Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Nie wiem czy to liscie ale wyglada jak zmiany kolory topow. Ja bym ryzykowal i probowal odciac te liscie kosztem przypadkowego odciecia kawalkow topkow (ale to moje zdanie i to widze na zdj. ty masz wymiar 3D i na zywo masz wiekszepojecie o tym)

Trzymam kciuki!

• Replies 155
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano

ja bym jak pisze joka.menas nie ryzykował plechy i ja wyp.... pleśń na ganji rzadko przypomina np.tą na chlebku czy otwartym jogurciku częściej jest to plesń brązowa która zjada od środka i potrafi takiego topka rozłożyc w pył w kilka dni.

Opublikowano

Elo

up nr raz 62/42 flo

roslinka sobie rośnie końcówki liści sa delikatnie żółte ale tak jest od kilku tyg. Dla pewności przelałem ja dzisiaj 5 litrami wody. Wyglada tak:

large.IMG_4962.JPGlarge.IMG_4963.JPGlarge.IMG_4964.JPGlarge.IMG_4965.JPGlarge.IMG_4968.JPGlarge.IMG_4976.JPGlarge.IMG_4993.JPG

natomiast nr 2 zgodnie z WasYmi sugestiami poszedł do wycięcia, ale

wycialem tylko te topy, które miały najwiecej suchych liści. Po obcięciu wyciągnąłem to co żółte i poszły do suszenia:

large.IMG_4959.JPG

nie wydaje mi sie zeby łodygi gdziekolwiek gniły. Były twarde i jednorodne w kolorze, ale to nie ja jestem specem

zostawilem pare zdrowych topów, przelałem raz jeszcze i jeszcze zostawilem

large.IMG_4970.JPG

co myślicie?

Opublikowano (edytowane)

Mały up

nr1 64 d życia/ 44 d flow

po moim błędzie zachlapaniem mam nadzieje ze nic sie złego nie wydarzy. Roślinka rośnie. Zrobiłem pare fotek w zbliżeniu. 

large.IMG_5008.JPGlarge.IMG_5009.PNGlarge.IMG_5010.JPGlarge.IMG_5011.JPGlarge.IMG_5012.JPG

Ps w postach wczesniej pojawiła sie sugestia by lekko dodać nawozu. Ale póki ci nie dodawałem. Idzie tylko woda.

natomiast nasz felerny nr 2. 60/43

Zrobiłem fotę świeżo uciętej łodygi - jest w srodku biała. Pojawił sie na pozostałych topach lekki szron. Nie wiem wiec co i jak. Pleśni wg mnie nie ma ale specami to jesteście wy...;)

large.IMG_5017.JPG

Rozumiem, ze te topy, które poszły do suszenia bedą ok do palenia - choć Power pewnie znikomy..

suszarnie zrobiłem z pudełka po butach. Z jednej strony wiatrak komp wylotowy, z drogiej otwory - wewnątrz jest jednak ciemno. Będzie Ok czy raczej powinno sobie wisieć luzem gdzieś na otwartej przestrzeni? Widziałem na GL ze używają do tego box'ow wiec i ja tak zrobiłem...

Any comments?

Edytowane przez Tedsharp
Opublikowano

To co sie suszy to pozagladalbym ja to wyglada wewnatrz topa,poki jest swierze. Jesli rozchylisz (dla pewnosci moznapoobrywac) topy a w srodku bedzie zielen, jest ok, jesli na tomiast jest tak jak by przesuszone (zolte, brazowe) to plecha. Niepotrzebnie z fleszem robiles zdj. suszarnia powinna byc ok ale jak przesuszysz za szybko to bedziedrapac w gardlo, zduzejilosci azotuco dales to pewniew smaku tez nie zachwyci.

https://trawka.org/forum/489-choroby-roślin-i-szkodniki/

W suszarni tempa 19 a wilgotnosc 50 i tak przez 5-7 dni.

https://trawka.org/forum/478-koniec-uprawy-zbiory-przygotowanie-i-wysuszenie/

Wszystko jest!

Opublikowano (edytowane)

Dzieki za odp.

topy sprawdzałem - sa Ok. Jeszcze można je rozchylić. No coz nie wywalę do śmieci. Zobaczymy. Jakie bedą takie bedą.

tak tak - czytałem bardzo dużo materiału z forum. Widziałem w jednym artykule temp 18-20. W innym juz 15-23 jest rozpiętość. temp u mnie około 18-19 st. Wilgotności nie moge zmierzyć. Od piątku łodyga nadal jest giętka wiec sie spokojnie susza. 

Z 1 spokojnie czekam. Pod koniec tyg wrzucę up to sami ocenicie.

@joka.menas Dzieki za rady!!

Edytowane przez Tedsharp
Opublikowano

Jak plecha wejdzie to lepiej wywalic, szkoda zdrowia, na choroby pluc.

Spoczko, inni mi pomagali to chce sie odwdzieczyc i pomagac inym.

Zapraszam Cie do mojego GL, jest to juz moj 2 ale popelnial bardzo duzo bledow w nim i zobaczysz jak rolsliny reaguja na pomylki.

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+