paprykarz Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 Witam serdecznie wszystkich plantatorów w moim growlogu ! Po raz pierwszy mam przyjemność wychowywać pomidorki, co nie zmienia faktu że będę się starał. Liczę na waszą pomoc, negatywne i pozytywne uwagi. Zaczynam: Pestka: Ak47 Auto x1 (z trawkaseeds.pl) Growbox: 30x20 (długość x szerokość)Oświetlenie: CFL 23W x2 całość 3200lm (zalecane przez kalkulator -3000lm) Wentylacja: wiatraczek 10x10cm, zasilanie 4.5V Gleba: gleba do roślin balkonowych 6.5 - 7Ph Fotoperiod: 24/0 Trening: LST Nawozy: florovit uniwersalny (weg), planton k (flo) Dodatkowe: woda Oaza Biedronka 6.5Ph Dzień 1 01.04.2015 Dzień 2 Dzień 3 Dzień 4 Dzień 5 Dzień 6 Dzień 7 Dzień 11. Oto przemiana roślinki po paru dniach. W środę przesadzam ją do doniczki docelowej i zacznynam lać pół dawki florovitu. Co myślicie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ambasadorka Posted April 12, 2015 Share Posted April 12, 2015 witamy no i powodzenia 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harnaś Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Trochę chyba za bardzo wyciągnięta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted April 13, 2015 Share Posted April 13, 2015 Przesadzaj już teraz, rośliny automatyczne lepiej od razu do docelowej sadzić. Nawozy: florovit uniwersalny (weg), planton k (flo) Dodatkowe: woda Oaza Biedronka 6.5Ph Nawozy odstaw, jeżeli florovit jest do warzyw to się nadaje na okres wegetacji. Woda lepsza odstana z kranu. Tanie i dobre nawozy: BIOBIZZ TRY-PACK INDOOR ZESTAW BOOSTERÓW I NAWOZÓW 3x250ML Oraz więcej światła Link to comment Share on other sites More sharing options...
paprykarz Posted April 13, 2015 Author Share Posted April 13, 2015 Dzień 12 To prawda roślinki się wyciągnęły. Około 4-5 dni stały na parapecie niestety więc trudno się dziwić... Teraz są w takiej odległości że nie powinny się wyciągać. Roślinki przesadziłem do donic docelowych jak mówiłeś Anonymous. Wydaję mi się że na razie wszystko okej. Co myślicie ? Mój florovit jest do warzyw tak więc używać nawozów czy nie ? zalecane stosowanie przy wzroście rośliny itp. Tu macie fotki przed przesadzeniem A tu już po przesadzeniu I trochę w "growboxie" Pzdr! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vito Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 Mój florovit jest do warzyw tak więc używać nawozów czy nie ? zalecane stosowanie przy wzroście rośliny itp. Jak wolisz, skoro do warzyw to nie powinien zaszkodzić pół dawki, aczkolwiek przy tak małej roślinie nie dawał bym żadnych nawozów. Przesadzenie, sama woda odstana i więcej światła powinno pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greenmouse Posted April 14, 2015 Share Posted April 14, 2015 a po co FP 24? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paprykarz Posted April 15, 2015 Author Share Posted April 15, 2015 Bo to auto. A co źle ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bart85 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Automatom najlepiej swiecic przez 18 godzin. 24h to nieporozumienie bo roslinka nie robot odpoczac tez musi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SmakMaroca999 Posted April 15, 2015 Share Posted April 15, 2015 Automatom najlepiej swiecic przez 18 godzin. 24h to nieporozumienie bo roslinka nie robot odpoczac tez musi. A czemu nie moze swiecic 24/0 pewnie ze moze choc ja tez stosuje gdy w boksie sa same afy foto 18/6. Gen ruderalis wystepuje u naturalnie wystepujacych na polnocy konopi gdzie latem slonce wcale nie zachodzi.Pozdr! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts