Fobos Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2018 O 26.01.2018 o 09:31, Dzik napisał: @tripman nie bój żaby . Nie będzie jaj. @Fobos co polecasz na outdoor? Biorę Passion pod klony i niewiem co jeszcze. Pytam o sezony pewniaki. Nie wiesz moze dlaczego ciężko znaleźć ostatnio asahi w sklepach? O asahi kolega odpowiedzial. Zalezy jaki rejon. Ja nie mieszkam w pl ale klimat mam podobny troszke cieplej wiec ciezko mi doradzic. Ogolnie ja pracuje tylko z RQS. Maja odmiany FF i zamierzam sprobowac. Tak to wybieram odmiany co max 9 tygodni dochodza.
Fobos Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2018 UPDATE NR 3 Witam na 3 aktualizacji. W koncu cos sie dzieje. Temperatuta oraz wilgotnosc w normie. Nawozy w drogim tygodniu: dla Honey Creamow 100% O.G. i Blue Cheesee 75% w 3 tygodniu wszystko po 100% Mysle ze roliny sa zdrowe i prezentuja cie calkiem zacnie, ale co bede pisal. Zapraszam na obszerny up: Na poczatek Honey Cream 3 tyg do kosy Panny nr mam tylko 3 zdjeca Teraz panna nr 2 Ta jest wieksza Teraz Blue Cheesee one slabiej kwitna ale maja jeszcze 5 tygodni i fajnie sie zaczyna no i musze przyznac ze duze i silne. Tutaj mozecie zauwazyc jak mysle lekkie przesuszenie ( bardziej zielony lisc) oraz niedobor potasu (zolty lisc) Panny nie wykazoja innych obraw. Teraz BC nr2 No i jak juz wspominalem OG musze przyznac ze tez paki duze i juz zajebiscie pachnie NR1 No i panna NR2 No i na chwile obecna to by bylo na tle. Pytania? Sugestie? Zasiadam z Lemonem i czekam na wasze komentarze. Pozdro i z Fartem Zjarane Mordy 5
Fobos Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2018 O 26.01.2018 o 09:00, tripman napisał: kibicuje jak cholera.. sam mam teraz 7 krzaków w takim namiocie i mi boxa rozwala też. tylko pod mars hydro II 400 dzisiaj wlasnie zaczynam 12/12. dalem im 36h ciemni, tylko przy przestawianiu godzin na programatorze dwa razy wlozylem go do gniazdka i dostaly doslownie ulamek sekundy swiatla. nie wiem czy nie pohermi mi to roslin, ku**a. Masz fotorelke?
tripman Opublikowano 29 Stycznia 2018 Opublikowano 29 Stycznia 2018 nie mam. musze chyba zaczac. jajec jeszcze nie zaobserwowalem, ci**i tez. dziisaj trzeci czy czwarty dzien od przelaczenia. Fobos. to lekkie przeusszenie o ktorym napisales (zielony lisc uschniete koncowki) to problemy z pH. zmierz pH wody wylatującej po podlaniu. u mnie wynosi ok 5-5.5 i mam dokladnie takie same objawy od spodu roślin. poprzedni grow musiałem zakończyć przy 4tym tygodniu bo miałęm automaty i identyczne (Tylko mocniejsze) objawy. ostatnie podlanie też miałem takie pH, podlalem teraz wodą z niewyregulowanym pH (ok 7.5) ale niestety nie podniosło to pH ani trochę. nadal ok 5.5 z wypływu (mam test kropelkowy) następne podlanie jak powinno wyglądać? może zwiększyć pH wody do ok 8?
Fobos Opublikowano 29 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2018 (edytowane) 6 godzin temu, tripman napisał: nie mam. musze chyba zaczac. jajec jeszcze nie zaobserwowalem, ci**i tez. dziisaj trzeci czy czwarty dzien od przelaczenia. Fobos. to lekkie przeusszenie o ktorym napisales (zielony lisc uschniete koncowki) to problemy z pH. zmierz pH wody wylatującej po podlaniu. u mnie wynosi ok 5-5.5 i mam dokladnie takie same objawy od spodu roślin. poprzedni grow musiałem zakończyć przy 4tym tygodniu bo miałęm automaty i identyczne (Tylko mocniejsze) objawy. ostatnie podlanie też miałem takie pH, podlalem teraz wodą z niewyregulowanym pH (ok 7.5) ale niestety nie podniosło to pH ani trochę. nadal ok 5.5 z wypływu (mam test kropelkowy) następne podlanie jak powinno wyglądać? może zwiększyć pH wody do ok 8? No raczej. Do 5.5-6.0 ja nic nie mierze od poczatki iteraz nie bede bo to ostadnie stadium zycia i nie mam juz hajsu. 4 dz8en od przelaczenia xD nie panikuj synke. Ja jestem na miejscowie 1 do 2 w tygodniu Edytowane 29 Stycznia 2018 przez Fobos
tripman Opublikowano 31 Stycznia 2018 Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) siema przychodze po pomoc objawy widoczne na zdjęciach pH wody z wypływu 5.0 = 5.5 niestety mierzone aqua testem. pH wody z wypływu mierzylem dopiero dwa razy. ostatnim razem tez byulo 5.0 - 5.5, kiedy podlewałem woda z kranu o pH 7.0 - 7.5 myslalem ze pH wroci do 6.5 a niestety z wyplywu bylo nadal 5.0 - 5.5 teraz bede podlewal pojutrze - jakie pH powinna miec woda zeby poprawilo mi pH ziemi? drugie pytanie - co znaczy ten dwukolorowy liść? połowa jednego palca u liścia jest wyblakła/żółta a reszta liścia jest okej zwroc uwage jeszcze na niektore oklapniete koncowki lisci. tczy to tez jest zwiazane z pH czy z czyms innym? ostatnio podlalem deczko wieksza iloscia wody niz ostatnio i niestety tylko z 5/7 roslin woda wyplynela dnem doniczki. dzisiaj sprawdzalem i ziemia jest nadal mocno mokra (a podlewalem 2,5 dnia temu). wniosek - schnie dłużej niż ostatnio @Vito Edytowane 31 Stycznia 2018 przez tripman
Dzik Opublikowano 31 Stycznia 2018 Opublikowano 31 Stycznia 2018 Pierwsze objawy niedoborów spowodowane złym pH. Podlewać woda pH 6-7. Dodać wapń (Ca) do wyregulowania pH. Może być dolomit. 8 zł za kilka kilo ;-)
tripman Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 18 godzin temu, Dzik napisał: Pierwsze objawy niedoborów spowodowane złym pH. Podlewać woda pH 6-7. Dodać wapń (Ca) do wyregulowania pH. Może być dolomit. 8 zł za kilka kilo ;-) jutro bede podlewal, to podleje woda z niewyregulowanym pH (7). mam calmag ale slyszalem ze on obniza pH. moge dodac dawke do wody, odczekac, zmierzyc pH wody z calmagiem ponownie, w razie potrzeby zwiekszyc do 7?
tripman Opublikowano 1 Lutego 2018 Opublikowano 1 Lutego 2018 ewentualnie przejde sie po dolomit, na oucie zdawal egzamin
Fobos Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Opublikowano 1 Lutego 2018 10 godzin temu, tripman napisał: ewentualnie przejde sie po dolomit, na oucie zdawal egzamin Dzieki za podbijanie ale moglbys juz zalozyc fotorelke/post
Recommended Posts