bart85 Opublikowano 5 Listopada 2016 Opublikowano 5 Listopada 2016 Scooby pokaz jak to wyglada po flushu powiedz mi jakie wymiary ma jedna Twoja doniczka tzn jaka ma srednice?
Scooby-Doo Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Opublikowano 5 Listopada 2016 @bart - fotki wrzucę jutro Jak narazie wrócił zapach - ale szczyty ciągle poochną bardzo powoli - tak jak napisał Miś - przewaga genów Sati w tym feno się trafiła , a do tego doszła jeszcze blokada. Szukałem nawet ostatnio czegoś więcej o fenotypach BB i znalazłem ciekawy opis , który mówi , że trafiają się 3 fenotypy tej rośliny. Jeden z nich ma przewagę genów Sati właśnie i kwitnie powoli. Wymiary doniczki : wysokość 19cm na 16cm szerokości 3,8 l Up z fotkami jutro
Scooby-Doo Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 Witam Załogę @bart - nie ma za co Czas na up. Dzisiaj jest równo 50ty dzień BB i 32 CS. BB po fluszu chyba trochę się ogarnęła - ale i tak wolno jej idzie - zapach czuć coraz mocniej i gdzie niegdzie widać śladowe ilości lukru , a szczyty robią się twarde. Dzisiaj dostała CalMagXTRA 2ml/1l doglebowo - jak radził Smaku. Myślę , że spokojnie zejdzie jej się dwa tygodnie jak nie dłużej. CS przez to trochę ucierpi , ale mówi się trudno - nie zetnę BB wcześniej , poczekam aż dojdzie do końca. CS będzie musiał nadrobić później niż planowałem - życie Oprócz niedoborów BB wszystko jest ok. BigBang dzień 50 + CheeseSkunk dzień 32
bart85 Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 BB bardzo ladna ale kaprysna a Cheese pewnie duzo nie podrosnie jak mu BB swiatlo zabiera. PS. Zamowilem na nastepny projekt 3 doniczki materialowe po 4l kazda - automaty w nie pojda zaraz po Jacku, a po autosach planuje 10-12 litrowa materialowke i znow jakis fotoperiod wsadze
Scooby-Doo Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 No BB faktycznie coś nie pasuje i słabo poochnie , ale z tego co widziałem na relacjach to praktycznie norma. Późno się zbiera za pakowanie szyszek. Cheese wcale nie jest taki mały jak się wydaje narazie ma coś ok. 25 cm. Światła od kliku dni ma więcej (prawie tyle co BB) bo wszystkie szczyty BB ponaginałem do środka i przytrzymują je rurki owinięte odblaskową taśmą kominkową , które zamocowałem do ścianek boxa - taki patencik I pewnie dlatego CS tak się ubija w topo-łodygę. Teraz gdyby światła było mało nie był by taki gęsty Wy3ma jeszcze te 2-3 tygodnie - ma ciasno , ale światła dosyć Dzięki Pany za dobre słowo
bart85 Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 @Scooby-Doo powiedz mi jedna rzecz... rozumiem ze Twoj panel wisi na stalej wysokosci... jaka jest to wysokosc od szczytu planta w pierwszych 5 dniach jego zycia?? Moze u mnie te planty nie rosna za wysokie bo za blisko trzymam panel w fazie weg?
Scooby-Doo Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Opublikowano 6 Listopada 2016 Tak , wysokość jest stała. Przez pierwsze kilka dni podnoszę sadzonkę tak żeby była kilkanaście cm od LEDa. Po mniej więcej tygodniu już bez "podwyższaczy" Obecnie BB do LEDa zostało jakiś 1 cm przy najwyższym szczycie i może ok 4-5 cm przy najniższym - nie liczę jednego kikuta , którego nie ciachłem jak był czas i tak został. CS z racji tego , że BB dużo zasłaniała , był cały czas wyżej i dlatego tak się nabił. CS na chwilę obecną ma dokładnie 22 cm a do panelu zostało ok. 20. Więc sam widzisz , że u mnie nie ma szału , ani zbyt dużego pola manewru. Dlatego gdy używam tych doniczek to większość panienek muszę ostro wiązać , żeby nie wrosły mi w panel. Wysokość boxa/szafki liczę do LEDa - czyli powierzchnię którą mogę wykorzystać - cała szafka jest jakieś 8-10 cm wyższa. Sam nie wiem czemu u Ciebie panny nie idą tak do góry...Ale powiem Ci , że te materiałowe doniczki są o niebo lepsze od zwykłych plastikowych. Wcześniej miałem nawet miskę 12l - która wypełniała całą podłogę boxa i panny były mniejsze niż w tych niespełna 4 litrowych. Jedyne co się zmienia jeśli chodzi o użytkowanie to napewno częstrze podlewanie. Korzenie u BB zaczynają się zaraz pod powierzchnią ziemi i sięgają do samego końca wszerz i wzdłuż - cała doniczka jest nabita korzeniami.
bart85 Opublikowano 6 Listopada 2016 Opublikowano 6 Listopada 2016 @Scooby-Doo po pierwszym tyg roslinka nie moze byc zbyt wysoka wiec podejrzewam, ze masz wtedy od szczytu do panela okolo 36-40cm? dlatego skusilem sie na zamowienie tych doniczek wlasnie i zobaczymy jak to bedzie. pobawie sie tez wysokoscia leda przy okazji tych autosow. na pocztek dam jakies 20cm od roslinek, a po paru dniach podniose na 40cm od szczytow i zobaczymy co sie bedzie dzialo, a jak juz stana ze wzrostem to bedzie max 15cm od szczytow Jacek tez juz chyba sie zatrzymal wiec obnize za kilka dni o pare oczek na lancuszkach tak do 15-20cm od glownego topa trzeba eksperymentowac
Recommended Posts