paprykarz Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Dzień 15 ! Ema wszystkim! dzisiaj wbija piętnastak roślinki Martwię się trochę bo niektóre liście zaczęły się lekko zwijać, a raptem dwa listki są odrobinkę żółte na samym końcu Wydaję mi się że potrzeba trochę więcej wilgoci. Co myślicie? Kiedy zaczynać lst ? a tu maluszek
SmakMaroca999 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Opublikowano 16 Kwietnia 2015 masz problem z temperatura tak sie liscie zawijaja jak jest za wysoka.
paprykarz Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Kurczaki... muszę w końcu dorwać stację pogodową, wgl na razie wrzucić jakiś termometr Ustawię wentylatorek na lampę i załatwię drugi wydmuchujący Dzięki za odpowiedź
paprykarz Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Dzień 18 Siemaneczko, mamy już 18 dzień od kiełka. Ale jest źle. Nie wiem co się dzieje z roślinką, nie dawałem na razie żadnych nawozów tylko woda, temperatura w boxie 26stopni a dolne liście żółkną i kruszą się... JAK JĄ ODRATOWAĆ ? Roślina musi mieć jakieś niedobory Gdyby działo się coś takiego z 2tyg przed ścinką to bym się nie martwił, ale to jest 18 dzień.... W dodatku jest malutka...
maq0000 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 A czemu nie moze swiecic 24/0 pewnie ze moze choc ja tez stosuje gdy w boksie sa same afy foto 18/6. Gen ruderalis wystepuje u naturalnie wystepujacych na polnocy konopi gdzie latem slonce wcale nie zachodzi.Pozdr! Popieram, nie szkodzi 24/0 chodź 20/4 cześciej ludzie stosują przy automatach sam miałem auto w tym systemie i ładnie szło
paprykarz Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Na 24/0 jestem można powiedzieć zmuszony ponieważ nie mam programatora czasowego, ale nie martwię się o FP Problemem jest na razie żółknięcie rośliny... cały czas podlewałem oazą (niby miała mieć 6.5Ph) jak widać nie ma Zmieniam wodę na kilku dniową kranówę. Myślicie że uda się ją uratować ?
Macky Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Opublikowano 19 Kwietnia 2015 hehe powinno pomóc, sama woda mineralna także ma w sobie minerały jak jej nazwa mówi i to że ma pH odpowiednie to nie znaczy że jej skłąd jest dobry dla roślin. Przestaw się na samą kranówę odstaną minimum 24h, jeżeli inne roślinki w domu od podlewania taką wodą Ci nie zdechły to i konopie też dadzą radę Poza tym stać Cie na wodę a na komplet nawozów za 40zł już nie ? Dziwne rozumowanie, przecież jedna roślina spokojnie wypije 50L wody przez swoje życie. To daje 50zł za samą wodę... Poza tym już dawno pisałem Ci o wodzie z kranu. Podaj także jaka wilgotność w boxie ? 1
paprykarz Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Miałeś racje z ta kranowka. Odnośnie zestawu tych nawozów to już zamówiony razem z programatorem czasowym i stacja pogodowa. We wtorek/środe raczej już wszystko bd miał wtedy dopiero bd mógł sprawdzić wilgotność. A z ta Oaza to wiesz jak jest, chciałem dobrze a wyszło jak zawsze... Juz nie bd lał "specjalistycznej wody do konopii" >.< Dzięki trochę podniosles mnie na duchu, roslinke pewnie też Pzdr!
paprykarz Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Dzień 22 Roślinka wróciła do żywych! 21 kwietnia pierwszy raz podlałem wodą z nawozem i już po paru godzinach było widać efekty. ogólnie roślinka wygląda dużo lepiej, ale tak jak być powinno chyba już nie będzie ;/ FP ustawiłem 18/6 temperatura w boxie 26stopni wilgotność 54% Nie wiem czy robić LST, marysia jest po przejściach Uwagi pozytywne i negatywne zawsze mile widziane ! AnonymousWielkie dzięki za pomoc! leje 2ml nawozu na litr wody (z kranu) i jest na prawdę ładnie nie myślałem że plancik z tego wyjdzie. jeszcze raz dzieki! foteczki Pzdr !
Recommended Posts