Skocz do zawartości
nasiona marihuany

seedbay

Recommended Posts

Opublikowano

Wszystkie organiczne nawozy opieraja sie w główniej mierze na azocie na co juz wielu rolników zwróciło uwagę sam zrób organicznąuprawę np.na herbatach z pokrzywy czy lucerny,wszelkiego rodzaju gównach zwierzecych tam zawsze jest w pip azotu.Obczajaj jak postępuja różne obiawy bo roslina sama swoim wygladem i rozwojem ukazuje braki lub nadmiary pewnych składników a w szczególności jak przechodzi w kwitnienie to fosfor zre jak głupia.

• Replies 81
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano

Ja jeśli uprawiam w glebie to mam taką łąkę gdzie jest zajebista i jade zawsze nazbierać kilka wiader z kretowisk.Teraz uprawiam na kokosie i już raczej przy nim zostanę nao chyba że zrobię większy projekt z DWC.Biotabsów nie stosowałem i raczej stosować nie będę jest dla mnie większy wybór organików a na tabsach świat uprawy się nie zaczyna i nie kończy.

Opublikowano

Z organików jaką firmę byś jeszcze polecał? A co myślisz by robić tak - ziemia lightmix, bez wbijania biotabsów powiedzmy i dopiero reagować na brak azotu - gdyby ew, roślina go pokazała? Myślisz, że to byłaby optymalniejsza droga do kwitnienia i tym samym skrócenia czasu uprawy?

Opublikowano

Jak dla mnie jesli chodzi o organike to Atami organics robi robote :)

Opublikowano

ata organic tak jak pisze @Chory Królik i General Organic też spoko a ja choc jestem fanem nawozów z Advanced Nutriens to organiki od nich też wypadają średnio choć biją na głowę inne firmy z Bioorganicznymi nawozami.Rynek nawozów jest duży i warto eksperymentować z różnymi firmami by znalesc cos co podpasuje.Ja osobiście uprawiałem na AN lecz następnąuprawę która tu pokarze zrobie na nawozach Sumo.

Opublikowano

Ok, ponawiając pytanie jeszcze raz. - " A co myślisz by robić tak - ziemia lightmix, bez wbijania biotabsów powiedzmy i dopiero reagować na brak azotu - gdyby ew, roślina go pokazała? Myślisz, że to byłaby optymalniejsza droga do kwitnienia i tym samym skrócenia czasu uprawy? "

Opublikowano

Dzień 50

To już jeden z ostatnich updejtów, bo sukcesywnie dobijamy do końca tej przygody. ;) Usuwając trochę liści, w miarę zapanowałem nad wilgotnością powietrza w boxie, aktualnie gdzieś ok. 65%. Żadnych oznak pleśni nie zaobserwowano .Od dzisiaj już tylko sama woda do finiszu, na kilka dni przed cięciem, wjedzie 5L wody i tyle, to będzie flush. ;) Generalnie jestem zadowolony z rozwoju sytuacji, chociaż myślę, że gdyby ta pestka była w formie na 100%, to byłby większy potencjał dla tego projektu, ale suma sumarum - nie jest źle. O niedoborach PK już zapomniałem, nawóz zrobił robotę. Teraz jeszcze wywalanie liści co kolejne podlania i tyle. Jak uważacie, można jeszcze liczyć na popuchnięcie topów?

large_ad50.jpg.cb19a0307a3932f10068c55fc5ce9621.jpg

large.ad50b.jpg.12bc7c944cddc6b70378b6718745ea9e.jpg

Tricho coraz bardziej mleczne, na bursztyn nie czekam, bo towar sam w sobie mocny. ;)

large.ad50a.jpg.50584b99269c241bc138a3cb07104abc.jpg

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+