Skocz do zawartości
nasiona konopi

grower

Recommended Posts

Opublikowano

Co Ty gadasz ? ;) To , że ludzie mają swoje zdanie to wdłg. mnie jest OK. Nie koniecznie musisz się z nimi zgadzać , ale zdanie innych growerów ( bynajmniej dla mnie ) jest zawsze istotne. Jak zaczynałem swoją zabawę z konopiami w 2006 roku to kilka razy ratowali mi dupę :) Więc nie ma co brać do siebie komentarzy , tylko na chłodno przeanalizować i albo zrobić jak radzą , albo zrobić jak się chce :) Wybór zawsze jest Twój ;)

Oglądając Twoje fotki....to powiem Ci szczerze.....że oprócz tego , że są do góry nogami to ja nic złego nie widzę.

Pozdrawiam :peace:

• Upvote 1
Opublikowano

żółkły stare liście. Ale tylko stare. Wydaje mi się że przez temperature. I stanęła trochę. Zobacz jak wygląda Twoja a jak moja.... A zaczynały w miarę równo.

• Upvote 1
Opublikowano

No niby tak. Ale nie ma co się sugerować...wdłg. mnie. Zobacz ile jest przypadków tych samych odmian roślin a nie dość , że wyglądają inaczej to nawet potrafią inaczej na te same nawozy reagować.....i c..uj wie dlaczego tak jest :)

Ja jestem dobrej myśli co do Twojej panienki :)

Będę kibicował i zaglądał ;)

3m się 

Pozdrawiam

• Upvote 1
Opublikowano

I h*j wielki... roślina z dnia na dzień usycha bardziej :/ Gorąc na maxa. 31-34 stopnie w dzien, w nocy dochodzi prawie do 30

Mam nadzieję że to od temperatury bo jutro przenoszę box do piwnicy.

Dla pewności w zeszłym tygodniu zrobiłem małego flusha z wodą o ph około 5,5. Nic nie pomogło. Kwiaty się nie powiększają, a liście usychają... Używałem na początku cytryny do zakwaszania wody. Później przerzuciłem się na ocet. Czy możliwe że to jej szkodzi? 

DSCN3316

DSCN3315

DSCN3314

DSCN3313

DSCN3312

Opublikowano

Temperatura może i faktycznie ma coś do rzeczy , ale u mnie przy takim skwarze na zewnątrz temp. w szafce jest tez ponad 3dyszki i nic się takiego nie dzieje. Według mnie Smaku miał rację z ostrymi niedoborami i teraz widać jak na dłoni...
Ale cza być dobrej myśli i Powodzonka  :)

Opublikowano

A nie podchodzi to bardziej pod przenawożenie. Tabele biobizza rozumiem tak że raz na tydzień podaje się zalecaną dawke. Ja lałem co podlanie czyli ostatnio co 2 dni troszkę mniejsze ale jednak lałem z nawozami.... Może przenawoziłem?

Bo jeśli to braki jakieś to znaczy że ten biobizz to wielka du*a. Podlewam zawsze wodą z kranu odstaną i z dodatkiem octu/cytryny wiec teoretycznie ph nie powinno być złe. Zmierzyłem dzisiaj to co wyszło dołem i ma około 6,5. Sam już nie wiem co myśleć. Jak się wku***ę to wywalę ją też na out

Opublikowano

Wdłg. mnie podchodzi jak najbardziej. Weź pod uwagę , że częste podlewanie nawet Bio nawozu może spowodować blokadę rośliny przez co nie może pobierać skł.odżywczych.....Więc poleć teraz kompletnie samą odstaną kranówą bez żadnych dodatków kilka ładnych podlań i obserwuj co się dzieje dalej.

Pozdrawiam

Opublikowano

.Więc poleć teraz kompletnie samą odstaną kranówą bez żadnych dodatków kilka ładnych podlań i obserwuj co się dzieje dalej.

Pozdrawiam

Ale ocet czy cytrynę chyba muszę zapodać bo moja odstana kranówa ma PH 8 a nawet więcej . Regulator PH zamówię za parę dni bo czekam na wypłatę :P

Będę podlewał najbliższy tydzien samą wodą tj. 1litr co 2 dni i zobaczymy. Walnąłem HPS-a na samą górę może temperatura tez spadnie chociaż o 2 stopnie...

Dzięki Scorp

• Upvote 1
Gość
This topic is now closed to further replies.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Polityka prywatności link do Polityki Prywatności RODO - Strona tylko dla osób pełnoletnich, 18+