Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano (edytowane)

Up

roslinki sobie rosną. Główny szczyt i liście wokół niego zaczynaja sie pokrywać kryształkami (tak mi sie wydaje bo widze to na żywo po raz pierwszy. 

Nr 1 43 dzień/23 flow

pomimo iż roślinka jest mniejsza jej główny szczyt jest zdecydowanie bardziej nabity niż nr 2 (młodszego i dużo bardziej większego). Również ilośc kryształków jest większa (kryształki czy żywica??). Widać tutaj tez kilka dni różnicy albo to nie wiem....geny?? Wszystkie liście zielone

large.IMG_3936.JPGlarge.IMG_3937.JPGlarge.IMG_3938.JPG

Nr2 39 dzień życia 22 flo

glowny top poszedł w górę. Zdecydowanie wiecej topów niż w nr 1 ale w mojej ocenie widać tutaj ze jest młodsza. Jest mniej oszronione. Pojawiło sie kilka liści z przebarwieniami. Jeden dolny zżółkły reszta ma takie jasne regularne plamy. 

large.IMG_3939.JPGlarge.IMG_3941.JPGlarge.IMG_3942.JPGlarge.IMG_3943.JPG

popełniłem jeden błąd. Przez całe flow dodawałem nawozy do wody. Na początku mniejsze ilości potem wg zaleceń. Dopiero popatrzyłem w komentarzach na innych growlogach ze powinno sie dawać wode z nawozem na przemian z czysta. 

Dzisiaj dostały z nawozem. Poprzednio bez. Nawóz florovit npk 4-6-6. Co powiecie?

Edytowane przez Tedsharp
  • Replies 155
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Opublikowano

Up

roslinki sobie rosną. Główny szczyt i liście wokół niego zaczynaja sie pokrywać kryształkami (tak mi sie wydaje bo widze to na żywo po raz pierwszy. 

Nr 1 43 dzień/23 flow

pomimo iż roślinka jest mniejsza jej główny szczyt jest zdecydowanie bardziej nabity niż nr 2 (młodszego i dużo bardziej większego). Również ilośc kryształków jest większa (kryształki czy żywica??). Widać tutaj tez kilka dni różnicy albo to nie wiem....geny?? Wszystkie liście zielone

large.IMG_3936.JPGlarge.IMG_3937.JPGlarge.IMG_3938.JPG

Nr2 39 dzień życia 22 flo

glowny top poszedł w górę. Zdecydowanie wiecej topów niż w nr 1 ale w mojej ocenie widać tutaj ze jest młodsza. Jest mniej oszronione. Pojawiło sie kilka liści z przebarwieniami. Jeden dolny zżółkły, kilka innych ma takie jasne regularne plamy. 

large.IMG_3939.JPGlarge.IMG_3941.JPGlarge.IMG_3942.JPGlarge.IMG_3943.JPG

popełniłem jeden błąd. Przez całe flow dodawałem nawozy do wody. Na początku mniejsze ilości potem wg zaleceń. Dopiero popatrzyłem w komentarzach na innych growlogach ze powinno sie dawać wode z nawozem na przemian z czysta. 

Dzisiaj dostały z nawozem. Poprzednio bez. Nawóz florovit npk 4-6-6. Co powiecie?

ps na butelce jest napisane, ze należy podlewać co kilka dni i by nie dopuszczać do przesuszeni ziemi, ...ale ja dopuściłem bie raz wg tego co piszą na forum

Opublikowano

Tymi dolnymi liśćmi się nie przejmuj poprostu przyszedł na nie koniec i roślina z nich wysysa minerały i je zrzuci.Florovit jest dobry do pelargoni akurat teraz ten ma za dużą zawartośc azotu,te zaczynające pojawiać sie na liściach plamki to niedobory magnezu najtańszym w tym momencie i najszybszym sposobem to podlać wodą z Dolomilem mała łyzeczka do herbaty na litr wody.Dobrze jakbyś mierzył czymś ph bo rośliny w ziemio najlepiej przysfajają minerały w ph miedzy 6,3-6,5.Tak to trichomy czyli gruczoły żywiczne które się skrystalizują w czasie suszenia i curingu więc możesz zwać jak ci się podoba.Pozdr

Opublikowano

Dzieki za odp.

niestety PH nie mam czym mierzyć...dociągnę na tym co mam.

natomiast mam inne pytanie:

musze zostawić moja farmę na tydzien. Przed wyjazdem podleje jak zwykle i wio.... dotychczas nawę przez 6 dni stały wiec myśle ze będzie Ok. Jak myślicie??

Opublikowano

Up

nr1 46/26.

roslina nada bardzo zielona wyraźny główny top i 2 po LST. Wydaje sie, ze kwitnienie jeszcze za chwile

large.IMG_3993.JPGlarge.IMG_3994.JPGlarge.IMG_3996.JPG

nr 2 32/25

liscie coraz bardziej żółkną. Roślina jakby juz była bliska konca.

Roślina wykłada jakby przekwitają???co powiecie??

large.IMG_3991.JPGlarge.IMG_3992.JPGlarge.IMG_3995.JPG

Opublikowano

Dokładnie do końca jeszcze daleka droga.Żółknie bo masz przyblokowany pobór potasu.Zbastuj z nawozem bo sa przenawozone,są tak ciemne od nadmiaru azotu że jak ich całkiem nie popali to kwitnać będą jeszcze dłużej.Dla automata to 70dni od wyjścia z ziemi minimum a tu nawet nie połowa uprawy ale jak zrobisz twoja sprawa czy chcesz palic siano czy coś naprawde dobrego.

Opublikowano

Obie dostają po 500-600ml roztworu co 4-5 dni. Roztwór to 1,2litra wody + 10ml Florovit NPK 4-6-6

moj błąd - o czym pisałem wczesniej - to fakt ze podlewalem 4 razy roztworem a dopiero ostatnio dostała wode. 

Po Waszym wpisie przelałem je czysta woda. Jutro zostawiam je na tydzien wiec podleje i zobaczymy.

co ciekawe - mniejsza trzyma sie bardzo dobrze, większa widać ze zaczyna cos sie złego z nia dziać. Natomiast kolor taki miały od zawsze l, ciemno zielony. 

Inny kolega na forum ma lowrydery ale u niego sa zdecydowanie jaśniejsze ale i bardziej powyciągane. 

??

Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+