Macky Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 Zdjęcia postaraj się zmniejszać, jakiś darmowy prosty program do zdjęć powinien mieć opcję kompresji, lub na aparacie zmniejszyć... Limit dla galerii znika od rangi Grower, więc po skończeniu tego growloga Twoje problemy z wagą powinny zniknąć
Nosek Opublikowano 12 Października 2017 Autor Opublikowano 12 Października 2017 (edytowane) Ze zdjęciami jakoś ogarne, a wiatrak jest tak wysoko bo nie mam jak go zaczepić niżej i z temperaturą problemów jak na razie nie mam 22-27stopni. Edytowane 12 Października 2017 przez Nosek
Pasjonista Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 Przewod za krotki czy cos to dawaj przedluzacz. Patrz dolem swieze powietrze wchodzi bo wentylator wyciagajacy zasysa powietrze do gory i jak jest to powietrze jest juz na gorze to jest ono powiedzmy stare , w tym samym czasie nowe zasysa od dolu znowu. Ten mieszak u gory moim zdaniem cofa to stare powietrze na dol i sie jakis balagan robi .Chyba ze sie myle. Pozdro Mierzysz ph
Nosek Opublikowano 12 Października 2017 Autor Opublikowano 12 Października 2017 52 minuty temu, Pasjonista napisał: Przewod za krotki czy cos to dawaj przedluzacz. Patrz dolem swieze powietrze wchodzi bo wentylator wyciagajacy zasysa powietrze do gory i jak jest to powietrze jest juz na gorze to jest ono powiedzmy stare , w tym samym czasie nowe zasysa od dolu znowu. Ten mieszak u gory moim zdaniem cofa to stare powietrze na dol i sie jakis balagan robi .Chyba ze sie myle. Pozdro Mierzysz ph Tak wiem że masz rację ale mocowanie wiatraka jest duże i nie mogę go przyczepić do bocznej rurki, coś pomyśle, a ph jest w okolicach 6.5-7 następnym razem kupię lepszą ziemię. Woda odstana kilka dni z kranu ale nie wiem jakie ph i twardość.
Pasjonista Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 Jak bys wiedzial jakie ma Ph woda z kranu to mozna by cos pomyslec. Jakas lyzeczka soku z cytryny na obnizenie na 2 litry. Ale w ciemno po omacku . Mimo to ten powiedzmy Main Lining super sie prezentuje . wrzuc te fotki tych lisci w normalnym swietle.
Nosek Opublikowano 12 Października 2017 Autor Opublikowano 12 Października 2017 34 minuty temu, Pasjonista napisał: Jak bys wiedzial jakie ma Ph woda z kranu to mozna by cos pomyslec. Jakas lyzeczka soku z cytryny na obnizenie na 2 litry. Ale w ciemno po omacku . Mimo to ten powiedzmy Main Lining super sie prezentuje . wrzuc te fotki tych lisci w normalnym swietle. Ph metr najtańszy jaki był więc nie wiem czy wiarygodny, ph wody 6 a ziemi 6,8. Plamki są na dwóch najstarszych liściach i żadnych pasożytów nie widzę, podlewanie raz na około 5-6 dni dwa litry wody
Pasjonista Opublikowano 12 Października 2017 Opublikowano 12 Października 2017 Super z ph tez wszystko ok Ten lisc , zapomnij. No to nic tylko zyczyc Farta do mety ;-)
Macky Opublikowano 13 Października 2017 Opublikowano 13 Października 2017 nie sądziłem że te pH metry działają
Nosek Opublikowano 13 Października 2017 Autor Opublikowano 13 Października 2017 11 minut temu, Vito napisał: nie sądziłem że te pH metry działają Ja też ? muszę jeszcze sprawdzić czy pokazuje w miarę ok.
Nosek Opublikowano 14 Października 2017 Autor Opublikowano 14 Października 2017 (edytowane) Dwa największe liście wyglądają coraz gorzej, może się ich pozbyć ? a na reszcie zadnych oznak. Za parę dni muszę wyjechać na tydzień jedno obfite podlanie starczy? I jeszcze jedno pytanie może podlać je teraz czystą wodą bez nawozu? wlałem 6l wody bez nawozu na 4 dniczki w podstawkach sucho Edytowane 14 Października 2017 przez Nosek
Recommended Posts