Macky Opublikowano 6 Listopada 2017 Opublikowano 6 Listopada 2017 9 godzin temu, dwa pyski napisał: Myślę że jeszcze ze 3 tyg około może dłużej. wow przy 160cm namiotu to ja bym w ciągu tygodnia przełączał. Tym bardziej że to sativy... Chyba że planujecie poważnie to trenować ale i tak 3 tygodnie to rozwalą wam namiot Flo/kwitnienie powinno się liczyć od pokazania pierwszych kwiatów a nie od przełączenia, indukcja trwa od tygodnia do dwóch... Ale i tak każdy liczy od przełączenia
dwa pyski Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Opublikowano 6 Listopada 2017 16 minut temu, Vito napisał: wow przy 160cm namiotu to ja bym w ciągu tygodnia przełączał. Tym bardziej że to sativy... Chyba że planujecie poważnie to trenować ale i tak 3 tygodnie to rozwalą Oceniam to tylko na podstawie zdjęć. Może przesadziłem z 3 tygodniami, niech się jeszcze trochę rozrosną. Zobaczę jak to wygląda za tydzień. I będę myślał. 18 minut temu, Vito napisał: Flo/kwitnienie powinno się liczyć od pokazania pierwszych kwiatów a nie od przełączenia, indukcja trwa od tygodnia do dwóch... Ale i tak każdy liczy od przełączenia Wiem o tym, że liczy się od pokazania pierwszych kwiatów. Miałem w boksie Lemon Kush i 12 dni trwała indukcja zanim pokazały oznaki kwitnienia. W tym czasie poszły jeszcze mocno do góry. Dlatego też jestem tu na forum, żeby mi doradzono. Pomoc bardziej doświadczonych kolegów jest skarbnicą wiedzy. Pozdro...
Gość Opublikowano 6 Listopada 2017 Opublikowano 6 Listopada 2017 Z moich obserwacji wynika, ze rosliny rosna do 3 tyg flo nie liczac indukcji. Ja w obecnym grow mam hybryde, ale z wiekszoscia sativy i przy wegu 28dni wraz z porzadnym toppingiem na pare szczytow rozjebalo mi boksa 140cm tak, ze lamac musialem prawie wszystkie szczyty kilkakrotnie bo jednorazowo nie pomagalo. Zastanowcie sie chlopaki z tym przelaczeniem, bo pozniej lipa jesy jak trzeba kombinowac.
dwa pyski Opublikowano 11 Listopada 2017 Autor Opublikowano 11 Listopada 2017 (edytowane) Witam. Parę dni minęło wiec czas na up. Panie mają się dobrze. Od 6 dni dostaja co drugi dzien mniej wiecej po 400ml wody. W tym jest na litr 2,5ml BioGrow i 2ml BioTopMax. Warunki nie ulegają zmianie. weg 30 Miejsca jeszcze jest ale na dniach zmiana na flow. Lampę można jeszcze podnieś ponad 20cm. Krzaczą się panie. Co cieszy oko Pozdro. Edytowane 11 Listopada 2017 przez dwa pyski Poprawa tekstu
dwa pyski Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Opublikowano 17 Listopada 2017 Witam minęło trochę czasu więc up. Panie mają się dobrze. Dwa dni temu zostało światło przełączone na flow. Dostają 2ml topmax i 2ml bloom na litr wody. Zrobiło się gęsto ale to dobrze:) Narazie problemów nie ma. Pozdrawiam.
joka.menas Opublikowano 17 Listopada 2017 Opublikowano 17 Listopada 2017 Bardzo ladnie uporzadkowane te roslinki. Mozesz juz wyciagnac ten nawilrzacz. To teraz ladnie w gore wystrzela.
Pasjonista Opublikowano 18 Listopada 2017 Opublikowano 18 Listopada 2017 Zobaczymy jak panel poradzi sobie na flo bo na wegu fajnie Ci porosly
dwa pyski Opublikowano 18 Listopada 2017 Autor Opublikowano 18 Listopada 2017 O 18.11.2017 o 01:28, Pasjonista napisał: Zobaczymy jak panel poradzi sobie na flo bo na wegu fajnie Ci porosly Też jestem ciekaw jak poradzi sobie panel na flow. Czas pokaże zostało czekać. Pytanie mam. Jaka wilgotność utrzymać na flow. Czy wilgotność na poziomie 50% jest dobra czy starać się ja obniżyć. Dwa wywietrzniki są otwarte na maksa w boxie. I jak obniżyć w razie co wilgotność. Dzięki za odpowiedzi.
joka.menas Opublikowano 18 Listopada 2017 Opublikowano 18 Listopada 2017 Na flo konopie lubia troche nizsza tempe ok 24-25 i wilgotnosc lepiej zeby z czasem sie zmiejszala, jak masz mega grube TOPy to lepiej zeby nie przekraczala 50%. Zalecane tez wiatraki mieszajace wzmocnia one lodyge rosliny by utrzymala topa i zmniejszaja szanse na plesn. W glebokim flo nawet obowiazkowe mieszajacy.
Recommended Posts