od GL , w drodze torebki z CO2. Obecnie stoja jeszcze z nawilzaczem. Zdjecia zrobie jak sie lampy wlacza dokladnie o 23 W tej uprawie zastosowalem w okresie wegetacji (planuje trzymac je na wegu ok 50-60 dni) tryb 12/1 , czyli 12 godzin swiatla , 5.5 ciemnio , 1 swiatlo i na koniec znowu 5.5 ciemno. Flow zaczne od 13/11 i co dwa tygodnie bede zmniejszal co 30 minut. Planowany zbior z krzaka 100g suchego Wczoraj probowalem zrobic FIM , zobacze jak wyszedl. Puszczam fotki jeszcze z malego namiotu pod swietlowka.
Pasjonista Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 (edytowane) Będzie zabawa na maxa. Zaczynasz naprawde flow od 13/11 czy 11/13 ( 11 noc) . Na bogato z batbooster od GL !!! U mnie do zestawu od GL mam troche tańszy Aptus Topbooster. Będe zaglądał. Powodzenia Edytowane 18 Lipca 2018 przez Pasjonista
kampan Opublikowano 18 Lipca 2018 Autor Opublikowano 18 Lipca 2018 Tak , zobaczymy. Przetestuje ten system i bede wiedzial O Aptusie tez ostatnio jakos czytalem. Jednak jako ze mialem jeszcze sporo dodatkow to tylko dokupilem Hydro A+B no i Batboost.
Pasjonista Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 Lepiej zrobiłeś, ten batboost podobno wymiata, zamieniłbym sie z checią. ?
Macky Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 19 godzin temu, kampan napisał: Flow zaczne od 13/11 i co dwa tygodnie bede zmniejszal co 30 minut. Wiesz że tu jest błąd ? O ile dobrze zrozumiałem to wiesz i specjalnie dla doświadczenia tak robisz Zapowiada się fajnie
kampan Opublikowano 19 Lipca 2018 Autor Opublikowano 19 Lipca 2018 Widze to tak 13 dzien 11 noc - 2 tygodnie 12 dzien - 12 noc - 2 tygodnie 11 dzien - 13 noc - 2 tygodnie 10 dzien - 14 noc - ostatnie 2 tygodnie Zobaczymy. Jak narazie to rosna jak glupie. Po wczorajszym podlaniu , dzis byly znacznie wyzsze. Mysle ze na jednej udal mi sie fim i beda 4 szczyty. Drugi niestety wyszedl do dupy i ciachnalem caly. Popryskalem je zaraz przed wylaczeniem lampy na 5.5 godziny. Dlatego tak wisza. Dzien 21 5 minut temu, kampan napisał: Widze to tak 13 dzien 11 noc - 2 tygodnie 12 dzien - 12 noc - 2 tygodnie 11 dzien - 13 noc - 2 tygodnie 10 dzien - 14 noc - ostatnie 2 tygodnie Zobaczymy. Jak narazie to rosna jak glupie. Po wczorajszym podlaniu , dzis byly znacznie wyzsze. Mysle ze na jednej udal mi sie fim i beda 4 szczyty. Drugi niestety wyszedl do dupy i ciachnalem caly. Popryskalem je zaraz przed wylaczeniem lampy na 5.5 godziny. Dlatego tak wisza. Dzien 21 Jutro po pracy zrobie lepsze fotki.
Dobry Człowiek Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 Jak na 21 dni to słabo to wygląda Ale zasiadam i patrzę jak to pójdzie napewno cos jest nie tak bez obrazy ta zielen nie jest naturalna
Pasjonista Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 Ja bym dawał więcej papu . Czyli sprawdzasz swój nowy system , start 13 h noc i tak co dwa tygodnie skracasz o godzine ( zamiast zaczynać 11h noc i co dwa tygodnie skracać o pół godziny) będe bacznie obserwował , ten system 11/13 też ktoś musiał kiedyś wypróbować. Zobaczymy efekty , ja tam jestem na TAK ;-)
Dobry Człowiek Opublikowano 19 Lipca 2018 Opublikowano 19 Lipca 2018 6 minut temu, Pasjonista napisał: Ja bym dawał więcej papu . Czyli sprawdzasz swój nowy system , start 13 h noc i tak co dwa tygodnie skracasz o godzine ( zamiast zaczynać 11h noc i co dwa tygodnie skracać o pół godziny) będe bacznie obserwował , ten system 11/13 też ktoś musiał kiedyś wypróbować. Zobaczymy efekty , ja tam jestem na TAK ? Powodzenia
Recommended Posts