Scooby-Doo Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 Farelki raczej tam już nie upchnie - spójrz na wymiary boxa - dlatego szacun dla niestrudzonego Misia któremu nie straszne żadne warunki 1
Byku24 Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 Jak z outa na indoor to musza do siebie dojsc troche... tez mam podobny problem z ta plecha.... dzisiaj czyscilem i pryskalem po 3 dniowym deszczu Guano jest dobre tylko na pozne kwitnienie roslin juz zakwitnietych , tez mam mieszanke ziemia kokos perlit na out ( mieszanka najwazniejsza) ? Scooby-Doo ( gdybym chcial napisac o wszystkim co robilem lub co mi sie z "plantami " Krzakami dzieje to by mi stron na forum zabraklo ) ?? Ps. Moio skromnym zdaniem .... jak planty z outa to dal bym im przeschnac i dodal jeszcze jakies zrodlo Swiatla zmienil nawoz i beda drzewka ( 2ml nawozu wiecej nie zaszkodzi ) Ja leje 10ml Plagronu Alga Bloom 8ml Top Max BB 6ml Cal Mag AN I leci.... To sie nie wpierdalam.... ??
Scooby-Doo Opublikowano 12 Października 2016 Opublikowano 12 Października 2016 @Byku - ? Przecież one poszły z in na out będąc cały czas w boxie - czytanie ze zrozumieniem... Więc jest na odwrót ....wpierdalaj się o to chodzi żeby każdy powiedział co myśli Peace
bart85 Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 Scooby nie chodzi zeby wstawic ja do srodka boxa tylko na zewnatrz i skierowac strumien powietrza na dolne wloty ... na pewno ciepelko by dotarlo do srodka
Miś Opublikowano 13 Października 2016 Autor Opublikowano 13 Października 2016 Więc spokojnie, jeszcze raz. Planty w 3 tyg flo z warunków pokojowych zostały przeniesione, i teraz mają warunki niewiele lepsze niż outowe, tzn. wilgoć jak w amazońskiej dżungli i wypizd jak na syberii. Farelka odpada ze względu na to, że: po pierwsze i najważniejsze, nie posiadam takowej , pobór prądu byłby za duży, i bałbym się, że box się spali razem z tą budą, w której stoi Wentyl out stręciłem na najwolniejsze obroty, kabel grzewczy podniesie temp. ziemi, mam nadzieję, że coś to da. Chyba podkręcę jeszcze balast na 190W(jest 125W). Myślałem też, żeby zamiast guano, lać minerale Atami. Nawozy bio potrzebują mikroorganizmów, żeby były przyswojone przez rośliny, a w takiej temperaturze aktywność życia w ziemi jest raczej ograniczona Puki co, ziemia jest dalej mokra, podobnie jak dno boxa, myślę, że ten kabel pomoże wodzie normalnie parować. Wpadam do nich mniej więcej raz na tydzień, nie zajmuję się nimi na co dzień. W przyszłym tyg zrobię im porządne defo, trochę to ograniczy ryzyko pleśni. 3
Scooby-Doo Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 No dla mnie to było jasne...dwa posty wcześniej Dobrze będzie - pogoda ma się trochę uspokoić. Tyle , że mają być przymrozki przez kilka nocy podobno teraz...ale chociaż bez opadów 2
MJ_Mouse Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 Mis walczy z warunkami niczym Don Kichot z wiatrakami Jak na takie warunki naprawde ladnie idzie 1
bart85 Opublikowano 13 Października 2016 Opublikowano 13 Października 2016 Miś to i z wiatrakami walczy 1
Miś Opublikowano 13 Października 2016 Autor Opublikowano 13 Października 2016 Z wiatrakami do walczę, jak robię defo 1
Recommended Posts