Myślę że to jednak oparzenia punktowe. Ponieważ pojawiają się na liściach cukrowych. Światło podniosłem do 95% wczoraj i akurat od wczoraj wyskoczyły te plamy. Patrzyłem ppfd to punktami sięga 1400. podniosłem lampę o 5 cm i obniżyłem moc do 85. Jak przez następne 3 4 dni nie powiększą się plamy ani ich nie dojdzie to znaczy że będzie git 🙂 Następna sprawa ona mi liście trochę ciemniejsze liście więc łatwiej zbiera światło i stąd mogą sie pojawiać poparzenia. Jutro dostanie pełną dawkę i myślę że wróci wszystko do normy.
Mam to samo spokojnie nic się nie dzieje podczas kwitnienia jej się zapotrzebowanie zwiększa na pierwiastki i dlatego tylko że ja nie ma przy liściach cukrowych ale też myślę że masz to samo
Witam. Na Biscotti Gelato zauważyłem plamki na liściach przy topach. Nie są to liście na szczytowych topach. Myślę że to niedobory (przynajmniej mam nadzieje). Myślę że to niedobory ponieważ tą roślinkę troszeczkę mniej karmiłem w porównaniu z innymi bo miała ciemno zielone liście ale mogło to być z powodu jej genetyki. Pozdrawiam buch z wami 🙂
Siema maja dziś 44 dzień
Pierwsza to frost gorilla reszta bananki moje ukochane wszystko jest gitara nie ma żadnych złych rzeczy puchną w oczach później wstawię filmik
Połowa życia za nimi 😂😂
Recommended Posts